Elma sirkesinin yüze faydaları tüm cilt tiplerinde geçerlidir. Hem yağlı cilde hem de kuru cilde sahip kişiler elma sirkesinin şifasından faydalanabilir. Cildin normal pH dengesine ulaşmasını sağlayan elma sirkesi, sivilce tedavisi yerine değil, destek olarak kullanılabilir.
Banyodan çıkmadan hemen önce durulama suyuna yaklaşık yarım çay bardağı sirke konulur. Mümkünse elma sirkesi tercih edilmelidir. Sirkeli su, yavaş yavaş cildin üzerine dökülür. Son kez temiz su ile durulanır ve banyodan çıkılır.
Peki, beyaz sirke yüze sürülür mü? İçeriğindeki asetik asit cilt gözeneklerinin sıkılaşmasını sağlar ve cilt lekelerine de faydalıdır. Bu yüzden temiz bir pamuğa eklediğiniz su ile seyreltilmiş beyaz sirke cilt bakımı için kullanılabilir.
Sirkenin güçlü asidik yapısı böylece hafifletilerek olası cilt problemlerinin önüne geçebiliyor. Su ile seyreltilen elma sirkesi bir pamuk yardımı ile cilt üzerine kolayca uygulanabiliyor.
Alıç sirkesi sağlımız için oldukça faydalıdır. Elma ve üzüm sirkesi gibi yaygın kullanıma sahip olamayan fakat son dönemde de popülerleşmeye başlayan alış sirkesi antioksidan ve antiseptik özelliğe sahiptir. Alıç Sirkesinin Şifa Dolu Faydaları düşündüğümüzden fazladır.
İlgili 15 soru bulundu
Cildi temizleyen ve gözenekleri açan sirke, su ile karıştırılarak pamuk yardımıyla cilde sürülür. Cilt üzerindeki bakterileri öldürerek mikrobiyal sorunları azaltır. Akne gibi bakteri üremesi ile artan cilt sorunlarının tedavisinde destek olarak kullanılabilir. Cilt lekeleri için elma sirkesi kullanılabilir.
Elma sirkesindeki dost bakteriler, enfeksiyonlardan korunarak bağışıklık sistemini güçlü kılar. Ayrıca sağlıklı bakteriler, hastalandığınızda da çabuk iyileşmenizi sağlar. Elma sirkesinin vücudumuzdaki patojenlerle savaşabileceği düşünülür. Kilo vermek isteyen kişiler için elma sirkesi iyi bir yardımcı olabilir.
Elma Sirkesi ve Yüze Faydaları
Hem yağlı cilde hem de kuru cilde sahip kişiler elma sirkesinin şifasından faydalanabilir. Cildin normal pH dengesine ulaşmasını sağlayan elma sirkesi, sivilce tedavisi yerine değil, destek olarak kullanılabilir.
Kaşıntı ve tahriş durumlarında üzüm sirkesini bir pamuk yardımı ile bölgeye sürdüğünüzde, bu soruna son verebilirsiniz. Üzüm sirkesi antioksidan özelliği sayesinde cilt problemlerini yok edecektir. Cildin temizlenmesini sağlayan üzüm sirkesi ile cilt maskeleri uygulayabilir, kendinize daha iyi bakabilirsiniz.
Türkiye'de diğer sirke çeşitleri kadar yaygın olmayan beyaz sirkenin, dünya genelinde çeşitli amaçlarla kullanımı oldukça yaygındır. Diğer bir adı da “sirke ruhu” olan, beyaz sirke adını saydamlığından almıştır. İngilizce'de beyaz sirkenin diğer adı tam bu yüzden 'damıtık sirke' olarak ifade edilmektedir.
Beyaz sirke elma ve üzüm sirkesine göre daha keskin bir sirke çeşididir. Çok fazla alanda kullanılan beyaz sirke görünümü ile diğer diğer türlerden ayrışır.
Evin her yerinde temizlik ve hijyen sağlama amacıyla kullanılabilir, Çamaşır ve bulaşık makinesi temizlemede, Fayans, laminat ve ahşap dahil sert yüzeylerde, Beyaz sirke cilt temizliği için de kullanılır.
Sirkeyle duş alırken en çok tercih edilen sirkelerin başında elma sirkesi geliyor. Haftada 2-3 kez banyo bittikten sonra durulanma suyu hazırlayın. Hazırladığınız kovanın içerisine yarım çay bardağı elma sirkesi ekleyin.
Elma Sirkesinin Yüze Faydaları
Yüzü günlük olarak suyla seyreltilmiş elma sirkesiyle yıkamak yağ, kir ve ölü cilt hücrelerine ait kalıntıları giderilmesine yardımcı olur. Elma sirkesi doğal bir cilt toniği olarak da tercih edilebilir.
Sirkeli Su Kullanım Alanları
Günümüzde en çok üzüm sirkesi ve elma sirkesi kullanılıyor. Sirkenin kullanım alanları da farklılık gösteriyor. Özellikle elma sirkesi çoğunlukla yüz, cilt ve saç temizliğinde kullanılıyor. Ayrıca sirkeli su karışımı yemeklerde ve salata soslarında da rahat bir şekilde kullanılıyor.
Uzmanlar, sirkeli su ile yıkanmanın herhangi bir sakıncası olmadığını açıklamışlardır. Çünkü yapılan araştırmalarda sirkeli suyla yıkanmanın aslında birçok faydasının olduğu tespit edilmiştir. Sirkeli su aynı zamanda saçlara da iyi gelir. Özellikle de kepek sorunu yaşayanların sirkeli su ile yıkanmaları önerilir.
Tuz, elma sirkesi ve limon karışımını yaparak, kötü enerjilerden uzaklaşabilirsiniz. Bu karışımı yapmak için; bir su bardağının için su, bir çay kaşığı elma sirkesi ve bir çay kaşığı tuz koyun. Bu karışımı karıştırmadan yattığınız odada, yatağın altına koyun.
Sirke pamuk yardımı ile cilde uygulanır. Ayrıca bu sirke yaklaşık 5 dakika cilt yüzeyinde de bekletilir. İşlemin sonunda ise cilt ılık su ile yıkanmalıdır.
Cilt sağlığına da iyi gelen beyaz sirke, cildin ışıl ışıl gözükmesine destek oluyor. Cildi sivilce, siğil, tırnak mantarı gibi birçok sorundan koruyabiliyor. Güneş lekesi, sivilce lekesi gibi ciltte oluşan lekelerin de görünümünü hafifletiyor. Gözeneklerin sıkılaşmasına yardımcı oluyor.
Elma sirkesi cilt bakımında tonik, yüz yıkama suyu olarak ve hatta leke tedavisi için kullanılabilir. Yüz temizleyici olarak kullanıldığında cildi ve ciltteki gözenekleri derinlemesine temizlemenin etkili bir yoludur. Elma sirkesi cilt lekelerini açarak cildi beyazlatır.
Kaşıntı, egzama gibi cilt problemlerini gidermede etkilidir. Tozlu ve çamurlu bir ortamdan ayrıldıktan sonra sirkeli su ile yıkanmak vücuda mikropların girişini önler. Ayrıca sirkeli su sinüzit gibi sorunları da iyileştirici etkiye sahiptir. Banyo suyuna ekleneceği gibi doğrudan içilmesi de sinüziti hafifletecektir.
Özellikle beyaz sirke ev temizliğinde çok tercih edilir. Camlarınızı tertemiz yapabilen bu ürün doğal bir dezenfektandır. Bunun yanı sıra yer yüzeylerinde kullanılan bu sıvıyı banyo temizlerken de kullanabilirsiniz. Ev temizliğinin yanı sıra kıyafetleriniz için de tercih edebilirsiniz.
Elma sirkesi, vücuttaki iltihabı oldukça hızlı bir şekilde azaltan birçok şeyi içerisinde barındıran çeşitli besin maddeleri içerir. Alkalin pH'lıdır, bu nedenle kanımızın çok asidik bir hale gelmesini önler.
Elma Sirkesi: Elma sirkesi anti-iltihap özelliğe sahip olması yönüyle bilinmektedir. Enfeksiyonun görüldüğü bölgeyi dezenfekte etmekte etkilidir. İltihaplı diş problemi meydana geldiği takdirde kişiler tarafından en sık tercih edilen yöntemler arasında yer almaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri