Hırvatistan'a Seyahat Edecek Türk Vatandaşlarının Dikkatine / T.C. Dışişleri Bakanlığı Hırvatistan'a seyahatlerde umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşları vizeye tabi, resmi pasaport hamili Türk vatandaşları ise vizeden muaftırlar. Hırvatistan 1 Ocak 2023 tarihi itibariyle Schengen bölgesine girmiştir.
HIRVATİSTAN Vatandaşları için Türkiye vize Şartları
Umuma Mahsus Pasaport hamili HIRVATİSTAN vatandaşları vizeye tabidir. Hususi, Hizmet ve Diplomatik pasaport hamili HIRVATİSTAN vatandaşları 90 gün süreyle vizeden muaftır.
1 Ocak 2023 tarihine kadar AB'nin, bu tarihten itibaren ise Schengen serbest dolaşım alanının dış sınırlarını koruyan Hırvatistan, bu konumu nedeniyle, gümrük mevzuatını katı şekilde uygulamakta ve sıkı kontroller gerçekleştirmektedir.
Hırvatistan Vizesi Sonuçlanma Süresi
Hırvatistan Konsolosluğu, vize başvurularını başvuru tarihinden itibaren 15-21 iş günü içinde sonuçlandırmaktadır. Ancak bazı durumlarda bu süre 30 güne ya da 60 güne çıkabilmektedir.
Kolay Schengen Vize Başvurusu: Yunanistan
Yaşadığı ekonomik kriz nedeniyle vize işlemlerini kolaylaştıran Yunanistan, Türk vatandaşlarının Schengen vizesi almak için en çok tercih ettiği ülkelerin başında geliyor. Özellikle yazın Yunan adalarına giden tatilciler, Yunanistan'dan kolaylıkla Schengen vizesi alabiliyor.
İlgili 17 soru bulundu
19‐ Banka hesabı: son 3 aya ait dökümü olan son 15 gün içinde işletilmiş imzalı, kaşeli şahsi banka hesabı (7 güne kadar kalınacak seyahatler için 900 Euroveya karşılığı, 10 gündensonrakalınacak her gün için günlük 65 Euro veya karşılığı ek bakiye gerekmektedir).
Schengen vizesi, Schengen bölgesinde 180 günde 90 gün kalış hakkı tanımaktadır ve maximum 5 yıllık verilebilmektedir.
Hirvatistan Cumhuriyet Hükümeti 22 Temmuz 2014 tarihinden itibaren 565/2014/EU sayili Karari uygulamaya karar verdi. Geçerli Schengen belgelerine sahip tüm ziyaretçilerin yani sira Bulgaristan, Kibris ve Romanya ulusal vizesi ve oturma izni bulunanlar için ek bir (Hirvat) vizeye gerek yoktur.
Bu nedenle, herhangi bir amaçla Hırvatistan'a ziyaret etmeyi planlayan vatandaşlarımızın Hırvatistan vizesi alması gerekmektedir. Hırvatistan vizesi Schengen kapsamında olmamakla birlikte Schengen vizesine sahip olanlar Hırvatistan'a seyahat edebilmektedir.
Çek Cumhuriyeti 21 Aralık 2007 tarihi itibariyle Schengen alanına dâhil olmuştur. Bu çerçevede, Schengen ülkelerinde ikamet izni sahibi olan vatandaşlarımız, Çek Cumhuriyeti'ne vizesiz giriş yaparak, üç aya kadar bu ülkede kalabilmektedirler.
Avrupa Birliği'nin (AB) en genç üyelerinden Hırvatistan, bugün itibarıyla tam anlamıyla euroya geçerken, halk, madeni paraların çeşitliliğine alışamadığını söyledi. Hırvatistan 1 Ocak itibarıyla hem Şengen hem de Euro Bölgesi'ne dahil olurken, resmi para birimi kunadan euroya geçiş süreci bugün tamamlandı.
Genel Bilgi. Vize başvuruları Schengen için 15 gün ulusal başvurular için 30-90 gün içinde sonuçlanmaktadır. (Altunizade, Bursa, Trabzon, Gaziantep, Antalya, Bodrum Adana'daki iDATA ofislerine yapılan başvurular için 2 iş günü eklenmelidir).
Türkiye Cumhuriyeti Hususi (Yeşil), Diplomatik (Kırmızı) ve Hizmet (Gri) pasaport hamili vatandaşlardan Hırvatistan Cumhuriyeti topraklarında 180 gün içerisinde 90 günü aşmayan süre zarfında girmek ve kalmak veya transit geçiş yapmak için vizeye gerek yoktur.
Hırvatistan'da yaşam masrafları, Hırvatistan'ın neresinde yaşadığınıza ve öğrenci yurdunda mı yoksa özel kiralık bir dairede mi yaşadığınıza bağlı olarak ayda 400 ile 700 EUR arasında değişebilir. Bu miktar, yiyecek, konaklama, kamu hizmetleri, kitaplar, ulaşım ve çeşitli masrafları karşılamaya yeterli olmalıdır.
Böylelikle Umuma mahsus pasaport sahibi Türk vatandaşları, toplam 114 ülkeye vizesiz, kapıda vize alarak veya e-vize alarak seyahat edebilmektedirler. 148 ülke ise hususi pasaport ve Hizmet Pasaportu sahiplerine vize uygulamazken 10 ülke kapıda vize vermektedir.
Umuma Mahsus pasaportlar vizeye tabidir. Vizeler Ankara'daki BAE Büyükelçiliğinden, İstanbul'daki BAE Başkonsolosluğundan veya iki ülke arasında seferleri bulunan havayolları tarafından temin edilebilmektedir. Diplomatik, hususi ve hizmet pasaportları vizeden muaftırlar (90 gün geçerli, 90 gün ikametli).
Hırvatistan oturum izni alabilmek için Hırvatistan Büyükelçiliği ya da Konsolosluğa başvuru yapılması gerekmektedir. Öğrenim, iş kurma, evlenme ve çalışmak amaçlarıyla düzenlenebilir. Hırvatistan Konsolosluğu'na ya da Büyükelçiliği'ne şahsen veya yetkilendirilmiş acenteler aracılığıyla başvuru gerçekleştirilebilir.
Malta, Schengen sistemine dahildir. Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla vizeden muaftır.
Hırvatistan vizesi Schengen vizesi değildir. TC Umuma Mahsus pasaport sahipleri (Bordo Pasaport) Hırvatistan Konsolosluğundan veya akredite acentelerden vize alarak Hırvatistan seyahatlerini gerçekleştirebilirler. Ancak çift veya çok girişli Schengen vizesi ile Hırvatistan'a giriş yapılabilmektedir.
Yurt dışı seyahatini Avrupa'ya yapmak istiyorsan Balkanlardaki ülkelerin büyük bir kısmının vize istemediğini belirtelim. İşte vizesiz Avrupa turun için ihtiyacın olan liste: Andorra, Arnavutluk (Balkanlar), Belarus, Bosna Hersek (Balkan ülkeleri), Karadağ, Kosova, KKTC, Makedonya, Moldova, Sırbistan ya da Ukrayna.
Hırvatistan'da din, geniş ölçüde yaygın olan Hristiyanlıktır ve Hırvatlar'ın büyük çoğunluğu Katolik Kilisesi'ne tabidirler. Hırvatistan'da resmi bir din yoktur ve din özgürlüğü, Hırvatistan Anayasası tarafından tanımlanan ve tüm dini toplulukları kanun önünde eşit olarak tanımlayan ve devletten ayrı tutan bir haktır.
Toplu olarak belirlenen Schengen vize fiyatları; 6 ay, 1 yıl, 2 yıl ve 5 yıl kalkışlar için 80 euro olarak belirlenmiştir. 6 yaş altı çocuklar, eğitim, değişim programı, staj, akademisyen, konferans, spor ve eğitim etkinliklerine katılacak 25 yaş altı kuruluş temsilcileri için ise vize ücretsizdir.
Almanya ticari vize başvuruları ve emeklilerin Almanya aile ziyareti vizesi için yapacakları başvurularla uzun süreli schengen vizesi alınabilir. Almanya, en uzun vize veren Schengen ülkeleri arasında yer almaktadır. Fransa. Fransa Konsolosluğu Türk vatandaşlarının en sık vize başvurusunda bulunduğu konsolosluktur.
Turistik vizelerde şahsi banka hesap ekstralarını gösteren, bankadan kaşelenmiş ve imzalanmış, son 3 aya kadar olan orijinal hesap dökümleri vize belgeleri arasına konmalı.15,000 TL ve üstü rakamlar iyidir. Birikim hesaplarınız varsa onları da koymayı ihmal etmeyin.Bankanızın kuvvetli olması vize almanızı güçlendirir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri