Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Vücut kıllarını almamak günah mı?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Vücut kıllarını almamak günah mı?

İslamî Kaynaklara göre, bu temizleme işi, kişilerin kolayına geldiği şekilde; kılları yolarak, "Kils taşı / kılları söken bir ilaç"la veya tıraş ederek yapılabilir. Demek ki, "dübürü”ü tıraş etmemekten dolayı herhangi bir günah söz konusu değildir. Ancak dübürün etrafındaki kılları almanın da bir günahı yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dinihaberler.com.tr

Bacak kıllarını almamak günah mı?

Vücuttan çıkan herhangi bir şeyin kimyasını bozmak islama göre caiz değildir. kılları kısaltmakta ise bir sakınca yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kizlarsoruyor.com

Kadının bacak kıllarını almak caiz mi?

Çünkü diş, kaş ve kirpik birer aza mesabesindedir. Aslında olmayıp sonradan biten yüzdeki kıllar ise bu sınıfa girmediğinden, kadının bunları gidermesin de bir mahzur görülmemektedir. Aynı şekilde kadının bacağındaki kılları gidermesinde de bir mahzur yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Insanlar neden kıllı yaratıldı?

Kıllar genel olarak memelileri yaşadıkları ortamdaki güneş ışınlarının yakıcı etkilerinden korur. Eğer kılların boyları artıyor ve güçleniyorsa bu sefer koruma soğuğa karşıdır. İnsan büyüklüğündeki bir maymunda yaklaşık 100 bin kıl kökü bulunduğu bilinir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: onedio.com

Vücut kılları almak caiz mi?

Alın, yanak, çene ve bıyık bölgesindeki kıllar ile iki kaş arasındaki kılları almaları, caizdir. Erkeklerin de, bacaklarındaki, göğüs veya sırtlarındaki kılları, ihtiyaçsız almaları caiz olmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.dinimizislam.com

Göğüs kıllarını aldırmak caiz midir? / Birfetva - Nureddin Yıldız

İlgili 43 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Kıl kesince daha gür çıkar mı?

Tıraş olmak kılların daha yoğun uzamasına neden olur mu ve tıraş tüyleri kalınlaştırır mı? Tıraş olduktan sonra kıllar yoğunlaşmış gibi görünse de aslında durum böyle değildir. Bu durum; bikini bölgesi, bacaklar, kollar, koltuk altları dahil tıraş ettiğiniz her bölge için geçerlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gillettevenus.com.tr

Özel bölge kılı almak günah mı?

Temizlenme amacıyla bile olsa kuaföre giderek özel bölge (bikini bölgesi, genital bölge) ye ağda ya da lazer epilasyon uygulamak günahtır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yasemin.com

Makat kılları almak caiz mi?

İslamî Kaynaklara göre, bu temizleme işi, kişilerin kolayına geldiği şekilde; kılları yolarak, "Kils taşı / kılları söken bir ilaç"la veya tıraş ederek yapılabilir. Demek ki, "dübürü”ü tıraş etmemekten dolayı herhangi bir günah söz konusu değildir. Ancak dübürün etrafındaki kılları almanın da bir günahı yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Çok kıllı olmak genetik mi?

Tüylenmede artışı en sık nedeni nedir? En sık nedeni genetiktir. Yani aslında bir hastalık veya hormon bozukluğu nedeniyle değil, ailevi özellik olarak kıllarda artış vardır. Bu kıllar daha ince ve yaygındır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ankaralazer.com

Reglken kıllarını almak günah mı?

Bu sebeple âdet, lohusalık ve cünüp hâlinde olanların gusletmeden saç ve tırnaklarını kesmesinde, koltuk altı ve kasık temizliği yapmasında bir sakınca yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Regl iken bacak kılları almak günah mı?

Dini açıdan bakıldığı zaman hayız döneminde kıl ve tüylerin alınmaması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Kadınlarda bıyık almak günah mı?

Hangi hallerde kaş ya da bıyıkların alınacağına da değinen fetvada şöyle denildi: “Ancak psikolojik rahatsızlığa sebep olacak ölçüde anormalliğin söz konusu olması halinde kadının kaşlarını uygun hale getirmesinde yüz veya dudak üstü kıllarını almasında dinen sakınca yoktur.”

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: birgun.net

Kıl bırakmak günah mı?

Alın, yanak, çene ve bıyık bölgesindeki kılları almaları ise, caizdir. Bacaklarındaki ve vücudunun diğer bölgelerindeki kılları ihtiyaçsız, ağda, epilasyon veya başka bir yol ile almaları, tenzihen mekruhtur. Erkeklerin de, bacaklarındaki, göğüs veya sırtlarındaki kılları, bir ihtiyaç olmadıkça almaları, caiz olmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ehlisunnetbuyukleri.com

Kasık kıllarını almamak günah mı?

"Kasık kıllarını tıraş etmek, fıtratın sünnetlerindendir. Bunun, -bu konuda sâbit olan hadis gereği- kırk günden fazla terk edilmemesi (kırk günden fazla olmaması) gerekir. Kırk günden sonraya ertelenmesinin, namazın sıhhatine bir etkisi yoktur (namaza zarar vermez).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: islamqa.info

Kıllar abdeste engel mi?

Değerli kardeşimiz, Kasıklardaki veya koltuk altlarındaki kılların uzaması, hatta kırk günü geçmesi de asla namaz ve abdeste zarar vermez, alınan abdest ve kılınan namaz geçerlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Kol ve bacak kıllarını almak günah mı?

Fıkhî bir kaideye göre; bir konu hakkında hüküm mevcut değilse onun mubah olduğuna hükmedilir. Bu bakımdan sosyal bazı nedenlerden dolayı kişi vücudundaki kılları aldırabilir. Yalnız bu husus, kıllarını aldıran kişinin bayanlara benzemesine ve mahrem yerlerini başkalarına göstermesine yol açmamalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fetvakurulu.com

Kalça arasındaki tüyler nasıl alınır?

Merhabalar, kalça tüylerine lazer epilasyon yapılır. Lazer epilasyon göz kapağı dışında istenmeyen tüylerin bulunduğu tüm vücut bölgelerine uygulanabilir. Buz Lazer ağrısız olması ile günümüzde en çok tercih edilen lazer epilasyon yöntemidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: buzlazer.com

Lazer epilasyon yaptırmak günah mı?

EPİLASYON YAPTIRMAK CAİZ Mİ? Giderilmesi gereken kılları almak için ağda, epilasyon veya lazer uygulamalarında dinen bir sakınca yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

Vajina kıllarını almak zararlı mı?

· Bikini bölgesinde yer alan tüyleri tamamen ortadan kaldırmak, bölgeyi korumasız bırakmak anlamına gelir. Özellikle kavanozda ya da bant şeklinde uygulanan ağdaların ardından kıl kökleri açık kalır. Bu nedenle de kolay bir şekilde çeşitli enfeksiyonlara ve hastalıklara neden olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadinlarbilir.com

Özel bölge kılları neyle alınır?

Keskin ve temiz bir tıraş bıçağı kullanın.

Kör bir tıraş bıçağı kullanmanız tıraş makinesine bağlı yanma, pütür ve tahriş riskini artıracağından, tıraş olurken keskin ve temiz bir özel bölge jileti kullanın.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gillettevenus.com.tr

Erkeklerde cinsel bölge temizliği nasıl yapılır?

Genital bölgede bulunan kıllar çok uzatılmadan periyodik olarak iyi cins bir jiletle, kılların çıkma açısına uygun olarak tahriş oluşturmadan temizlenmelidir. Eğer bölge hassasiyeti dolayısıyla jiletle alınması tahriş oluşturuyorsa, bitkisel, uygun bir kıl dökücüyle bölgenin kıl temizliği yapılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Makine ile kılları almak çoğaltır mı?

Hayır kıllar alındıkça daha kalın çıkmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: evrimagaci.org

Kıl çıkması ne zaman durur?

Normal kıl büyümesi

İnsan ilk doğduğunda yaklaşık 50 milyon kadar kıl köküne sahibidir. Bu kıllar yaş ilerledikçe, özellikle 50 yaşından sonra azalma gösterir. İnce tüy diyebileceğimiz kıllar hormon bağımsız ve her iki cinste de aynıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Kıl uzaması ne zaman durur?

Ergenlik, kızlarda ortalama 10-11 yaşlarında, erkeklerde ise 11-12 yaşlarında başlar. Fiziksel değişikliklerin ve büyümenin tamamlanması 4-6 yıl sürer ve genellikle kızlarda 15-16, erkeklerde 17-18 yaşlarda boy uzaması durur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: livhospital.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT