Vukuatlı nüfus kayıt örneği işe alımlarda, okul kayıtlarında, yüksek lisans başvurusunda, çeşitli vize ve burs başvurularında ve emeklilik işlemleri gibi birçok durumda vatandaştan istenebiliyor. Vukuatlı nüfus kayır örneğinin halk arasında bilinen adı ise nüfus kayıt örneğidir.
Bu belge burs başvuruları, miras işlemleri, vize başvuruları, emeklilik başvuruları, erasmus ve yüksek lisans kayıtlarında sizden istenebilmektedir. Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği geçtiğimiz gün yapılan güncelleme ile birlikte artık e-devlet kapısından da alınabilmektedir.
5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 43 üncü ve 44 üncü maddeleri çerçevesinde alt ve üst soylar ile ilgili nüfus kayıt örnekleri için kaydın sahipleri veya bunların eşleri ile veli, vasi, alt ve üst soyları ya da bu kişilere ait vekillik belgesini ibraz edenler, nüfus müdürlüklerinden doğrudan almaya yetkilidirler.
Vukuatlı nüfus kayıt örneği, Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan içerisinde anne, baba, eş ve çocuk bilgilerinin yer aldığı resmi bir belge olarak tanımlayabiliriz. Aile nüfus kayıt belgesi olarak da bilinmektedir.
Nüfus işlemlerinde vukuattan kasıt doğum, ölüm, evlenme, boşanma, adres bilgisi vb. gibi olayların nüfus kayıt örneği tablosunda gösterilmesidir. Nüfus kayıt örneklerinde kardeş bilgisi gösterilmez. UYARI: Nüfus kayıt örneği ve yerleşim yeri belgeleri E-devlet üzerinden de alınabilmektedir.
İlgili 33 soru bulundu
E-Devlet kapısı üzerinden alınan belgeler, nüfus müdürlüklerinden alınmış diğer belgelerle aynı hukuki değere sahiptir. Düzenlendikleri tarihten itibaren geçerlilik süresi içinde kullanılmayan nüfus kayıt örnekleri geçerliliğini kaybeder.
Resmi geçerliliği olan barkodlu nüfus kayıt örneğinizi dilediğiniz zaman e-Devlet Kapısı'ndan T.C. Kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz ile alabilirsiniz.
-Nüfus Kayıt Örneği
Düzenledikleri tarihten itibaren geçerlilik süresi içinde kullanılmayan nüfus kayıt örnekleri geçerliliğini kaybeder. Nüfus kayıt örneğinin kullanılacağı alanlara göre Bakanlık bu süreyi altı ay süreyle geçerlidir.
Tüm aile bireylerini gösteren vukuatlı nüfus kayıt örneği nedir? Yukarıda anlattığımız tüm işlemleri eksiksiz olarak yerine getirdiyseniz, alacağınız evrak ”tüm aile bireylerini gösteren nüfus kayıt örneği” olacaktır. Konsolosluklar bu belgeyi ancak tüm aile bireylerini gösteren biçimde kabul ederler.
Nüfus Aile Kayıt Örneği: Kendisi, Eşi, Çocukları, Anne/Babası ve Eski Eş/Eşlerine (İsteğe bağlı) ait bilgileri içeren kayıtlardan oluşmaktadır. Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi: Sadece kişinin kendisine ait bilgileri içeren kayıtlardan oluşmaktadır.
İşte, o bilgiler. Nüfus kayıt örneği yani bilinen diğer adıyla vukuatlı nüfus kayıt örneği sizin, anne, baba, kardeş, eş ve çocuklarınızın yani kısaca aile bireylerinin doğum yerini, doğum tarihini liste halinde açık ve anlaşılır bir biçimde eksiksiz olarak gösteren resmi bir belgedir.
Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği çevirisi genellikle noter onaylı ve apostilli olarak talep edilmektedir. Nüfus Müdürlüklerinden temin edilen imzalı ve mühürlü belgelere doğrudan apostil alınabilir ancak barkodlu belgeler için apsotil onayı yapılmamaktadır.
E-Devlet kapısı üzerinden alınan nüfus kayıt örnekleri ve yerleşim yeri belgeleri, nüfus idarelerinden alınmış resmi belgeler ile aynı hukuki değere sahip olacak. Nüfus Hizmetleri Kanunu'nun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte yapılan değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı.
E-Devlet içerisinde Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Hizmetlerinde yer alan Soyağacı Sorgulama hizmetinden veya www.nvi.gov.tr adresindeki Hizmetler/E-Sorgulamalar menü başlıkları altından erişim sağlanabilir.
Ancak, 2007 tarihinden itibaren vergi dairelerince ölenin T.C. Kimlik Numarası ile sorgulama yapılarak nüfus kayıt sisteminden (MERNİS) alınan vefat eden kişinin son ikametgâhını gösterir belgenin alınması mümkün bulunduğundan bu belgenin muhtarlıktan alınması gerekmemektedir.
T. C. no ile nikah sorgulama ile hiçbir yere gitmeden internetten kolaylıkla nikah günü sorgulanabilir. Belediyelerin evlendirme dairelerinde uygun bir gün arayanların, e devlet nikah durumu sorgulama sistemine girmesi yeterlidir.
Nüfus kayıt örneği kişinin kendine ve ailesine ait kimlik bilgilerini içeren resmi bir belgedir. Genel kullanım amacı, kurumların talebi üzerine olmakla birlikte, en çok kullanılan alan vize başvurularında olmaktadır.
NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ: Başvuru sahibinin tüm aile fertlerini içeren Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği'nin aslı ve her aile bireyi için birer fotokopisi gerekmektedir. Nüfus kayıt örneğinin aslının Nüfus Müdürlüğü'nden alınmalı ve üzerinde Nüfus Müdürlüğü'nün kırmızı renkli damgası olmalıdır.
Nüfus kayıt örneği (aile fertlerinin görülmesi gerekmektedir). Çalışan Kişiler: - Antetli ya da kaşeli kağıda imzalı işveren yazısı ve izin onayı. - İşyerinden kaşeli ve imzalı son 3 aylık maaş bordrosu. - İşe giriş bildirgesi. - SGK'dan ya da e-devletten alınmış barkodlu detaylı hizmet dökümü.
Bu belge birçok kurum veya kuruluş tarafından talep edilebilir. Belge, bakanlıklar, dış temsilcilikler, adli makamlar, adli işlemlerle sınırlı kolluk kuruluşları, ölüm işlemlerinde resmi sağlık kuruluşları, asker alma işlemlerinde Milli Savunma Bakanlığı gibi kurumlar tarafından istenmektedir.
Gideceğiniz herhangi bir nüfus müdürlüğünde nüfus kaydı olarak öğrenebilirsiniz.
Nüfus Müdürlüğünden alınan nüfus kaydı örneği (görmek için lütfen tıklayın) evlendirme memurluğuna verilir. Evrak belediye evlendirme biriminden alınır. Dört örnek olarak düzenlenir. Bu formda silinti ve karalama yapılmaması gerekmektedir.
Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği, sizin ve aile bireylerinizin tüm bilgilerini gösteren belgedir. Bu belgeye de tıpkı Adli Sicil Kaydı gibi e-devlet üzerinden ulaşabilirsiniz.
KAPALI NÜFUS KAYDI NEDİR? 5490 sayılı kanunun 14. maddesine göre; "Nüfus kaydının kapatılması; ölüm, gaiplik, Türk vatandaşlığının kaybı, evlenme, boşanma, evlat edinilme, soy bağının düzeltilmesi veya reddi gibi olaylar nedeniyle bir kaydın üzerinde işlem yapılamaz hale getirilmesidir.
Bir adreste kimin oturduğunu öğrenmek için, e Devlet sitesine girdikten sonra aşağıdaki adımları izleyin: Arama bölümüne “hane halkı” yazın. Aynı hanede ikamet eden kişi belgesi sorgulama üzerine tıklayın. Barkodlu belge oluştur butonuna tıklayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri