Akrilik kopolimer emülsiyon esaslı, su bazlı, kokusuz iç cephe duvar macunudur.
Putty windows yüklü bilgisayarlarda, ağ üzerinden Linux işletim sistemli sunuculara, ssh protokolü ile terminal bağlantısı sağlayan bir programdır. Boyut olarak oldukça küçük, kurulum gerektirmeden de çalışabilen ücretsiz ve açık kaynak kodlu bir yazılımdır.
Putty, SSH bağlantısı ile birlikte uzak bir sunucuya bağlantı kurmamızı sağlayan bir yazılımdır. Putty ile birlikte sunucularınıza SSH / Telnet bağlantısı gerçekleştirerek erişim sağlayabilirsiniz. Putty sayesinde SFTP dosya aktarımı, bağlanılan sunucuya tekrar bağlanma işlemlerini de gerçekleştirebilirsiniz.
kuruyan ve teneffüs etme özelliğine sahip bir macundur. Su ve neme karşı dirençlidir.
Kalınlık: 10 mm / Ağırlık: 12 kg/m2 / Genişlik: 1000 mm/ Uzunluk: 1500 mm / Paketleme: 70 adet/palet.
İlgili 36 soru bulundu
DIN 18550'ye göre önerilen en az kalınlık 8 mm, en fazla kalınlık 15 mm olmalıdır.
ACRYLIC PUTTY 900
Su bazlı, sınıfının en iyi akrilik polimeri ile üretilmiş, yüksek dolgu yapısına sahip yüzey düzeltme macunudur. Dış cephelerde kullanımına hazırdır.
Putty'i indirmek için programın kendi resmi web sitesi olan http://www.putty.org/ internet adresini ziyaret edebilir ve kullanmak istediğiniz sürümünün client'ının kurulumunu hemen indirebilirsiniz.
SSH, Secure Shell anlamına gelir. Uzak sunucu/sisteme bağlanmak için kullanılan bir protokoldür. Bu komut sunucuip IP adresine ve kullanıcı kullanıcı adına sahip bir sunucuya sizi bağlar. Bir diğer ve daha basit bir bağlanma yolu ise ssh serverip kullanmak olacaktır.
Genel açılımı Secure Shell olan SSH, kullanıcıların sunucularını internet üzerinden kontrol edebilmelerini sağlayan ve sunucular üzerinde çeşitli değişiklikler ve düzenlemeler yapabilme olanağı tanıyan bir uzaktan yönetim güvenlik protokolüdür. SSH de güvenliği sağlayan bir şifreleme tekniği vardır.
SSH (Secure Shell) Ne İşe Yarar? SSH, protokolü bilgisayar ile sunucu arasındaki bağlantının oluşmasını sağlayan bir ağ protokolüdür. Kullanıcılar kullandıkları bilgisayar üzerindeki işletim sistemlerinde bulunan terminal penceresi ile uzaktaki bir sunucuya bağlanarak SSH bağlantısı oluşturabilirler.
Putty'i indirmek için programın kendi resmi web sitesi olan http://www.putty.org/ internet adresini ziyaret edebilir ve kullanmak istediğiniz sürümünün client'ının kurulumunu hemen indirebilirsiniz.
Kullanımı SSH genellikle uzak makineye giriş yapmak ve komutları çalıştırmak için kullanılır, ayrıca tünel açma, TCP portlarını ve X11 bağlantılarını iletmeyi de destekler; SSH dosya transferi (SFTP) veya güvenli kopyalama (SCP) protokolleri kullanarak dosyaları aktarabilir. SSH istemci-sunucu modelini kullanır.
SSH ile ağa bağlı olan cihazlar arasında veri aktarımı güvenlik kanalı üzerinden güvensiz bir ağda gerçekleşir. Cihazlardan biri SSH sunucusu diğeri ise SSH istemcisi olarak işaretlenir. Bağlantı aşamasında istemcinin uzaktaki makineye, yani SSH sunucusuna bağlanıp kimlik doğrulaması gerçekleştirmesi gerekir.
SSH, şifreleme olmadan veri aktaran bir uygulama katmanı protokolü olan Telnet'in yerine tasarlanmıştır. SSH'ın güvenli olmasının nedeni şifrelemenin söz konusu olmasıdır. Bu nedenle iki makine SSH üzerinden bağlandığında veri alışverişi şifreleme ile gerçekleşir.
Telnet esas olarak terminal emülasyonu için kullanılırken, SSH, rlogin komutuna benzer emülasyon yapmak için kullanılabilir – ayrıca rsh gibi remote komutlar vermek için, SSH Dosya Aktarım Protokolü (SFTP) ile dosya gönderimi ve diğer uygulamaları tünelleme için de kullanılır.
Secure Shell veya Secure Socket Shell olarak da bilinen SSH, kullanıcılara, özellikle sistem yöneticilerine, güvenli olmayan bir ağ üzerinden bilgisayara güvenli bir şekilde erişmelerini, internet üzerinden sunucularını kontrol etmesini ve düzenlemesini sağlayan bir ağ protokolüdür.
root kullanıcısı ile giriş yapmaya çalıştığımızda erişim sağlayamıyoruz. Diğer önemli değişiklik port değişikliğidir. SSH bağlantısının portu varsayılan olarak 22'dir.
Telnet, bir bilgisayara sanal olarak erişmek ve iki makine arasında iki yönlü işbirliğine dayalı, metin tabanlı bir iletişim kanalı sağlamak için kullanılan bir ağ protokolüdür. Uzak oturumlar oluşturmak için bir kullanıcı komutu İletim Kontrol Protokolü/İnternet Protokolü ( TCP/IP ) ağ protokolü izler.
SSH varsayılan olarak TCP port 22 üzerinde çalışır.
SSH Yöntemi ile Bağlanmak
Windows'ta cmd (Command Prompt) açılır ve “ssh kullanıcıadı@ipadresi” komutu ile sanal makineye bağlanabilirsiniz. (Not: Eğer kullanmış olduğunuz Windows'ta ssh yüklü değilse Putty, Winscp, OpenSSH vb. gibi programlar ile bağlantı sağlayabilirsiniz.)
Pratik olarak bugün piyasada bulunan hemen hemen her IBM-PC uyumlu kişisel bilgisayarda Linux çalışabilmektedir. 8 Mbyte RAM'a sahip herhangi bir 486 üzerinde hemen hemen her türlü uygulama rahatlıkla çalıştırılabilmektedir.
Telnet yapısı itibariyle güvensiz bir protokoldür. Çünkü Telnet ile kurulan iletişimde, oturum açma sırasında girilen kullanıcı adı/ parola gibi kimlik bilgileri plaintext (düz metin) olarak gönderilir. Yani ham kimlik bilgileri herhangi bir şifreleme işlemine tabii tutulmamıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri