Böyle bir şey olmaz merak etme. Tuvaletten sıçrayan sudan sperm bulaşmaz ama diğer mikroplar bulaşabilir. Bu nedenle hijyen açısından böyle bir durumda iyice temizlenmeniz lazım.
Daha önce sperm ile bulaşmış eşyalar ile temas olur ise gebelik riski var mıdır? Daha önceden sperm ile bulaşıp spermin üzerinde kuruduğu eşyalar ile (iç çamaşırı, çarşaf, klozet kapağı, diğer eşyalar vs.vs.) direkt temas olduğu zaman gebe kalmak mümkün değildir.
Bu doğrultuda günlük kıyafetler üzerinden sperm bulaşması ile beraber, sperm vajinaya geçişi sağlamayacaktır. Bu da doğal olarak herhangi bir şekilde gebeliğin oluşmayacağı anlamına gelir. Yani diğer bir ifade ile kıyafetlerden geçerek dışarıdan bulaşan sperm ile hamile kalınmaz.
Sürtünme ya da genital bölgeye yakın bir konuma sperm gelmesi de hamileliğin ortaya çıkmasına yol açabilir. Erkekten çıkan meni vajinaya çeşitli şekilde ulaşırsa gebelik olasılığı var. Ancak bu süreçte gebeliğin kesin olacağı gibi bir inanış da olmamalıdır.
Çiftler tamamen giyinik olursa sperm hiçbir şekilde vajinaya ulaşamaz. Buna bağlı olarak kıyafet varken sürtünme ile hamile kalınması mümkün olmaz. İç çamaşırı ile sürtünme olduysa ve daha sonra uzun süre boyunca spermler iç çamaşırında kaldıysa ve temizlik yapılmazsa çevre kısımlarda vajinaya gidebilir.
İlgili 24 soru bulundu
Gebeliğin oluşabilmesi için sperm hücresinin vajinal kanaldan geçerek yumurtaya ulaşması ve döllemesi gereklidir. Kadının üzerinden günlük kıyafetleri varken sürtünmeyle birliktelik olsa dahi sperm-vajina geçişi olmayacağı için gebelik oluşmaz.
Burada önemli olan miktar değildir. Sperm hücreleri gözle görülemeyecek kadar küçük hücrelerdir ve bazen bir damla zevk suyunda milyonlarca sperm hücresi bulunabilir. Bir damla sperm ile hamile kalınır mı sorusunun cevabı ise kesinlikle evet olmalıdır.
Bu sorunun cevabını hayır olarak verebiliriz. Ereksiyon haline gelmiş bir penis milyonlarca sperm taşıyabilir ve ilişki anında zevk suyu ile bu spermleri vajene iletebilir. Bu nedenle tam boşalma olmadan da gebelik olabilir.
Sperm Hücreleri Dışarıda Ne Kadar Yaşar? Sperm hücreleri vücut dışında hava ile teması sonrası uzun süre hayatta kalamaz. Bu hücrelerin ne kadar yaşayacağı ise dış ortam şartlarına bağlı olarak içerisinde yüzdükleri sıvının kuruma hızına göre değişkenlik gösterir.
Meni yapışkandır ve dışarıdaki ortam oradaki spermlerin yaşaması için uygun ortam değildir.
Tahlil.com Cevabı : Böyle birşey mümkün değil. Sperm hücresi dış ortamda belli bir süre sonra canlılığını yitirir.
Boşalma su içine olmuşsa; ancak bu durumda gebelik mümkün değildir. Çünkü, su içerisinde spermler kolayca dağılır ve yoğunluğunu kaybeder. Spermin rahim içerisinde kaygan olmasını sağlayan meni de su içinde dağıldığından, artık gebelik imkansız hale gelir.
İlişki öncesi yapılan duş vajen pH`ını değiştireceğinden gebelik şansını olumsuz yönde etkiler. Spermin yaşama şansı tehlikeye girer, ilişkiden hemen sonra yapılan duş ise spermleri ortamdan uzaklaştıracağından, şansı azaltır.
Huffington Post internet sitesine konuşan Vanderbilt Üniversitesi Tıp Merkezi'nden William Schaffner, “Tuvaletler enfeksiyon geçişi için bir araç değildir. Hiçbir hastalığa yakalanmazsınız” diyor. Tuvaletler ile ilgili bir diğer önemli bilgi de sifonu çekerken klozet kapağını kapatmanız gerektiği.
Sperm yaşamak için neme ve sıcaklığa ihtiyaç duyar, bu nedenle havaya maruz kaldıktan sonra hızla ölürler. Boşalma sonrası meni kurur kurmaz içindeki sperm ölür. Kimi durumlarda dış ortamda vajinaya yakın bir sıcaklık ve nem ortamı bulan meninin içinde spermler 20 dakikaya kadar yaşayabilir.
Sperm, vajinal kanalda yaşamaya uygun bir ortam bulamadıklarında yaklaşık olarak 48-72 saat yaşayabilirler. Ancak, rahim içindeki uygun ortamda, sperm döllenmeye hazır hale gelen yumurta ile buluştuğunda, döllenme için daha uzun bir süre yaşayabilirler, yaklaşık olarak 5 güne kadar.
Sperm hücreleri kadın vücudunda 3-5 gün arasında canlı kalabilirken vücut dışında çok uzun süre yaşayamaz ancak spermlerin vücut dışında hiçbir kimyasalla temas etmemesi halinde 24/72 saat arası canlı kalabilir. Düşük sıcaklıklarda haftalarca kalabilir, dondurularak ise yıllarca saklanabilir.
YÜZ KERE SORSANIZ DA CEVABIM AYNI OLACAKTIR - Vajina içine penisin boşalması (ön sıvı/zevk suyu dahil) dışında sürtünmeden, oral ya da anal seksten, çevreden, giysiden, havludan, hamamdan, havuzdan, denizden, tuvaletten bulaşan sperm ile gebe kalma olanaksızdır, şehir efsanesidir.
Erkekte ve kadında şehvet oluşturan her durumda zevk suyu salgılanabilir. Mezi ile meni farklı şeylerdir. Meni erkekte orgazm sırasında şehvetle akan beyaz renkli sıvıdır. Mezi ise karşı cinse şehvetle bakmak veya dokunmakla idrar yolundan gelen berrak, şeffaf sıvıya denir.
Yapılan araştırmalara göre, erkeklerin yaklaşık %37'sinde zevk suyunda hareketli sperm bulunabilir. Bu da, zevk suyundan hamile kalma olasılığının düşük, ancak sıfır olmadığını gösterir.
Yani genel olarak ilişkiden 1 ila 3 gün içerisinde kişi hamile kalır. Bu durum genel olarak 3. gün gerçekleşir. Daha sonra hamilelik belirtileri ise ikinci haftadan itibaren fiziksel ve testler üzerinden kendisini göstermeye başlar.
Erkeğin boşalmadan önce penisini geri çekmesi ve dışarı boşalması şeklinde uygulanan bu yöntem etkili doğum kontrolü sağlamaz. Doğru şekilde uygulandığı zaman bile başarı oranı %73'tür yani bu yöntemi uygulayan 100 kadından 27'si bir yıl içinde gebe kalmaktadır.
Korunmasız ilişki sonrası tercih edilen en sağlıklı yöntem rahim içi araçla korunma veya ertesi gün hapı kullanmaktır. Spiral olarak bilinen rahim içi araç korunmasız ilişkiden sonraki ilk 5 gün içinde uygulanabilir.
Kadının üstte olduğu pozisyonda hamile kalmak daha zordur. Hamilelik isteniyorsa kadının kalça altına yastık koyması bile önerilebilir. Doğurganlığı artıran yiyecekler var mı? Organik gıdaları tavsiye edilir.Yenilecek gıdalar iyi yıkanmalı, sigaradan uzak kalınmalı.
Yumurtlamadan 72 saat öncesi ve 24 saat sonrası dışındaki dönemde hamile kalınmaz. Aslında bir kadının 1 ay içinde hamile kalabileceği sadece 4 günlük bir dönem vardır. Bu dönem dışında hamile kalınmaz. Burada önemli olan bu dönemi doğru belirleyebilmektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri