Kapı olması gerektiği kadar kolay hareket etmiyorsa, kapı gıcırdamaya başlamadan önce biraz yağlayıcı ekleyebilirsiniz. Bu bir nüfuz edici yağ veya WD-40 olabilir. Bu, menteşelerin paslanmasını da etkili bir şekilde önler.
Kapı Mandalını Kontrol Etme
Bu tür kapılarda pislik kolay bir şekilde dolabilir. Bunun sonucundaysa mandalın içindeki mekanizma sıkışır. Tek yapmanız gereken WD-40 Çok Amaçlı Ürünü kilide püskürtmektir. Bu işlem, kapı kilidinin içindeki herhangi pisliğin çıkarılmasına yardımcı olacaktır.
Makine yağını pamuk ve selpak yardımı ile menteşelerin içine kolayca akıtabilirsiniz. durumlarda bu işlemi zeytin yağı ile yapabilirsiniz. gıcırdamasının önüne geçmiş olacaksınız.
Setlerin çoğundan silikon tabancası bulunur. Silikon tabancası fişe takılır, bu esnada silikon sıvılaşana kadar alkollü bezle vakumla çekme yapılacak bölge iyice temizlenir. Silikon hazır hale geldiğinde setin içinde bulunan vantuzların altını silikon sıkılır ve göçüğün merkezine yapıştırılır.
Zeytinyağı, gıcırdayan menteşeleri sabitlemek için basit bir çözümdür. Birkaç damla zeytinyağı gıcırdayan menteşelerinizi kolayca yağlayacaktır. İşlemi olabildiğince kolay ve temiz hale getirmek için bir pipet veya yağ tenekesi kullanabilirsiniz. Menteşelere birkaç damla zeytinyağı sürün.
İlgili 44 soru bulundu
Pas sökücülerin aynı zamanda yağlama özelliği vardır. Pas sökücüyü biraz çalkalayarak menteşelere sıkınız. Bu işlemi yaparken kapıyı ileri geri hareket ettirerek spreyin menteşeye iyice işlemesini sağlayın. Menteşeleri yağlamak için makine yağı, zeytinyağı yada yemeklik yağ kullanabilirsiniz.
Bu üründe bulunan akıllı pipetle gıcırdayan kapılarınızı kolayca yağlayabilir ve pimleriyle birlikte pas ve aşınmadan koruyabilirsiniz. Tek yapmanız gereken menteşeye WD-40 püskürtmek ve fazlalığı mikrofiber bir bezle temizlemek. İşte bu kadar kolay!
Kapı olması gerektiği kadar kolay hareket etmiyorsa, kapı gıcırdamaya başlamadan önce biraz yağlayıcı ekleyebilirsiniz. Bu bir nüfuz edici yağ veya WD-40 olabilir. Bu, menteşelerin paslanmasını da etkili bir şekilde önler.
Yağ Eksikliği aracınızın kapısında sese yapar. Gres yağları mekanik parçaların birbiri ile olan sürtünmeyi azaltarak sorunsuz bir çalışma sağlar. Eğer yağınızda herhangi bir eksilme veya yoğun toz silsilesi ile karşılaşma sonucu özelliği yitirme durumu varsa yağınızı hemen yenilemelisiniz.
Vazelindense, arkadaşında dediği gibi süngerle antifiriz sürmeniz yeterli olur. Birda elyaf örtüler var. Madem yatan araç elyaf örtü alıp o da komple araca örtülebilir.
İlk olarak kapı gıcırtısı için yağ seçmeniz gerekir. Genelde su bazlı yağlar tercih edilir zira bu tür yağlar pas oluşumunu engellerken gıcırtıyı da önler. Yağlama işlemine başlamadan önce kapı kolunun çevresini korumak adına bir bez veya kağıt havlu yerleştirmekte fayda vardır.
Kapının menteşelerinin her birine, yağlama spreyini yaklaşık 10 saniye boyunca uygulayın. Bu, kapının daha yumuşak bir şekilde açılmasına yardımcı olacaktır. Ardından, kapının kilit mekanizmasına yağlama spreyini uygulayın. Bu, kilit mekanizmasının daha iyi çalışmasını sağlar.
Kilitler yağlanırken kesinlikle ayçiçeği, zeytinyağı vb yağlar kullanılmamalıdır. Bu yağlar ilk döküldüğünde iyi görev gördüğü düşünülse de zaman içerisinde donarak katılaşacak, yay ve şifreleri çalışmaz hale getirecektir.
WD-40 arabanızı temizlerken yardımcı olabilir. Arabanın yüzeyinden kiri, yağı ve pisliği temizlemekle birlikte somunları ve vidaları gevşetmek ve metal parçaların paslanmasını önlemek için de kullanılır.
Ürün, alet, ekipman ve araçlardaki yapışkan maddelerin giderilmesinde kullanılır. Sıvı haldeki (örn. galon) WD-40 Çok Amaçlı Ürün, yapıştırıcıları çözerek yüzeye tutunan fazla yapıştırıcının kolayca uzaklaştırılmasına olanak sağlar.
Temizler : WD 40 yağ, pislik ve kire nüfuz eder. WD 40 formülleri yapıştırıcıları da çözerek etiket, bant, çıkartma ve fazlalık yapıştırıcı maddelerin kolayca çıkarılmasını sağlar. Kayganlaştırır : WD 40'ın içeriğindeki kayganlaştırıcı maddeler geniş bir şekilde dağılarak tüm hareketli parçalara sıkıca tutunur.
Kapı Gergisi, araç kapıları açılırken savrulmaması ve başka araçlara zarar vermemesi için olması gereken kapı mesafe ve açısını sağlayan kaporta parçasının adıdır. Bu çarpma ve savrulmayı önlemek için kullanılan kapı gergileri metalden üretilir.
fitilleri vazelin ile silmek yumuşatacağından kapı ve fitillerden gelen sesleri azaltır..kapı menteşeleri için ise ince gres yağı veya makina yağı kullanabilirsiniz.. aracınızın direkt güneşe maruz kalan bölgelerinden hiçbirine ek kimyasal madde sürmemenizi öneririm..
Kule gergisi, 2 kule arasında bulunan, bazı araçlarda fabrikasyon olarak, bazı araçlarda da sonradan monte edilmiş olarak bulunan performans parçasıdır. Kulelerin kapanmasını engeller.
Çoğu tamirci, yağ çözücü olarak WD 40'ı kullanır, Bununla birlikte, belirli metalleri yağdan arındırma işlemini son derece kolay hale getirir. Eğer yüzeyin yağlanması gerekiyorsa tekrar yağ uyguladığınızdan emin olmalısınız. Marka, özellikle bisiklet zincirlerinde kullanılmak üzere ayrıca bir ürün satar.
Yapmanız gereken, çizik olan bölgeye biraz WD-40 püskürtmek ve yaklaşık birkaç saniye beklemektir. Daha sonra aracınızın yüzeyini temizlemek için bir parça bez kullanabilirsiniz ancak temizleme yaparken mikrofiber bir bez kullanmanızı öneririz. Bu işlemi istediğiniz sonucu elde edene kadar tekrarlayabilirsiniz.
Temizleyin. WD-40 Çok Amaçlı Ürünü mücevhere uyguladıktan sonra temizlik bezini elinize alın ve dairesel hareketlerle gümüş mücevherleri temizleyin. Bu işlem, mücevherin üzerinde biriken kir ve pisliğin çözülmesine ve çıkarılmasına yardımcı olacaktır.
Kapı gıcırtısı için sprey biraz çift taraflı bant ve yumuşak sünger ile araba kapısından gelen tıkırtı sesleri kolayca engellenebilir.
Motor yağı kullanılabilir. Doğru yere bir damla yeterli.
Bulaşık süngeri veya yumuşak bir sünger kullanın, temiz pamuklu/mikrofiber bezleri yanınıza alın. Lekeler çok inatçıysa doğrudan yüzeye yumuşak bir sabun sürüp bir süre emilmesini de sağlayabilirsiniz. Kapı direklerini ve kapıları sabunlu suyu kullanarak tamamen temizleyin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri