WD 40 kullanırken dikkat edin. Genel bir kullanım amacı var ama normalde pas sökücü , içinde yağ bulundurduğu için yağlayıcı ve koruyucu özelliği vardır . Ama kimyasal maddeler olduğu için plastik kısımlara zarar verir esnek olan plastik parçaları sertleştirir, plastik contaların yapısını bozar .
ama anladığım kadarıyla,sorun olmaz.peki bu wd40'ın etkisi ne kadar nasıl temizleniyor. plastik kırımlara o yağ zarar vermez sadece üzerinde kaygan bir tabaka oluşur süngerli kısımlar yağı çeker içerisinde tutar yine zararı olmaz.
WD-40 arabanızı temizlerken yardımcı olabilir. Arabanın yüzeyinden kiri, yağı ve pisliği temizlemekle birlikte somunları ve vidaları gevşetmek ve metal parçaların paslanmasını önlemek için de kullanılır.
Derinlemesine nüfuz eder ve yeni tortu oluşumlarına karşı korozyon önleyici özel bir tabaka oluşturur. Metale, alüminyuma, boyaya, kauçuk, plastik ve ağaca zarar vermez.
Paslanmaya karşı korumaya ek olarak, WD 40 alet kutunuzdaki hemen hemen her şeyi kolayca temizleyebilir ve kuruduktan sonra uzun süre çalışmalarını sağlayabilir. Paslı bir anahtarınız veya çalışmayan bir anahtar deliğiniz varsa, biraz WD 40 uygulayarak çalışır hale getirebilirsiniz.
İlgili 29 soru bulundu
Bu nedenle, en iyi pas sökücü markası olarak Soltek Kimya'nın ürünleri öne çıkar. Soltek Kimya'nın pas sökücüleri, pası etkili bir şekilde çözerken aynı zamanda metal yüzeyleri korumaya yönelik inhibitörler içerir. Bu sayede, pası temizledikten sonra tekrar hızlı bir şekilde paslanmanın önüne geçilir.
Plastiği tamamen ıslatan sirke çözeltisiyle plastiğe bolca püskürtün. Sirke, sert yüzeyleri dezenfekte etmenin yanı sıra yağ, küf ve sert su lekelerini çıkarmada iyidir. Plastiği silin. Plastiğin etrafındaki sirke solüsyonlarını silmek için temiz bir bez veya sünger kullanın.
Plastikten Pas Lekesi Nasıl Çıkar? İnatçı pas lekelerini çıkarmak için bulaşık deterjanı ve suyu karıştırın. Çözeltiyi bir sprey şişesine koyun ve paslı alana bolca püskürtün. Çözeltinin 5 ila 10 dakika yüzeyde kalmasına izin verin ardından yüzeyi silin.
Denemeyin çünkü plastik parçalara zarar veriyor yüzey pütürleniyor böyle büzüşüyor gibi oluyor.
Ekip lideri kimyacı Norm Larsen, Atlas Uzay Mekiğini pas ve aşınmaya karşı koruyacak bir su ayırıcı solüsyon geliştirmeyi amaçlıyordu. Larsen ve ekibi, 40 deneme sonunda dünya çapında meşhur formülü elde etmeyi başardı; ürün de adını buradan almaktadır: WD-40.
Kapı Mandalını Kontrol Etme
Bu tür kapılarda pislik kolay bir şekilde dolabilir. Bunun sonucundaysa mandalın içindeki mekanizma sıkışır. Tek yapmanız gereken WD-40 Çok Amaçlı Ürünü kilide püskürtmektir. Bu işlem, kapı kilidinin içindeki herhangi pisliğin çıkarılmasına yardımcı olacaktır.
Kapı olması gerektiği kadar kolay hareket etmiyorsa, kapı gıcırdamaya başlamadan önce biraz yağlayıcı ekleyebilirsiniz. Bu bir nüfuz edici yağ veya WD-40 olabilir. Bu, menteşelerin paslanmasını da etkili bir şekilde önler.
WD-40® Çok Amaçlı Ürünü PVC veya UPVC kapı ve pencerelerde kullanmanızı tavsiye ederiz.
Wd40 disk yüzeyine zarar vermez, disk yüzeyi de zımparalanmaz, balatalar sünger gibi wd40' ı emdiği için bu sorun oluşuyor, balataları değişeceksiniz sorun ortadan kalkacak. Yeni balataları takmadan önce diskleri balata spreyiyle wd40' dan iyice arındırın.
Arabanın boyasına da bir zararı yok.
Pasın değdiği yere limon ve sirke uygulanıp bir süre bekledikten sonra durulama yöntemi yapılır. Pas lekesi temizliği için bir başka yöntem her evde mutlaka bulunan bulaşık deterjanıdır. Bir bardak su içerisine birkaç damla bulaşık deterjanı damlatılıp sünger yardımı ile pasın bulunduğu bölge temizlenebilir.
Pas lekesi olan bölgeye, limonu sıkarak elde edebileceğiniz veya marketlerde şişeyle satılan limon suyundan biraz dökün, limon suyunu kumaşın tamamen emmesini bekleyin. Sonra giysiyi veya tekstil ürününü güneşte kurumaya bırakın. Güneş ve limon suyu lekeyi hafifletir. Son olarak giysiyi veya kumaşı soğuk suyla yıkayın.
Asidik bir özellik içeren limon suyu, pas sorununu kökünden çözmeye yetecektir. Lekeli bölgenin üzerine limon suyu sıkın ve 10 dakika kadar bekletin. Ardından sert bir fırça ile paslı bölgenin üzerini fırçalamaya başlayın. Bu işlemi leke tamamen kaybolana kadar uygulamaya devam edin.
Aracın tüm plastik aksamlarını deri koltuklarını ve birçok yüzeyi parlatıp beslemede çok ucuz bir ürün olan sıvı vazelin çok iyi iş yapmaktadır.
Öncelikle, kurumuş plastik boyanın artıklarını bir spatula yardımıyla yaymadan yüzeyden alın. Temiz bir bezi sıcak su yardımı ile ıslatarak bölgeyi ovalayın. Son aşama olarak Peros Bulaşık Deterjanı ürünü biraz döküp beklettikten sonra lekeli bölgeyi kolaylıkla temizlendiğini göreceksiniz.
Cam yağdanlık içine bir miktar sirke eklenip bir süre bekletildikten sonra suyla durulanabilir. Plastik Yağdanlık Temizliği: Plastik yağdanlıklar, yağın nüfuz etmeye daha yatkın olabilir. Bu nedenle plastik yağdanlıklar için sıcak su ve bulaşık sabunu kombinasyonu etkili bir temizlik sağlar.
Sıcak suya biraz karbonat veya sirke eklemek pası çözmek ve reaksiyon hızını artırmak için kullanılabilir. 2. Limon Suyu veya Sirke: Limon suyu veya sirke asidik özellikleri nedeniyle pası çözmek için etkilidir.
Sirke ile pas nasıl temizlenir? Sirke asidik özelliği sayesinde pası temizlemede etkili doğal çözümdür. Pas demir ve diğer metal yüzeylerde zamanla oluşabilen oksidasyon reaksiyonudur. Sirke asidik özelliği sayesinde pasın oluştuğu yüzeydeki oksidasyon reaksiyonunu nötralize ederek pası çıkarmaya yardımcı olur.
Evlerde yüzey temizliklerinde, camların temizliği ve parlatılmasında, banyo ve mutfaklardaki pas, kireç temizliğinde de tercih edilebilir. Beyaz sirke ayrıca, giysilerdeki ve kumaşlardaki lekelerin çıkarılmasında da yardımcı olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri