Web3 Alanları nedir? Web3 alan adları veya merkeziyetsiz alanlar, interneti kullanmanın yeni bir yoludur. Kullanıcıların, blockchain teknolojisini kullanarak alan adlarını merkeziyetsiz bir şekilde kaydetmelerine ve kontrol etmelerine olanak tanır.
Web3 projelerinin kripto para birimleri Web3 coinleri olarak adlandırılır. En çok öne çıkan Web3 tokenleri arasında Polkadot (DOT), NEAR Protocol (NEAR), Basic Attention Token (BAT), Holo (HOT) ve Chainlink (LINK) sayılabilir.
WEB 3.0 denilen kavram, internetin Decentralized yani Merkeziyetsiz ve Peer to Peer (Eşten Eşe) olacak şekilde kullanılabilen, tamamen blok zincir destekli ve kişiselleşmiş halini ifade ediyor. Şu anda kullandığımız internet sisteminde yani WEB 2.0 sisteminde bilgi, merkezi güçler tarafından kontrol ediliyor.
Kripto para dünyasında “Domain” terimi, bir kripto para cüzdanının veya hesabının bir adresidir. Kripto para adresleri, genellikle uzun bir dizi sayı ve harften oluşan benzersiz bir dizedir ve kripto para transferleri için kullanılır.
Unstoppable Domains, kullanıcıya verilerinin tam kontrolünü veren NFT alan adıdır. Alan adınız, kripto para adresiniz, merkezsiz internete girişiniz ve evrensel kullanıcı adınızdır. Bir Unstoppable Domains alan adı satın aldığınızda ona sonsuza kadar sahip olursunuz.
İlgili 15 soru bulundu
Beeple'dan Everyday: The First 5000 Days
Mart 2021'de Christie's müzayede evinde 69,3 milyon dolara satıldı ve şimdiye kadar satılan en pahalı NFT oldu.
NFT'nin açılımı "Non-Fungible Token"dir ve Türkçe'de "Değiştirilemez Jeton" anlamına gelir. "Fungible" terimi genellikle birbirine eş değer ve değiştirilebilir varlıkları tanımlamak için kullanılırken, "Non-Fungible" terimi tam tersine, benzersiz ve değiştirilemez varlıkları ifade eder.
Dolandırıcı Kripto Kralı
Bugüne kadarki en büyük Bitcoin kaybını ise eski milyarder Sam Bankman-Fried yaşadı. De kripto şirketi FTX'in kurucusu olan Bankman-Fried, kripto topluluğu tarafından da seviliyordu. İnsanlar ona Kripto Kralı lakabını takmıştı.
2008 yılında piyasaya sürülen Bitcoin, ilk kripto para birimidir ve hâlâ en büyük, en etkili, en tanınmış kripto paradır.
Piyasada Ne Kadar Kripto Para Var? 2021 itibariyle yaklaşık 6,000 kripto bulunmaktadır ve bazıları bu sayının 10,000 kadar yükselebildiğini tahmin etmektedir.
Web3 teknolojisi; dijital koleksiyon kartları, etkinlik biletleri, oyun içi öğeler, dijital müzik veya sanat gibi nadir oldukları kanıtlanabilen dijital öğeleri mümkün kılar.
Anon Web3 satın almak veya onunla işlem yapmak için en popüler borsa, Uniswap V2 (Ethereum) borsasıdır.
Web3 cüzdan; mobil uygulama, masaüstü sürümleri ve eklenti gibi çoklu platformlarda kullanılan, evrensel bir kripto cüzdanıdır. Yeni nesil bir finans sistemi olan DeFi uygulamalarını kullanma imkanı tanımıştır.
Litecoin, XRP, Eos, Tron, Monero, Solana, Stellar, Neo ve Dogecoin gibi koinlerin tümü kendi blok zinciri ağları üzerinde işlem görmektedir.
Buna göre kendi özünde ciddi belirsizlikler taşıyan, aldanma ve aldatma riski ileri düzeyde olan, dolayısıyla herhangi bir güvencesi bulunmayan ve kamuoyunda saadet zinciri olarak bilinen uygulamalar gibi belirli kesimlerin haksız ve sebepsiz zenginleşmesine yol açan kripto paraların kullanımı caiz değildir.
Kripto para piyasalarında adını sıkça duyduğumuz altcoin tabiri, "alternative" ve "coin" kelimelerinin birleşiminden oluşmuştur ve bu terim Bitcoin harici tüm kripto para birimlerini ve token'ları kapsayıcı bir kavram olarak kullanılır.
Tarihi. İlk blok zincir 2008 yılında Satoshi Nakamoto olarak bilinen bir kişi (veya bir grup insan) tarafından kavramsallaştırılmıştır. Nakamoto tarafından ertesi yıl, kripto-para birimi bitcoin'in çekirdek bir bileşeni olarak uygulandı ve burada ağdaki tüm işlemler için kamu defteri olarak görev yaptı.
Satoshi Nakamoto, Bitcoin'in yaratıcısı olarak bilinen kişi veya grupların kullandığı takma isimdir.
Kripto para, sadece gönderici ve alıcı arasında bulunan ödeme sistemi ile çalışan ve herhangi bir denetleyici, düzenleyici kurum ve kuruluşa ihtiyaç duymadan transferi gerçekleştirilebilen, açık kaynak koda sahip sanal para birimleridir.
Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, Türk Dil Kurumu ile koordineli çalışmaları sonucunda NFT'nin Türkçe karşılığına öneri getirdi. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç, artık NFT'nin Türkçe karşılığını “Nitelikli Fikrî Tapu” olarak kullanmayı düşündüklerini açıkladı.
1 APENFT (NFT) fiyatı, anlık olarak 0,000016710000 TL ve 0,000000521148 USD'ye karşılık gelmektedir.
Metaverse arsa, kullanıcıların blockchain teknolojisinin sunduğu dijital varlıklar ile satın alabildikleri sanal evrendeki araziyi ifade ediyor. Metaverse evrenindeki parçalardan oluşan bu araziler; NFT olarak temsil ediliyor ve tam mülkiyet hakkı veriliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri