Web3, aracılara veya üçüncü taraflara olan ihtiyacı ortadan kaldırır ve size dijital kimliğiniz ve varlıklarınız üzerinde, daha önce hiç olmadığı şekilde, doğrudan mülkiyet hakkı verir. Bu, bilgi internetinden değerler internetine bir geçiştir.
Web3, internette veri sahipliği ve kontrolünü merkezî olmaktan çıkaran blok zinciri gibi teknolojiler için kullanılan genel bir terimdir. Çoğu internet uygulaması, son kullanıcı verilerinin nasıl kaydedileceğini ve kullanılacağını belirleyen merkezî varlıklar tarafından kontrol edilmektedir.
İlgili 19 soru bulundu
Web3 Alanları nedir? Web3 alan adları veya merkeziyetsiz alanlar, interneti kullanmanın yeni bir yoludur. Kullanıcıların, blockchain teknolojisini kullanarak alan adlarını merkeziyetsiz bir şekilde kaydetmelerine ve kontrol etmelerine olanak tanır.
Şeffaflık ve yenilikçiliğe değer veren açık protokoller üzerine kurulmuş bir interneti ifade eder. Web3, aracılara veya üçüncü taraflara olan ihtiyacı ortadan kaldırır ve size dijital kimliğiniz ve varlıklarınız üzerinde, daha önce hiç olmadığı şekilde, doğrudan mülkiyet hakkı verir.
Böylece artık çoğumuz tüketicilerin büyük bir parçasını oluşturuyoruz. Web 3.0 (2010'da aktif hale geldi), semantik web olarak da bilinir.
Web3, 1999'da Tim Berners-Lee tarafından yaratılan ve bazen "Web 3.0" olarak da adlandırılan semantik web kavramından farklıdır.
Binance Web3 cüzdanı büyük ilgi gördü ve kısa süre içerisinde 1 milyon kullanıcıya ulaştı. 💠 Binance Web3 Cüzdanı; merkeziyetsiz finans (DeFi) dünyasındaki kullanıcıları güçlendirmek için tasarlanmış, Binance uygulamasında yer alan ve varlıkların kontrolü kullanıcılarda olan bir kripto cüzdanıdır.
WEB 3.0 denilen kavram, internetin Decentralized yani Merkeziyetsiz ve Peer to Peer (Eşten Eşe) olacak şekilde kullanılabilen, tamamen blok zincir destekli ve kişiselleşmiş halini ifade ediyor. Şu anda kullandığımız internet sisteminde yani WEB 2.0 sisteminde bilgi, merkezi güçler tarafından kontrol ediliyor.
CERN'de bilgisayar bilimcisi olan Berners Lee tarafından geliştirilmiştir.
Web3 ile, kullanıcılar verileri ve gizlilikleri üzerinde daha fazla kontrole sahip olabilir ve aracısız çalışan merkeziyetsiz uygulama ve hizmetlere erişebilir. Web3, daha eşitlikçi ve topluluk odaklı yeni ekonomik ve sosyal yapıların oluşumunu mümkün kılar.
Saniyede 100 Gigabit bağlantı hızı ve bant aralığının olduğu web mimarisinin olması gerektiği öngörülmektedir. Web 4.0 ile birlikte kullanılan uygulamalardan bazıları şunlardır; YouOS, G.ho.st, Glide, Goowy, DesktopTwo, çevrimiçi ofis için Google Docs & Spreadsheets, EyeOS.
Web3 uygulamalarının en bilinen örnekleri Bitcoin ve Ethereum gibi kripto paralar, NFT'ler ve DAO'lardır. Açılımı Non-Fungible Token olan NFT'ler, blok zincir tabanlı bir varlık sınıfıdır ve dijital ya da fiziksel bir varlığın benzersizliğini ve sahipliğini tanımlamak için kullanılır.
Web 3.0 ise içerik üretiminin yapay zekâ (AI) tarafından gerçekleştirildiği yeni bir web teknolojisine işaret ediyor. Diğer bir deyişle, yapay zekâ teknolojisiyle çalışan yazılımlar sayesinde veriler toplanıyor ve kullanıcı ile uyumlu hale getirilerek yeniden üretiliyor.
Web3 ve metaverse, birbirinden konsept olarak farklı iki kavramdır. Web3 daha demokratik, merkeziyetsiz bir internet ağını ifade eder. Metaverse ise kullanıcıların birbiriyle ve uygulamalarla, hizmetlerle daha fazla etkileşime girebildiği sanal dünyaları ifade etmektedir.
Web3, dijital ekonomi ve değişen internet kullanımına cevap vermek amacıyla geliştirilen bir teknolojidir. Web3, dijital varlıkların ve bu varlıkların değerini temsil eden blok zinciri teknolojisini kullanarak, birbirleriyle etkileşim kurabilen ve birbirleriyle veri paylaşabilen ağlar oluşturmayı amaçlar.
Web3 oyunları, finans, ekonomi ve varlık yönetimi kısmı blokchain teknolojisi kullanarak geliştirilen, tarayıcı tabanlı, mobil tabanlı ya da ayrı bir uygulamaya sahip olabilen, türü de bildiğimiz FPS, BattleRoyale, kart oyunu, RPG vb. olabilen, Unity, Unreal vb. oyun motorları ile tasarlanan oyunlardır.
Web3, dijital ekonomi ve değişen internet kullanımına cevap vermek amacıyla geliştirilen bir teknolojidir. GSYF'de yatırımcıların da belli vergi muafiyetleri ve vergi indirimleri vardır.
Web3, dijital kimliğinizi bir Ethereum adresi ve ENS profili ile kontrol etmenize izin vererek bu sorunları çözer. Bir Ethereum adresi kullanmak güvenli, sansüre dayanıklıdır ve anonim olan platformlarda tek bir oturum açabilmenizi sağlar.
En iyi yapay zekâ tokenleri arasında The Graph, SingularityNET, Fetch.ai, Ocean Protocol, iExec RLC sayılabilir.
Anon Web3 satın almak veya onunla işlem yapmak için en popüler borsa, Uniswap V2 (Ethereum) borsasıdır.
Binance uygulamanıza giriş yapın ve [Cüzdanlar] ögesine dokunun. [Web3] bölümüne gidin. Web3 Cüzdanınızı kullanmaya başlamak için [Cüzdan Oluştur] ögesine dokunun.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri