Buzluk İçin Kabak Kızartması (Kabak Oturtma İçin) Tarifi Nasıl Yapılır? Sıvı yağda çok yakmadan dikkatlice kızartıyoruz. Borcama veya yayvan bir tabağa alıyoruz. İyice soğuyunca bir kaba veya poşete koyup buzluğa kaldırıyoruz.
Buzluk poşeti
İlk olarak kabakları yıkıyoruz ve iyice kuruluyoruz. Sonra alacalı soyuyoruz ve yarım daire biçiminde doğruyoruz. Poşetlere yerleştiriyoruz ve poşetlerin havasını pipet yardımıyla alıp ağzını sıkıca bağlıyoruz. Dondurucuya atıyoruz.
Üzerine küp küp doğradığımız kabaklarımızı ekleyip 10 dk. Kadar kavurduktan sonra ocağın altını kapatalım ve soğumaya bırakalım. Soğuyunca buzdolabı poşetlerine paylaştırıp buzluğa atabilirsiniz. 12 ay saklama süresine sahip güzel bir kışlık hazırlık ☺☺☺.
Rendelenmiş, doğranmış ya da halka halka ya da küp küp dilimlenmiş biçimde taze kabak dondurmak mümkündür.
Kabakları yıkayıp kabuklarını soyup yemeklik küp küp doğruyoruz. Kabaklarımızı istediğimiz miktarlarda buzdolabı poşetlerine koyup fazla havasını pipetle çekiyoruz yani vakumluyoruz. Dondurucuya koyup kışın ister yemek ister çorba olarak kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
İlgili 45 soru bulundu
Sıcak kaynar suya attığınız kabakları kevgir yardımı ile alın ve buzlu soğuk suya atın. Kabakların suyunu süzün ve iyice kuruladıktan sonra dondurucuya porsiyonlar halinde kaldırın. İsterseniz kabaklarınızı kek yaparak ya da sebze sotelerinin içerisine koyarak değerlendirebilirsiniz.
Dilimlenmiş Balkabağı
Dilimlediğiniz balkabağını bol suyla durulayın ve kağıt havlu yardımıyla kurutun. Tamamen kuruyan kabak dilimlerini buzdolabı poşetine yerleştirin. Her poşete, bir pişirimlik koymaya özen gösterin. Ardından poşetin ağzına düğüm atarak buzluğa yerleştirin.
Uzun süre saklamak istediğiniz her yemeğinizi derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz; çorbalar, sebze yemekleri, pilavlar, makarnalar, hamur işleri, etler, etli yemekler, baklagiller… Aklınıza gelebilecek her yemeği derin dondurucuda uzun süre saklayabilirsiniz.
Sebzeler. Dolmalık biber, havuç, fasulye, ıspanak, mantar, bezelye, kabak, mısır, brokoli gibi sebzeler dondurulabilir. Doğal olarak yüksek bir su içeriğine sahiplerse, dondurmadan önce püre haline getirilmeleri, sotelenmeleri veya pişirilmeleri en iyisidir.
Ben 2 kabakla yapıyorum mücveri o yüzden 2 kabak rendesini bir poşete koydum. Havasını pipetle alıp dondurucuya yerleştiriyorum. Kullanacağım zaman buzluktan çıkarıp 15 dakika bekletip çözülünce kullanıyorum.
-Buzlukta beklemeye en uygun yemek, pilavdır. Pirinç ya da bulgur pilavı arttığında, bir saklama kabına veya bir buzdolabı poşetine konarak, buzluğa kaldırılabilir. Bu şekilde saklanan pilav, çıkarılarak çözüldüğünde, fazla karıştırmadan ısıtılarak servis edilmelidir. Pilavlar, 30 günden önce tüketilmelidir.
Taze fasulye konserveleri, bin bir çeşit domates sosları, köz patlıcanlar ise en leziz kış hazırlıklarındandır. Bamya sevenlere ise bamyanın dondurucuya atılmış hali mutlaka tavsiye edilir. Turşu, tarhana ve erişte ise hemen ilk akla gelen kış hazırlıklarındandır.
Kabaklar ise buzlukta 9 ay boyunca taze olacak şekilde saklanabilmektedir.
Kabakları güzelce yıkayın ve kabuklarını soymayın. Orta incelikte halka şekilde doğrayın. Dilimlediğiniz halka şeklindeki kabakları bir tabağa yerleştirin, üzerine bir tutam tuz serpin. Ara katlarına havlu peçete sererek fazla suyunu çekmesi için 15 dakika bekletin.
Pek tabi kabakları tuzlayıp direkt yağda kızartabilirsiniz. Ancak bizim küçük bir sırrımız var. Kabakları doğradıktan sonra sodanın içerisinde bekletin ya da sodalı-unlu bir karışıma bulayın. Sodanın içerisinde beklettikten sonra kurulayıp tuzlayarak kızartma aşamasına geçebilirsiniz.
Kabaklarımızı ince uzun olacak şekilde doğrayalım. Ardından ocağa tavamızı alalım ve içerisine yağı ekleyerek kızdıralım. Kabak dilimlerimizi önce hazırladığımız harca bulayalım, daha sonra kızgın yağda güzelce kızartalım. Kızaran kabaklarımızı kağıt havlu serdiğimiz tabağa alalım.
Et, tavuk ve deniz ürünleri: Daha evvel dondurulan ve çözülmeyen bir et besininiz varsa mutlaka tekrardan dondurucunun içine koymayın. Bu durumda zehirlenme ihtimaliniz vardır. Pişmiş Makarna: Makarnaları bol bol haşlayıp, başka bir gün hazır olması için dondurucuya koyduysanız hemen bu besini ortadan kaldırın.
Fasulyeleri soğuk sudan çıkartıp, temiz bir havlunun üzerine yayın. İyice kurulayın. Daha sonra fasulyeleri buzdolabı poşetlerine paylaştırıp, içindeki havayı tamamen alın. Poşetlerin ağzını sıkıca bağlayın.
Sebzeleri dondurucuya koymadan önce kavurmak ya da haşlamak gerekir. Ancak bu çok kısa sürmeli ve sebzeler diri bırakılmalıdır. Şoklama, haşlanan sebzeleri buzlu suya koymaktır, tazeliğini korumaya yardımcı olur. Buzdolabı poşeti ya da saklama kaplarının içinde derin dondurucuya koyabilirsiniz.
DERİN DONDURUCUDA
Kızartmanızın yağını iyice süzdükten ve bir kağıt havlu ile fazla yağını aldıktan sonra uygun porsiyonlara bölüp derin dondurucuya yerleştirin. Buzdolabı poşetlerini kapatmadan önce içindeki fazla havayı almayı da unutmamalısınız.
Yoğurdu dondurarak ömrünü 4-6 ay uzatabilirsiniz. Derin dondurucuya koyarken torbanın ya da saklama kabının üzerinde bir etikete kalıcı bir kalemle dondurduğunuz tarihi yazın. Böylecene zamandır dondurucuda beklediğini anlayabilirsiniz.
Derin bir kaba iki yemek kaşığı kadar sıvı yağ, birer çay kaşığı çay kaşığı kırmızı toz biber, tuz ve kuru nane konur ve dilimlenen kabaklar eklenerek tuz ile birlikte karıştırılarak iyice yağa bulanır. Fırın tepsisine hepsi dizilir. 170 derecede kızarıncaya kadar kontrol edilerek yirmi dakika civarında pişirilir.
Tatlıyı en iyi ve uzun süre saklamak için buzdolabında saklamalısınız. Tüketeceğiniz kadar alıp yine buzdolabında su değmeyecek şekilde 2 hafta saklayabilirsiniz. Daha uzun süre dayanır, yalnız gün geçtikçe tazeliğini yitirir.
Bal kabağını kestikten sonra saklamak istiyorsanız ilk olarak kabukları soymalısınız. Sonrasında küçük boyutlara ayırıp güzelce yıkayın. Ardından kabakları iyice kurutup buzdolabı poşetine porsiyonlayın. Poşeti vakumladıktan sonra iyice düğümleyin ve buzluğa atın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri