WEBM, videoları bir web sayfasında görüntülemek için optimize edilmiş, telifsiz, yüksek kaliteli bir görsel işitsel kap biçimidir. Bu nedenle, HTML5 desteği olan Chrome, Firefox, Edge, Safari ve Opera dahil olmak üzere tüm büyük web tarayıcıları tarafından desteklenmektedir.
WEBM dosyalar, bir dosya tipiyle ilgilidir ve Microsoft Corporation geliştiricisinin Internet Explorer yazılımı kullanılarak görüntülenebilir.
WebM bir video dosya biçimidir. HTML5 için patent ve rüçhan bedel tehditlerinden kurtulmuş, özgür ve ücretsiz bir video biçimidir. BSD Lisansı ile dağıtılan ürünün geliştirme çalışmaları Google tarafından desteklenmektedir.
IM dosyalar, iki dosya tipiyle ilgilidir ve Sun Microsystems geliştiricisinin SunOS yazılımı kullanılarak görüntülenebilir.
URL dosyaları düz metin biçiminde kaydedilir ve herhangi bir metin düzenleyicide açılıp görüntülenebilir. Bunlar, kullanıcının diğer taramaları gerçekleştirdiği varsayılan web tarayıcısında açılır.
İlgili 44 soru bulundu
Çoğu tarayıcıda, bir bağlantının üzerine fareyle geldiğinizde (farenizi basılı tutarak, tıklamadan), ilgili URL'yi tarayıcı penceresinin altında görebilirsiniz. Bir bağlantıyı tıklamadan önce bunu yapmanızda fayda var.
İngilizce “Uniform Resource Locator” kelimelerinin baş harflerinden oluşur ve “Tekdüzen Kaynak Konumlandırıcı” anlamına gelir. İnternette ya da İntranette web sitelerine erişmek için tarayıcılarda kullanılan adresleri ifade etmek amacıyla kullanılır.
Son indirilen dosyalara hızlı bir şekilde erişmek için Dosyalar > En son bölümüne gidin ve ilgili üçüncü kişi uygulamasındaki dosyaları bulun.
Kısaca özetlemek gerekirse WebM daha küçük boyutlarda, daha az işlem gücü gerektiren ve ücretsiz bir şekilde kullanabilen web temelli bir formatken MP4 daha büyük dosya boyutlarına ve daha fazla işlem gücüne ve lisanslamaya ihtiyaç duyan bir formattır.
Ses ve video dosyalarında yüksek sıkıştırma imkanı sağlayan dosya formatı webm olarak adlandırılır.
Yaygın olarak kullanılan modern bilgi işlem terimlerinden biri olan URL (Uniform Resource Locator), çoğu zaman internette bulunan belirli bir web sitesine erişmek için kullanılan “http://www.siteadı.com/index.html” şeklinde bir adres linki olarak karşımıza çıkar.
Görev çubuğundaki arama kutusuna dosya gezgini yazın ve arama sonuçlarından Dosya Gezgini'ni seçin. Görünüm'ün altındaki Dosya Gezgini'nde yer alan Göster/gizle grubundan Dosya adı uzantıları onay kutusunu seçin.
tmp, .ini, lnk, .exe gibi uzantılardır. Bu tip dosyalar işletim sistemlerinin çalışabilmesi için gereken dosyalardır. .exe dosyaları çalıştırılabilir uygulama dosyalarıdır. Tüm uygulamalar bir .exe uzantılı dosya üzerinden çalışır.
. wmz dosyası Windows Media Player dış görünüm tanım dosyasını ve ilişkilili Jscript dosyalarını ve destekleyen grafiksel dosyaları içeren sıkıştırılmış Zip arşividir.
UYAP portalında da UDF uzantılı dosyalar kullanılıyor ve açılması için bazı işlemlerin önceden yapılmış olması gerekiyor. UDF uzantılı dosya açma programı olarak Nero, 7 – Zip, Pea Zip ve benzeri ücretsiz dosya açma yazılım programları kullanılabiliyor.
Bilgisayarınızda indirilenleri bulmak için: Görev çubuğundan Dosya Gezgini öğesini seçin veya Windows logo tuşu + E tuşlarına basın. Hızlı erişim altında İndirilenler'i seçin.
Bir dosya açılmıyorsa bunun birkaç nedeni olabilir: Dosyanın sahibi size dosyayı açma izni vermemiştir. Farklı bir Google Hesabı ile oturum açmışsınızdır. Başka bir kullanıcı dosyaya erişim izninizi kaldırmıştır.
Dosya > Aç'ı tıklatın. Bozuk çalışma kitabının bulunduğu konumu ve klasörü tıklatın. Aç iletişim kutusunda, bozuk çalışma kitabını seçin. Aç düğmesinin yanındaki oku, daha sonra Aç ve Onar'ı tıklatın.
Windows Gezgini'ni açın, Görünüm'e tıklayın ve açılan panelde Dosya türü uzantıları ibaresinin yanındaki kutucuğu işaretleyin. Bu işlem dosya uzantılarınızı görünür hale getirir.
URL açılımı “Uniform Resource Loader” olarak verilir. Bu kavramın Türkçe karşılığı ise “Tekdüzen Kaynak Bulucu”dur. URL, tarayıcınızda bulunan adres çubuğunda yer alan bilgidir.
API, yani uygulama programlama arayüzü, uygulama yazılımları arasında verilerin biçimlendirilmiş şekilde aktarılmasını sağlar. Birçok servis, tüm kullanıcıların servisle içerik alışverişi yapmasını sağlayan herkese açık API'lar sunar. http:// URL'lerini kullanarak İnternet üzerinden çalışan API'lara web API denir.
URL, internet üzerindeki bir kaynağın yerini belirtmek amacıyla kullanılır. URL nedir sorusuna yanıt olarak, tarayıcınızda bulunan, site adresinin belirtildiği çubukta yer alan bilgidir diye biliriz. Örneğin, https://www.isimtescil.net/ bir URL'dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri