Arşivlenmiş sohbetlerde sizden bahsedilmediği veya size yanıt verilmediği sürece, bu sohbetler için bildirim almazsınız.
Whatsapp altında arşiv altına aldığın grupları yahut bireysel yazışmaları normal sohbet alanına taşımak istiyor isen arşivlenen sohbetler alanına ilerlemen gerekir. Bu arşiv listesi içerisinde yer alan sohbetin üzerine tıklayarak arşivden çıkar seçeneği ile yazışmalarını sohbet alanına taşıyabilirsin.
“Sohbeti arşivle” özelliği, sohbetlerinizi daha iyi düzenleyebilmeniz için sohbetler listenizdeki bireysel sohbetleri veya grup sohbetlerini gizlemenize olanak verir. Sohbetler listesinin en alt kısmına giderek arşivlenmiş sohbetlerinizi görüntüleyebilirsiniz.
Sohbetler sekmesinde Ara çubuğuna dokunun. Arşivden çıkarmak istediğiniz sohbetin veya kişinin adını yazın. Arşivden çıkarmak istediğiniz sohbeti sola doğru kaydırın. Arşivden Çıkar simgesine dokunun.
İlgili 30 soru bulundu
Arşivlenmiş sohbetlerde sizden bahsedilmediği veya size yanıt verilmediği sürece, bu sohbetler için bildirim almazsınız.
Bireysel bir sohbette veya grup sohbetinde silmek istediğiniz mesajı seçin. Seçenekler > Sil > Herkesten sil'e basın. WhatsApp'ı açın ve silmek istediğiniz mesajın bulunduğu sohbete gidin. Silmek istediğiniz mesajı seçip Sil > Herkesten Sil > Tamam'a basın.
WhatsApp, Android kullanıcılarının mesaj bilgilerini hem bulut sunuculara hem de yerel dosyalara kayıt ediyor. Bu sayede kullanıcılar, yedekleme özelliği kapalı olsa dahi silinen mesajlarını kurtarabiliyor.
Bunu yapmak için kilidini kaldırmak istediğiniz kişinin profiline girin ve "Sohbet Kilidi" bölümünü açın. Ardından "Bu sohbeti Face ID / Touch ID ile Kilitle" özelliğini kapalı konuma getirmeniz gerekiyor. Ardından söz konusu sohbet açık hale gelecektir.
Arşivleme; kişilerin, kurumların ya da şirketlerin faaliyetleri sırasında elde ettikleri bilgi ve belgeleri belirli bir plan içinde muhafaza etmesi olarak bilinir.
Bireysel veya grup sohbetlerinizden sohbet geçmişinizin bir kopyasını dışa aktarmak için sohbeti dışa aktarma özelliğini kullanabilirsiniz. İlgili bireysel sohbeti veya grup sohbetini açın. > Diğer > Sohbeti dışa aktar'a dokunun.
Whatsapp sohbetlerini dışa aktarma yapılan sohbetlerin kaybolmaması ve silinmemesi adına tercih edilmektedir. Sohbeti yedeklemeye yardımcı olan bu özellik sayesinde tüm yazışmalar, videolar, ses kayıtları, belge ve fotoğraflar korunmaktadır.
Bir sohbeti kilitlemek istediğinizde, bire bir sohbetin veya grubun adına dokunup kilitleme seçeneğini açmanız yeterli olacak. Bu sohbetlerin kilidini açmak istediğinizde ise gelen kutunuzu yavaşça aşağı çekin ve telefon parolanızı veya biyometrik bilginizi girin.
Sohbet ayarına tıkla ve biraz aşağı in. Sohbetleri arşivde tut diye bir ayar var. O ayarı açarsan arşivinde ki tüm sohbetler orada kalır. Bildirim de gelmez.
İster telefonunuzun tarayıcısından isterseniz de bilgisayarınızda kullandığınız tarayıcınızdan giriş yapabilirsiniz. Facebook'a giriş yaptıktan sonra ise mesajlar bölümüne gitmeniz gerekiyor. O bölümden de ayarlar seçeneğini takip etmelisiniz. Karşınıza çıkan bölümde "Arşivlenen Yazışmalar" seçeneğini göreceksiniz.
Mesajların kaybolması için ayarladığınız sürede WhatsApp'ı açmazsanız ilgili mesaj sohbetten kaybolur. Ancak mesaj gönderdiğiniz kişi WhatsApp'ı açana kadar mesaj önizlemesi görüntülenebilir. Süreli mesajların devre dışı olduğu bir sohbete iletilen süreli mesajlar, iletildiği sohbetten kaybolmaz.
Belirli bir sohbette Sohbet Kilidi'ni seçerseniz, bu yazışma gelen kutunuzdan çıkacak ve bunun yerine yalnızca telefonunuzun şifresi veya parmak iziyle erişilebilen başka bir klasörde yer alacak. Bu kilitli sohbet için telefonunuza gelen herhangi bir bildirimde de gönderen ve mesaj gizli olacak.
Sizi engellemiş olan bir kişiye gönderdiğiniz mesajlarda her zaman, “mesaj gönderildi” anlamına gelen tek bir onay işareti gösterilir. “Mesaj teslim edildi” anlamına gelen ikinci onay işareti hiçbir zaman gösterilmez. Bu kişiyi aramaya çalıştığınızda bağlantı kurulamaz.
Hizmetimizi sağlamak için izlediğimiz olağan süreç kapsamında WhatsApp, teslim edilen mesajları veya söz konusu teslim edilen mesajların işlem log kayıtlarını saklamaz ve teslim edilmeyen mesajlar 30 gün sonra sunucularımızdan silinir.
Sohbetleriniz /sdcard/WhatsApp/Databases/ klasörüne kaydedilir.
2- Google Play Store'dan WhatsApp'ı tekrar cihazınıza yükleyin. 3- WhatsApp'i açıp telefon numaranızı girin. 4- WhatsApp yedeğini geri yüklemeyi isteyip istemediğinizi soracaktır. Sohbet yedeğini geri yükleyerek silinen mesajları görebilirsiniz.
Telefonunuzdan gönderdiğiniz veya aldığınız mesajların sizdeki kopyalarını silebilirsiniz. Mesajları kendinizden silmeniz, alıcılarınızın sohbetlerini hiçbir şekilde etkilemez. Alıcılar kendinizden sildiğiniz mesajları kendi sohbet ekranlarında görmeye devam eder.
Whatsapp dökümleri alınabilir mi ? Whatsapp geçmişe dönük mesajlaşma dökümleri her ne kadar uçtan uca şifreleme ile korunduğu ifade edilmiş de olsa yasal bir belge ile talep edildiğinde elde edilebilmektedir. Ancak kişinin bir başkasının mesaj kayıtlarına ulaşması için mahkeme kararına ihtiyaç duyduğu unutulmamalıdır.
Konuştuğunuz bir kişi, size gönderdiği mesajı sildiyse, WhatsApp'ı telefonunuzdan silin ve tekrar yükleyin. Bu işlemi tamamladığınızda mesaj geçmişiniz yedeklenmiş olacağından, silinen mesajı görme imkanına sahip olacaksınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri