Evet. WhatsApp'ın son sürümünü kullanan kullanıcılar arasındaki tüm mesajlar 'uçtan uca şifreleme' yöntemi kullanılarak iletiliyor. Yazışmalarımızda karşımıza çıkan bu bilgi, mesajların güvenli şekilde iletildiğini belirtiyor. Ayrıca resim, video ve sesli aramalar da aynı şekilde şifreli olarak iletiliyor.
Yeni anlık görüntülü mesajlar ile bu özelliği geliştirmekten heyecan duyuyoruz. Artık sohbetten ayrılmadan kısa kişisel videolar kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. Görüntülü mesajlar, 60 saniye içinde söylemek ve göstermek istediklerinizi kaydedip sohbetlere yanıt vermenin gerçek zamanlı bir yoludur.
WhatsApp üzerinde gerçekleştirilen yazışmalar uçtan uca şifreli olarak korunmakta olduğundan dışarıdan üçüncü kişiler tarafından müdahale ile erişilememektedir. WhatsApp'ın çalışma mantığında üçüncü bir kişi tarafından içeriklere erişim mümkün görünmemektedir.
Kişilerinizde kayıtlı olmayan birinden ilk kez mesaj aldığınızda, okundu bilgisi özelliğini etkinleştirmiş olsanız bile siz yanıt verene veya göndereni kişilerinize ekleyene kadar okundu bilginiz gönderene gösterilmez.
İçerikleriniz uçtan uca şifreleme kullanılarak güvenli bir şekilde gönderilir. Duo'da bir görüşme yaptığınızda ses ve video uçtan uca şifrelenir, ancak bu veriler Google sunucularında depolanmaz. Duo'dan gönderilen mesajlar şifrelenerek Google sunucularında depolanır.
İlgili 27 soru bulundu
Görüntülü görüşme gerçekleştirdiğiniz kişiyle sohbetinizi kayıt altına almak için bu işletim sistemlerine göre farklı yardımcı uygulamalar veya telefonunuzun kendi kayıt sistemi ile ekran görüntüsü veya video kaydı alınması mümkündür.
Uçtan uca şifreleme yönteminde sizin yazdığınız mesaj karşıdaki kişiye şifreli olarak gönderilir ve üçüncü kişiler bu mesajların içeriğini göremez. Yani mesajlara ulaşılsa bile mesajlar şifreli olduğundan dolayı içeriğe ulaşılamaz.
Aslında WhatsApp'ta mesajlar şifrelendiği için birileri bu özel konuşmaları doğrudan okuyamıyor. WhatsApp mesajının şifreleme anahtarı, konuşmada kullanılan her iki cihazda da saklanıyor. Bu yüzden mesajları okumak isteyenin cihazlardan en az birini ele geçirmesi gerekiyor.
Yurtdışı merkezli olması sebebiyle ve ülkemizde herhangi bir ofisi bulunmaması sebebiyle Savcılık Whatsapp Konuşmalarına Ulaşılabilir mi sorusunun cevabı özetle “hayır”dır.
Evet. WhatsApp'ın son sürümünü kullanan kullanıcılar arasındaki tüm mesajlar 'uçtan uca şifreleme' yöntemi kullanılarak iletiliyor. Yazışmalarımızda karşımıza çıkan bu bilgi, mesajların güvenli şekilde iletildiğini belirtiyor. Ayrıca resim, video ve sesli aramalar da aynı şekilde şifreli olarak iletiliyor.
Öncelikle belirtmek gerekiyor ki, WhatsApp'ta eski mesajları (örneğin; 1 sene önceki mesajlar) geri getirmek mümkün değil.
WhatsApp da dahil olmak üzere aradaki hiç kimse bu içerikleri dinleyemez ve okuyamaz. Mesaj içerikleri yalnızca telefonunuzda saklanır. Tercih etmeniz halinde, telefonunuzun bulut tabanlı yedeklemelerinin kaydedildiği depolama alanında da içeriklerin bir kopyası bulunabilir.
Android'te medya dosyaları otomatik olarak WhatsApp/Media/dosya'nıza kaydedilir. Eğer dahili deponuz varsa WhatsApp dosyası "Dahili Depo"da yer alır. Dahili deponuz yoksa dosya "SD kart"da veya "Harici SD kart"da olacaktır.
Sohbetleriniz /sdcard/WhatsApp/Databases/ klasörüne kaydedilir. Bu klasörleri WhatsApp'ın dışında açamazsınız.
Yuvarlak kayıt simgesine basılı tuttuğunuzda, 'kaydı başlat' seçeneğine tıklayın. 3 saniyelik bir geri sayımdan sonra ekran kaydı işlemi başlatılacaktır. Görüntülü konuşmanızı da bu şekilde kaydedebilirsiniz.
Kolluk görevlisi elinizdeki telefona suçta kullanıldığı veya suça ilişkin delil elde edildiği gerekçesi ile el koyabilir, bunu karıştırabilir ve bu durumda Whatsapp'a da ulaşabiliyorsa, mesajlarınızı ve rehberiniz ile resimlerinizi inceleyebilir.
Bununla beraber operatörler yalnızca son 5 yıla ait telefon kayıtlarını muhafaza etmektedir. Bu kapsamda geçmişe dönük telefon konuşma kayıtlarının 5 yılı kapsayacak şekilde istenilmesi mümkündür.
Vereceğim cevap kişisel bilgilerim ışığındadır. Whatsapp uygulamanıza girin ve "AYARLAR" bölümü açın. Karşınıza çıkan sayfada "BAĞLI CİHAZLAR" kısmı görünmekte. O kısma girdiğiniz zaman hesabınızın hangi cihazlarda açık olduğunu görebilirsiniz.
Farklı cihazları birincil telefonunuza bağlayarak WhatsApp'ı web'de, masaüstü bilgisayarınızda, Android tabletlerde, ikincil telefonlarda ve diğer cihazlarda kullanabilirsiniz. Aynı anda dört adede kadar bağlı cihaz kullanabilirsiniz.
Whatsapp'ın ülkemizde herhangi bir ofisi bulunmaması sebebiyle Mahkeme Whatsapp Kayıtlarını İsteyebilir mi sorusunun cevabı özetle “hayır”dır. Whatsapp ülkemizden giden içerikle ilgili talepleri karşılamamaktadır.
1. Sohbeti açın. 2. Diğer seçenekler > Diğer > Sohbeti dışa aktar'a dokunun.
Bir Android telefonunuz varsa, cihazınızdaki dahili ses kayıt uygulamasını kullanmak en basit çözümdür. Bu yöntem için WhatsApp çağrınızı başlatırsınız ve çoklu görevi destekleyen bir akıllı telefonda olduğunuz sürece, WhatsApp çağrısını sonlandırmadan ses kayıt uygulamanızı açmanız yeterlidir.
WhatsApp görüntülü konuşmada dakikada ortalama 5-6 MB internet harcar. Yani 10 dakikalık bir konuşmada ortalama 50-60, bir saatlik bir konuşmada ise ortalama 330 MB internet harcarsınız. Genellikle iş ve okul görüşmelerinin yapıldığı Zoom ise WhatsApp'e göre daha fazla internet harcar.
Bu yeni özellik 15 dakikalık ses kaydına izin veriyor. Bir kere kayıt düğmesine basmanız başka uygulamaya girseniz bile ses kaydı yapmanıza engel olmaz. WhatsApp arka planda çalışırken önde kullanımı kolaylaştıran bu uygulama WhatsApp sesli görüşmelerinde kayıtları da tutabiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri