Eğer resimleri son yedekleme işleminden sonra sildiyseniz, fotoğraflarınızı kurtarmak için WhatsApp'ı kaldırıp yeniden yüklemeniz gerekecek. WhatsApp'ı yeniden yüklerken, yedekten geri yükle seçeneğini kabul ettiğiniz halinde tüm mesajlarınız, resimleriniz ve videolarınız geri yüklenecektir.
WhatsApp'ı yükleyin ve açın, ardından numaranızı doğrulayın. Sohbet ve medyalarınızı Google Drive'dan geri yüklemek için, sorulduğunda GERİ YÜKLE'ye dokunun. Geri yükleme işlemi tamamlandıktan sonra İLERİ'ye dokunun. Başlatma işlemi tamamlandığında sohbetleriniz görüntülenir.
Silinen fotoğrafları kurtarmak için ilk olarak Depolama > WhatsApp > Media > WhatsApp Images adımlarını izleyin. Eğer gönderdiğiniz bir fotoğrafı arıyorsanız, WhatsApp Images dosyası içerisinde yer alan Sent klasörüne göz atın. Ayrıca aynı adımları uygulayarak video, GIF ve ses dosyalarını da kurtarma imkanınız var.
Android işletim sistemine sahip olan akıllı telefonlarda görseller ve videolar otomatik olarak akıllı telefonunuza kaydedilir. Dolayısıyla WhatsApp hesabınızı sildiğinizde WhatsApp üzerinden aldığınız görseller ve videolar akıllı telefonunuzda yer almaya devam eder.
Okuyup galerisine kaydetmiş ise galerisinden silinmez sadece WhatsApp sohbetten silinir. Ama okumadan önce silersen o zaman her yerden silinir.
İlgili 37 soru bulundu
Hesabınızı sildiğinizde: Hesabınız WhatsApp'tan silinir. Mesaj geçmişiniz silinir. Tüm WhatsApp gruplarınızdan silinirsiniz.
Hectopat. Hesabınızı Whatsapp üzerinden silmediğiniz sürece silinmez. Yani uygulamayı silseniz dahi hesap açık kalır. Yedekten geri yükleme yapınca mesajlarınız da ayrıca geri gelecektir.
WhatsApp, her gün düzenli olarak yedekleme dosyaları oluşturur. Bu dosyalar, WhatsApp ayarlarında belirtilen sıklıkla (günlük, haftalık, aylık) otomatik olarak oluşturulur ve WhatsApp'ın bulut depolama alanında saklanır. Silinen fotoğrafları geri getirmenin en kolay yolu, WhatsApp yedekleme dosyasını kullanmaktır.
Android 11 sürümünde mesajlardaki çöp kutusuna erişmek için lütfen aşağıdaki adımları takip edin. 1 Mesajlar uygulamasına dokunun. 2 Sağ üst köşede yer alan üç noktaya dokunun. 3 Çöp kutusu sekmesine dokunun.
WhatsApp, Android kullanıcılarının mesaj bilgilerini hem bulut sunuculara hem de yerel dosyalara kayıt ediyor. Bu sayede kullanıcılar, yedekleme özelliği kapalı olsa dahi silinen mesajlarını kurtarabiliyor.
Android 11 veya sonraki bir sürümün yüklü olduğu cihazınızda bulunan bir öğeyi yedeklemeden silerseniz söz konusu öğe 30 gün boyunca çöp kutunuzda kalır. Sildiğinizi düşündüğünüz bir fotoğraf veya videoyu Google Fotoğraflar'da görürseniz bu öğe, çıkarılabilir bir bellek kartında yer alıyor olabilir.
Son Silinenler albümünüzü kontrol etme
Fotoğrafınızı veya videonuzu yanlışlıkla sildiyseniz Son Silinenler albümünde bulabilirsiniz. Fotoğraflar > Albümler'e gidin ve Diğer bölümünde Son Silinenler'e dokunun.
Google Yedekleme
Google hesabınızı kullanarak bir yedekleme dosyası oluşturduysanız veya yedeklemenizi Google'a bağladıysanız, fotoğraflar da dahil olmak üzere Android telefonunuzda kaybolan veya silinen tüm verileri her zaman kurtarabilirsiniz.
Eğer cihazınızda hafıza kartı kullanıyorsanız muhtemelen fotoğraf ve videolarınız ile indirdiğiniz dosyalarınız bu kartta depolanıyor ve fabrika ayarlarına alınırken silinmemiş olabilir. Silinse dahi Hafıza Kartından Veri Kurtarmak mümkündür.
Bununla beraber operatörler yalnızca son 5 yıla ait telefon kayıtlarını muhafaza etmektedir. Bu kapsamda geçmişe dönük telefon konuşma kayıtlarının 5 yılı kapsayacak şekilde istenilmesi mümkündür.
Google Fotoğraflar uygulamasını açın > Kitaplık'a dokunun. 2. Çöp Kutusu'nu seçin > Seç'e dokunun. 3. Geri yüklemek istediğiniz fotoğrafları işaretleyin > Geri Yükle'ye dokunun.
Silinen mesajları görmenin bir diğer yolu ise, Android telefonlar üzerinden indirilebilen bir uygulama kullanmak. WhatsApp silinen mesajların bildirimlerini de siliyor olsa da, bu tür üçüncül uygulamalar gönderilen mesajları silinmeden depolayabiliyor.
Çevrimiçi olduğunuz esnada size gönderilen bir mesaj silindiğinde, 'bu mesaj silindi' şeklinde bir uyarı görürsünüz. Böylelikle mesaj, konuşma geçmişinden silinse dahi telefon hafızasında depolanmaya devam eder.
Dosya yöneticisi uygulamanızı başlatın. Cihazınızdaki WhatsApp alt klasörlerini görmek için WhatsApp klasörüne dokunun. Databases (Veri tabanları) dosyasını basılı tutun > Delete'e (Sil) dokunun.
Google Fotoğraflar ile yedeklediğiniz fotoğraflarınızı https://photos.google.com adresinden bulabilirsiniz.
WhatsApp verilerini, telefonunuzun belleğine yedekleyebilirsiniz. Bu yedekler sohbetlerinizi yeni bir telefona aktarmak için veya WhatsApp silinip tekrar yüklendiğinde geri yükleme yapmak için kullanılabilir. Fakat telefonunuzu kaybederseniz yedeğinizi de kaybedersiniz.
Güvenliği sağlamak, veri saklama kapasitesini sınırlandırmak ve kullanıcılarımızın gizliliğini korumak amacıyla, 120 gün boyunca hiçbir etkinlik göstermeyen WhatsApp hesapları genellikle silinir. Etkinlik göstermemek, kullanıcının WhatsApp'a bağlanmaması anlamına gelir.
Telefonunuzdan gönderdiğiniz veya aldığınız mesajların sizdeki kopyalarını silebilirsiniz. Mesajları kendinizden silmeniz, alıcılarınızın sohbetlerini hiçbir şekilde etkilemez. Alıcılar kendinizden sildiğiniz mesajları kendi sohbet ekranlarında görmeye devam eder.
Google Play Store'a gidin ve ardından WhatsApp Messenger'ı aratın. YÜKLE'ye dokunun.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri