Whatsap yeni özelliğiyle tek seferlik paylaşımlarda ekran görüntüsü alma özelliğini devre dışı bırakacak.
Geçtiğimiz günlerde duyurusu yapılan özellik WhatsApp'ın beta sürümündeki kullanıcıların erişimine açıldı. Yeni özellik ile birlikte WhatsApp'ta bir kez görüntülenen mesajlar için ekran görüntüsü alınamayacak.
Diğer bir deyişle bir kez görüntülendikten sonra kaybolacak şekilde ayarlanmış medyalarınızın ekran görüntüsü alınamaz. Mesajlaştığınız kişi WhatsApp'ın eski bir sürümünü kullanıyorsa bir kez görüntülendikten sonra kaybolacak şekilde ayarlanmış medyalarınızın ekran görüntüsünü alabilir.
Haberleşmenin gizliliğini ihlal WhatsApp mesajlarının hukuka aykırı bir şekilde, 3. şahıslar ile diğer tarafın rızası olmaksızın paylaşıldığı takdirde suç olur. Dolayısıyla WhatsApp konuşmalarının ekran görüntüsünün alınması, sosyal mecralardaki konuşmaların fotoğrafının çekilmesi tek başına suç teşkil etmez.
Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, bünyesine yeni özellikler eklemeye devam ediyor. WhatsApp, 2.22.23.3 sürümü ile ''ekran görüntüsü almayı engelleme'' özelliğini hayata geçirdi. Uygulama, yeni özelliğiyle tek seferlik paylaşımlarda ekran görüntüsü alma özelliğini devre dışı bırakıyor.
İlgili 17 soru bulundu
Ses Ve Ekran Görüntüsü Almak Suç Mu? Kişiler arasında gerçekleştirilen konuşmaların ses kaydının ya da ekran görüntüsünün alınması “özel hayatın gizliliğini ihlal” suçu teşkil eder.
Dolayısıyla Yargıtay Hukuk Dairesi tarafından verilen kararlarda da elektronik ortamdaki fotoğraf, film, görüntü veya ses kaydı gibi veriler ve bunlara benzer bilgi taşıyıcıların ancak diğer delillerle desteklendikleri takdirde delil olarak hükme esas alınabileceğine değinilmiştir.
WhatsApp'ta durumların ekran görüntüsü alındığında karşı tarafa herhangi bir bildirim gitmez. Ancak dediğimiz gibi bireysel bir sohbette gönderilen tek seferlik fotoğrafların ekran görüntüsü alınmıyor. Bununla birlikte, WhatsApp sadece ekran görüntüsü almayı engeller, bildirim göndermez.
Ekran görüntüsü ile şikayet etme hakkınız var. Yetkililer gerekirse siteden orijinal kayıtları ister, ona göre hüküm verir.
Kullanıcılar ekran görüntüsü almaya çalıştığında "Ekran Görüntüsü Engellendi" başlığı altında şu uyarı mesajı gelecek: "Daha fazla gizlilik için bu ekran görüntüsü engellendi." Ekran görüntüsü engelleme özelliğini kullanabilmek için, WhatsApp'ı cihazınız için sunulan en yeni sürüme güncellemek gerekiyor.
Güncelleme sonrası WhatsApp üzerinde aynı anda 30 fotoğraf gönderimi yapmak mümkün. WhatsApp'ta ekran görüntüsü aldığınızda karşı tarafa bildirim gitmez.
Sohbetlerdeki duvar kağıdını, WhatsApp > Diğer seçenekler > Ayarlar > Sohbetler > Duvar kağıdı'na giderek değiştirebilirsiniz. Alternatif olarak, Diğer seçenekler > Duvar kağıdı'na giderek bir sohbet açabilirsiniz. Kendi fotoğraflarınızdan Galeri, * Düz renk, *Duvar Kağıdı Galerisi veya varsayılanı seçebilirsiniz.
Oyun kliplerinizi ve ekran görüntülerinizi bulmak için Başlat > Ayarlar > Oyun > Yakalamalar'ı seçin, ardından Yakalama konumu altında Klasörü aç'ı seçin.
Bir kez görüntülendikten sonra kaybolan fotoğraf ve videolar, alıcının Fotoğraflar veya Galeri klasörüne kaydedilmez ve alıcı tarafından başka kişilere iletilemez.
Android telefonlarda WhatsApp görüntülü görüşmelerini kaydetmemizi sağlayan herhangi bir özellik yok.
Whatsapp Plus, Whatsapp'ın resmi sürümünde yer almayan özellikleri kullanıcılara sunan üçüncü taraf bir uygulamadır. Whatsapp Plus'ı Whataspp'tan ayıran en temel fark, sınırlandırmaları kaldırmasıdır. Farklı türdeki emoji çeşitliliği, gönderilen dosya boyutları, sohbetlerinize şifre koyma buna örnek verilebilir.
Son zamanlarda herkesin rahatlıkla telefonundan bir tuşla aldığı ekran görüntüleri mahkemeye delil olarak sunulmak istenmektedir. Fakat ekran görüntüleri üzerinde rahatça oynama yapılabileceği göz önüne alındığında bu deliller mahkemelerde tek başına delil olarak kabul edilemeyecektir.
Meta Inc.'in günümüz itibariyle hala Türkiye'de bir ofisi (temsilciliği) bulunmamaktadır. Bu sebeple mahkeme, WhatsApp'tan sohbet kayıtlarını talep edemeyecektir.
Hayır. Ekran görüntüleri üzerinde oynama yapılması kolay deliller oldukları için değer görmüyor.
Herhangi birinin hikayesini ekran görüntüsü ya da videoya alırsanız karşı tarafa bu konuda bir bildirim gitmez. Yani istediğiniz gibi hikayeleri fotoğraf ya da video olarak gönül rahatlığıyla kaydedebilirsiniz.
Screen shot kelimesinin Türkçesi de ekran görüntüsü olarak çevrilebilir. Sosyal Medyada SS Almak ve SS Atmak Kelimeleri Ne Anlama Gelir? Ss almak o anki ekran görüntüsünü almak anlamına gelir. Ss atmak da bu görüntünün paylaşılması anlamında gelir.
Evet whatsapta profil fotoğrafı kaydedince bildirim gider mi arkadaşlar? Evet, gidiyor.
Whatsapp, yurt dışında yerleşik bulunan ve Türkiye'de temsilciliği de olmayan bir şirkettir. Bu sebeple whatsapp konuşma kayıtlarının savcılık marifetiyle çıkarılması mümkün değildir. Dolayısıyla boşanma davasında savcı kararı ile whatsapp yazışmaları çıkar mı sorusuna olumlu cevap vermek mümkün değildir.
Anlatıldığı üzere WhatsApp içeriklerine üçüncü bir kişi tarafından dışarıdan erişim mümkün olmadığından dolayı devlet tarafından da WhatsApp içeriklerine erişilemeyecektir.
WhatsApp mesajlarının da mahkemeye delil olarak sunulabilmesi için öncelikle hukuka uygun bir şekilde elde edilmiş olması gerekir. Bu da ancak yazışmayı delil olarak sunmak isteyen tarafın WhatsApp yazışmasının tarafı olması ve yazışmayı bizzat kayıt altına alması durumunda mümkün olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri