WhatsApp, uçtan uca şifrelenmiş mesajların içeriğini hiçbir şekilde göremez veya aramaları dinleyemez. Bunun nedeni, WhatsApp üzerinden gönderilen ve alınan mesajların şifreleme ve şifre çözümleme işlemlerinin tamamen sizin cihazınızda gerçekleşmesidir.
WhatsApp, mesajlarınızın siz ve konuşmakta olduğunuz kişi dışında hiç kimse tarafından okunamamasını ve dinlenememesini sağlamak için, gönderdiğiniz ve aldığınız tüm kişisel mesajlara uçtan uca şifreleme uygular.
Uçtan uca şifrelemenin işleyiş şekli
Okunamaz durumdaki bu metinlerin şifresi yalnızca gizli anahtarla çözülebilir. Gizli anahtar: Cihazınızda ve gönderdiğiniz cihazda oluşturulan bir numaradır. Yalnızca bu iki cihazda bulunur.
Uçtan uca şifreleme nedeniyle, kişinin telefonunun çevrimiçi olması gerektiği için söz konusu kişinin mesajının size iletilmesi biraz zaman alabilir. Siz veya sohbet ettiğiniz kişi yakın zamanda WhatsApp'ı yeniden yüklediyseniz ya da WhatsApp'ın eski bir sürümünü kullanıyorsanız bu durumla karşılaşabilirsiniz.
Mesajlar'da RCS sohbetleri etkin olan bir kullanıcıya mesaj gönderdiğinizde, sohbet görüşmeleriniz otomatik olarak uçtan uca şifrelemeye geçirilir. Uçtan uca şifreleme sayesinde siz ve diğer kişi arasında gönderilen içeriği kimse okuyamaz.
İlgili 32 soru bulundu
Yalnızca amaçlanan gönderici ve alıcı arasında okunabilir. Servis sağlayıcı veya sunucu bile şifreli mesajları okuyamaz. Uçtan uca şifreleme son derece güvenli kabul edilir. Bilgisayar korsanları iletişimi kesseler bile yalnızca gönderici ve alıcının sahip olduğu özel anahtar olmadan okuyamazlar.
Evet. WhatsApp'ın son sürümünü kullanan kullanıcılar arasındaki tüm mesajlar 'uçtan uca şifreleme' yöntemi kullanılarak iletiliyor. Yazışmalarımızda karşımıza çıkan bu bilgi, mesajların güvenli şekilde iletildiğini belirtiyor. Ayrıca resim, video ve sesli aramalar da aynı şekilde şifreli olarak iletiliyor.
Bunu yapmak için kilidini kaldırmak istediğiniz kişinin profiline girin ve "Sohbet Kilidi" bölümünü açın. Ardından "Bu sohbeti Face ID / Touch ID ile Kilitle" özelliğini kapalı konuma getirmeniz gerekiyor. Ardından söz konusu sohbet açık hale gelecektir.
Sohbet kilidini etkinleştirmek için:
Sohbet bilgisi > Sohbet kilidi'ne dokunun. 'Bu sohbeti parmak izi ile kilitle' veya 'Bu Sohbeti face ID ile kilitle'ye dokunun. Kilitlenmiş sohbetler klasörü ise Whatsapp sayfanızın en üstünde yer alır ve klasöre giriş yapmak istediğinizde sizden şifre ister.
Sizi engellemiş olan bir kişiye gönderdiğiniz mesajlarda her zaman, “mesaj gönderildi” anlamına gelen tek bir onay işareti gösterilir. “Mesaj teslim edildi” anlamına gelen ikinci onay işareti hiçbir zaman gösterilmez. Bu kişiyi aramaya çalıştığınızda bağlantı kurulamaz.
Uçtan uca şifrelendiğinde mesajlarınızın, fotoğraflarınızın, videolarınızın, sesli mesajlarınızın, belgelerinizin, durum güncellemelerinizin ve aramalarınızın yanlış kişilerin eline geçmesi engellenmiş olur.
Uçtan uca şifrelenmiş veriler hakkında
Uçtan uca şifrelenmiş verilerinize, Apple da dahil başka hiç kimse erişemez. Bu veriler bulutta bir veri ihlali yaşanması durumunda bile güvende kalır. Hesabınıza erişimi kaybetmeniz durumunda bu verileri yalnızca siz kurtarabilirsiniz.
Parolanızı hatırlayamıyorsanız uçtan uca şifrelenmiş yedeklemeyi kapatabilirsiniz. Ayarlar'a gidin. Sohbetler > Sohbet Yedeği > Uçtan uca şifrelenmiş yedekleme > Kapat'a dokunun.
Uçtan uca şifrelemede kullanılan kodlar bazen değişebilir. Bunun nedeni sizin veya karşınızdaki kişinin WhatsApp'ı yeniden yüklemesi ya da telefonunu değiştirmesi olabilir.
Platformdan yapılan açıklamaya göre, WhatsApp'in sesli mesajlar özelliğinin yanına ek olarak görüntülü mesaj özelliğini getirdiği belirtildi. Görüntülü mesajlar sayesinde, 60 saniye içinde söylemeniz ve göstermeniz gerekenleri kaydedip sohbetlere yanıt verilebilecek.
En İyi Cevaplar. WhatsApp'ın uçtan uca şifrelemesi gönderilenlerin sadece siz ve iletişim kurduğunuz kişi tarafından okunacağını temin eder. Aradaki hiç kimse, hatta WhatsApp bile gönderilenleri okuyamaz.
Kilitlenmiş sohbetlerinizi görüntülemek için: Sohbetler sekmesine gidip ekranı aşağı kaydırın. Kilitlenmiş sohbetler klasörüne dokunun. Kilidi açmak için Face ID ile doğrulama işlemini gerçekleştirin veya parmak izi sensörüne dokunun.
Öte yandan kilitlenmiş sohbetlerden gelen mesajlar, bildirim olarak telefona düşse de mesaj içeriği görünmüyor. Böylece telefonunuz başkasının elindeyken istenmeyen mesajları görmesinin önüne geçebiliyorsunuz.
Belirli bir sohbette Sohbet Kilidi'ni seçerseniz, bu yazışma gelen kutunuzdan çıkacak ve bunun yerine yalnızca telefonunuzun şifresi veya parmak iziyle erişilebilen başka bir klasörde yer alacak. Bu kilitli sohbet için telefonunuza gelen herhangi bir bildirimde de gönderen ve mesaj gizli olacak.
Android için WhatsApp'ın ''Ayarlar'' kısmını açın ve ''Hesap'' bölümüne gidin. Ardından ''Gizlilik'' kısmına tıklayın. Burada son görülme, profil fotoğrafı, hakkımda ve durum kısımlarını ''Hiç kimse'' olarak işaretleyin. Böylece biri sizin profilinize baktığınızda numaranız dışında hiçbir bilgiye ulaşamaz.
Durum güncellemeleriniz yalnızca şu kişiler tarafından görülebilir: Telefon rehberinize telefon numarasını kaydettiğiniz kişiler. Telefon rehberlerine telefon numaranızı kaydetmiş kişiler. Durum güncellemelerinizi tüm kişilerinizle veya yalnızca belirli kişilerle paylaşmayı seçebilirsiniz.
Telefon dökümanı yalnızca telefon konuşmaları ve SMS ve internete giriş bilgilerine ilişkindir. İnternet kullanımında hangi sitelere giriş yapıldığı gibi içeriğe ilişkin bilgiler dahi kullanılmamaktadır. Bu sebeple telefon dökümanında Whatsapp konuşmalarının ilgili operatörden talep edilmesi mümkün olmayacaktır.
Herkes: Profil fotoğrafınız, hakkımda bilginiz veya durum güncellemeleriniz tüm kullanıcılar tarafından görebilir. Kişilerim: Son görülme, çevrimiçi ve hakkımda bilgileriniz, profil fotoğrafınız veya durum güncellemeleriniz yalnızca telefon rehberinize kayıtlı kişiler tarafından görülebilir.
3 dk. 36 sn. "Bu sohbette gönderdiğiniz mesajlar ve yaptığınız aramalar, uçtan uca şifrelemeyle korunmaktadır. Bu sohbetin dışında bulunan hiç kimse, mesaj ve aramalarınızı okuyamaz ve dinleyemez."
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri