Geçtiğimiz günlerde yapılan testlerin olumlu sonuçlar vermesi üzerine su altında kablosuz bağlantı teknoloji ile haberleşilebileceği kanıtlandı.
Hiç suyun altında internete bağlanmayı düşündünüz mü? Belki buna ihtiyaç duymadınız ancak dalgıçlar ve belgeselciler için bu giderek artan bir ihtiyaçtı. Mühendisler buna çare buldu: Artık suyun derinliklerinden de internete bağlanmak mümkün. Teknolojinin adı ise Aqua-fi.
Sony WF-XB700 Kablosuz Bluetooth Kulaklıklar; suya ve toza dayanıklı olması sayesinde sporda, yürüyüşte ve her ortamda rahatlıkla kullanılabilir.
Modem, internet servis sağlayıcısının sunduğu bağlantıyı, Wi-Fi alıcı cihazların algılayabileceği frekansta yayarak bir kablosuz ağ oluşturur. Böylece Wi-Fi donanımına sahip cihazlar arasında sinyal alışverişi yoluyla bir iletişim gerçekleşir. Bu da kablosuz veri alışverişinin gerçekleştirilmesini sağlar.
Wi-Fi kelimesinin tam açılımı Wireless Fidelity'dir. Wireless bağlantıları kendi içlerinde “Wan” ve “Lan” olmak üzere ikiye ayrılır. Lan olarak bilinen WLAN kablosuz yerel alan ağı demektir. Wan ise kablo bağlantısının yetersiz olduğu durumlarda binalar arası bağlantının kablosuz cihazlar ile yapıldığı sistemdir.
İlgili 20 soru bulundu
çok merak ediliyor. WLAN ve WiFi terimleri birbirinin yerine kullanılsa da bunlar iki farklı kablosuz teknoloji. WLAN; radyo frekanslarını kullanarak yerel ağ düğümlerini birbirine bağlarken, WiFi ise bir WLAN türüdür ve WLAN oluşturmak için kullanılır.
Modeme bağlı cihazları görme işlemleri:
Adım #1: Modem arayüzüne girin. Adım #2: Kablosuz sekmesine tıklayın. (Modemden modeme değişiklik gösterebilir.) Adım #3: 'Bağlı İstemciler' başlığının altında modeme bağlı cihazları görebilirsiniz.
Cihaz, mümkün olduğunca orta bir noktada olmalı; duvara yakın konulmamalı. Duvar ve köşeler gereksiz sinyal kaybına neden olabilen unsurlar. Ayrıca, DECT telefon, mikrodalga fırın, bluetooth cihazlardan uzak olarak konumlandırılması öneriliyor. Bu cihazlar da Wi-Fi sinyallerini engelleyebiliyor.
Wi-Fi dalgaları nasıl yayılır? Radyo dalgaları dediğimizden anlaşılacağı üzere Wi-Fi, dalgalar hâlinde yayılım gösterir. Her bir dalga kendisinden öncekinden daha büyük olurke, aynı zamanda daha zayıf olur. Bu doğrultuda Wi-Fi dalgalarının mesafe kat ettikçe büyüdüğünü ancak zayıfladığını söyleyebiliriz.
Bluetooth'un etkin aralığı 10 metredir. Tüm Bluetooth işlemlerini, telefonunuzu diğer Bluetooth cihaz(lar)ından en fazla 10 metre yarıçapta tutarken gerçekleştirmeniz tavsiye edilir. Bu mesafe, bu cihazları kullandığınız ortama göre farklılık gösterebilir.
Kulaklığa su kaçtıysa
Kulaklığın arka havalandırma kanalına soğuk hava üflemek için saç kurutma makinesi kullanın. Kulaklığı ısıtarak kurutmayın. Ardından kulaklığı iyi havalandırılan ve kuru bir ortamda 48 saat bırakın.
Eğer telefonunuzun Bluetooth bağlantısını sürekli açık tutuyorsanız, güvenliğiniz tehlikede olabilir. Armis adlı bir güvenlik şirketinin fark ettiği BlueBorne adlı güvenlik açığı, Samsung Galaxy, Google Pixel, LG Sports Watch ve hatta otomobil ses sistemlerini bile etkiliyor.
WiFi ile telefonun çekim gücü arasında tam bir bağ yok. Bu nedenle telefonun çekmediği yerde WiFi sorunsuz olabilir.
Çok iyi bir modem olmasa bile genellikle her sinyal güçlendirici en az 100 metre çeker durumdadır.
Modemin evinizdeki en iyi konumu, evin orta bölümleridir. Böylece evinizin her yerinden internete bağlanmakta sorun yaşamazsınız.
Cam pencerelerin görünür ışığa karşı saydam olduğu gibi, duvarlar da Wi-Fi sinyallerine karşı saydamdır, çünkü WiFi sinyalleriyle ilişkili radyasyonun frekansı veya dalga boyu katı nesnelere nüfuz edebilir, ancak yalnızca belirli bir dereceye kadar. Söz konusu duvarlar çok kalınsa, WiFi sinyalleri duvarlardan geçemez.
Evinizde en uzak mesafeyi gördüğünüz ve en fazla sayıda odayı gördüğünüz yer muhtemelen modeminizi koyabileceğiniz en iyi konumdur. Aynı zamanda modeminizi, yerden yukarı koymanız isteyeceğiniz bir şey olur. Çünkü sinyaller yerde kullanılan bazı materyallerin içinden geçmez.
Geceleri -10 derece gibi sıcaklıklarda modem modemlikten çıkabilir. sorun yüzde 90 o dediğin (mahalledeki yıkık evlerden geçenn telekom kabloları)ndan kaynaklanıyordur.
Wifi güçlendirici yorumları dikkate alındığında; en iyi wifi güçlendirici markaları sıralamasında Tenda, Xiaomi ve Mercusys bulunuyor. 2023'te satın alınabilecek wifi sinyal güçlendirici tavsiyesi olarak ise Tenda A9, Xiaomi Mi Wifi Pro ve Mercusys ME30 modelleri sıklıkla öneriliyor.
Girdiğiniz siteler, indirdiğiniz programlar dolayısıyla bunun endişesine kapılabilir ama telefonunuzda ya da cihazınızda zararlı bir eklenti ya da yazılım bulunmadığı sürece ortak modemden girdiğiniz siteler gözükmez. Eğer cihazınızda zararlı bir yazılım olmadığına inanıyorsanız içiniz bu konuda rahat olabilir.
Basit yöntem: Kablosuz router ışıklarını kontrol edin
Kablosuz router'ınızın üzerinde internet bağlanıtısını, kablolu bağlantıları ve kablosuz etkiliği gösteren bir takım ışıklar bulunur. Tüm kablosuz bağlantıları kapattığınızda kablosuz bağlantı ışığı hala yanıp sönüyorsa başkaları bağlantınızı kullanıyor olabilir.
Arayüze giriş yaptıktan sonra, arayüz menüsünde “Kablosuz” (Wireless) başlığı altında bulunan “Bağlı İstemciler” veya “Kablosuz Durum” seçeneğine tıklandığında, modeminize bağlı cihazların MAC adreslerini (cihazların ağa bağlanma kimliği kodlarını) görebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri