Modemin evinizdeki en iyi konumu, evin orta bölümleridir. Böylece evinizin her yerinden internete bağlanmakta sorun yaşamazsınız.
Kablosuz bağlantınızın bant genişliğini değiştirin: 2.4 GHz ve 5 GHz genişliklerinde değişiklik yapmanızı öneriyoruz. Normal şartlarda 5 GHz'in çekim alanı düşük ancak daha güçlü ve hızlı, 2.4 GHz'nin çekim alanı daha yüksek ancak daha yavaş ve zayıf bir kullanım sağlar.
Merkezi bir konum, genellikle evin orta katında ve orta odada bulunan bir yer olmalıdır. Yüksek bir yere yerleştirin: Kablosuz sinyaller genellikle aşağı ve yana doğru yayılır. Bu nedenle modemi yüksek bir konumda tutmak, sinyallerin daha geniş bir alana ulaşmasına yardımcı olacaktır.
Çok iyi bir modem olmasa bile genellikle her sinyal güçlendirici en az 100 metre çeker durumdadır. Tabii bunu en kötü durum olarak değerlendirebiliriz. Eğer gerçekten çok iyi bir modem sinyal güçlendiriciye sahipseniz, 15 km'ye kadar bir çekim gücüne sahip olabilirsiniz.
Cihaz, mümkün olduğunca orta bir noktada olmalı; duvara yakın konulmamalı. Duvar ve köşeler gereksiz sinyal kaybına neden olabilen unsurlar. Ayrıca, DECT telefon, mikrodalga fırın, bluetooth cihazlardan uzak olarak konumlandırılması öneriliyor. Bu cihazlar da Wi-Fi sinyallerini engelleyebiliyor.
İlgili 29 soru bulundu
Duvar yalıtımı, kalın duvarlar ve metal kapılar Wi-Fi sinyalinizi olumsuz yönde etkileyebilir. En iyi sinyal kapsamını sağlamak için modeminizi evinizin ortasına yerleştirin.
Geceleri -10 derece gibi sıcaklıklarda modem modemlikten çıkabilir. sorun yüzde 90 o dediğin (mahalledeki yıkık evlerden geçenn telekom kabloları)ndan kaynaklanıyordur.
Modemlerin uzun süre açık kalması, bir anda internet hızını düşürebilir. İnternet kotasının aşırı kullanımından kaynaklı olarak, internet hızında ani düşüşler yaşanabilir. Kablosuz ağ üzerinden bağlanılan internetler için sinyal seviyenin azalmış olması, internet hızında ani düşüşlerin yaşanmasına sebep olabilir.
Cep telefonu ve modem kullanımına yönelik yapılan bir araştırma ilginç sonuçlar ortaya çıkardı. Süleyman Demirel Üniversitesi yapılan araştarmaya göre cep telefonunun en az 10 santimetre, modemin ise 25 santimetre uzakta tutulması gerekiyor.
Wi-Fi cihazları arasında bulunan çeşitli engeller (duvarlar, tavanlar, mobilyalar, metal kapılar vb.) Radyo sinyallerini kısmen veya önemli ölçüde yansıtabilir / absorbe edebilir. Bu da sinyalin kısmen veya tamamen kaybolmasına neden olabilir. Şehirlerde radyo sinyallerinin önündeki ana engel binalardır.
Wi-Fi'nin Az ve Düşük Çekme Nedenleri
Anten açısı: Router antenleri yanlış açıya sahipse sinyal kalitesi düşer. Anten açısı doğru şekilde ayarlanarak sinyal kalitesi artırılabilir. Firmware ve driver güncellemesi: Router'in firmware ve driver'lerı güncel olmadığında sinyal kalitesi düşer.
Ekranın sağ alt köşesindeki bildirim alanındaki kablosuz ağ simgesine tıklayın. Kablosuz ağ, sinyal gücüne göre listelenecek olan mevcut kablosuz sinyalleri otomatik olarak arayacaktır. Sinyal çubuğu numarası, sinyal gücü ölçeri temsil eder, ne kadar çok çubuk yanarsa, sinyal gücü o kadar güçlü olur.
Wifi güçlendirici yorumları dikkate alındığında; en iyi wifi güçlendirici markaları sıralamasında Tenda, Xiaomi ve Mercusys bulunuyor. 2023'te satın alınabilecek wifi sinyal güçlendirici tavsiyesi olarak ise Tenda A9, Xiaomi Mi Wifi Pro ve Mercusys ME30 modelleri sıklıkla öneriliyor.
iki katlı, üç katlı, terası ya da bodrumu bulunan evlerde modemler neredeyse her zaman bir sorun yaratır ve evin tam olarak hangi noktasına Wi-Fi sinyal güçlendirici cihazı kurmak gerektiğine bir türlü karar verilemez. Çok katlı evlerde Wi-Fi sinyal güçlendiricinin kurulacağı en doğru yer, modem ile aynı hizadır.
Sinyal güçlendirici veya Wi-Fi genişletici olarak da bilinen menzil genişletici, kapsama alanını genişletmek için modemden gelen kablosuz sinyali tekrarlayan bir cihazdır. Menzil genişleticiler, Wi-Fi modemlerden gelen sinyalleri çoğaltarak Wi-Fi'nin zayıf olduğu ya da var olmadığı alanlara ulaştırır.
Ev kullanıcıları için satılan menzil genişleticiler %30-%50 hızı düşürüyor. Bu durum her koşulda farklılık gösteririr. Cihazlar arasındaki mesafeler, aralardaki duvarlar, kapılar, camlar vs çok önemli.
Modem veya yönlendiricinizi yeniden başlatmak, genellikle internet hızını artırmada etkili bir ilk adımdır. Yeniden başlatma, cihazın içerisinde biriken geçici dosyaları ve hafıza önbelleğini temizler. Bu basit adım, hızınızı önemli ölçüde artırabilir ve herhangi bir bağlantı problemine geçici bir çözüm sağlayabilir.
Modeminizi kapatıp açtıktan sonra tekrar kurulan bu bağlantı, çoğu zaman daha düşük gecikme süreleri (latency) ile sağlanır. Böylece, internet hızınız ve bağlantı kalitesi artabilir.
İdeal İnternet Hızı Kaç Olmalı? İyi bir internet deneyimine sahip olmak için belli bir hız limiti bulunmaz. Bu noktada ise genellikle 50 mbps ile 100 mbps hız aralığı oldukça iyidir. Bunun yanı sıra teknolojinin gelişmesi ile birçok farklı internet paketi, 100 ve daha yüksek mbps hız sağlamaktadır.
Tanışabilir modem aracılığıyla ev interneti kalitesinde internet, telefonun çektiği her alanda kullanılabiliyor.
Kablosuz internetin sağlığa etkileri konusunda çeşitli çalışmalar olduğunu belirten uzmanlar, alınması gereken önlemlere dikkat çekiyor. Uzmanlar özellikle çocukların uyuduğu odada modem bulunmaması gerektiğini belirterek gece saatlerinde modemin kapatılmasını tavsiye ediyor.
Özellikle telekomünikasyon ağlarının eski altyapıyı kullanıldığı yerlerde yağmurlu ve karlı havalar kablolarda fiziksel hasara neden olabilir. Ayrıca internet kabloları yer altında olduğu için herhangi bir aşırı yağmur yağması durumunda kablolar veya kablo bağlantıları nemlenebilir ve internet kullanımınızı engeller.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri