》Will 'den sonra -s takısı veya -ing takısı gelmez.
Future Continuous Tense ile cümle yapmak için özneden sonra “will” ve “be” yardımcı fiilleri eklenir, ardından kullanılacak olan fiilin “-ing” eki almış hali kullanılır. They will be sleeping. (Onlar uyuyor olacaklar.)
Future Continuous Tense Cümle Yapısı
Future continuous tense ile olumlu cümle kurarken yardımcı fiil olarak “will” kullanırız ve ardından ''be'' ekleriz. Ana fiilin sonuna da “-ing” takısı getirilir.
-İng şimdiki zaman, -ed ise geçmiş zaman cümlelerinde kullanılır. İngilizcede - ed eki almayan fiillere Irregular Verbs yani düzensiz fiiller. Şimdiki zaman cümlelerinde ise fiillerin tamamı -ing eki alır. -İng eki getirilmeyen fiillerin yer aldığı cümleler ise şimdiki zaman değil geniş zaman cümlesidir.
Will olumlu ve olumsuz cümlelerde özneden hemen sonra gelir. Soru cümlelerinde ise en başta ya da 5N1K'dan hemen sonra gelir.
İlgili 42 soru bulundu
ARKADAŞLAR WILL'DEN SONRA -S TAKISI VEYA İNG GELİR Mİ ACİL YARDIIM LÜTFEEEN. Hayır , will den sonraki fiile hiçbir takı gelmez.
“Will” basit gelecek zamanda kullanılan yardımcı fiildir ve Türkçe'de gelecek zaman eki olan “-ecek, -acak” anlamını verir. “Will” yardımcı fiilinden sonra öznemiz ne olursa olsun fiilin 1. Hali (yalın hali) kullanılır; yani “will” özneye göre çekimlenmez.
Ne zaman will kullanırız? Will, gelecek zaman kipiyle anlatılan durumlarda kullanılır. Gelecekle ilgili ifadelerde will'e başvururuz. Ani, kendiliğinden gelişen karar ve eylemlerde de bu yardımcı fiili kullanırız.
Bir cümle içerisinde iki eylemi arka arkaya kullanmanız gerektiğinde ya iki fiil arasına -to eki eklemeniz ya da ikinci fiile -ing eki eklemeniz gerekir. To eklediğiniz yapılar Infinitive, -ing eklenen yapılarsa Gerund form olarak adlandırılır.
İngilizce olumlu cümle kurarken bilmemiz gereken temel kural, SVO kuralıdır. Bu kurala göre özne, yüklem ve nesne sıralaması esastır. Bu kurala sadık kalarak Simple Future Tense'de ilk önce özne, ardından ''will'' ya da ''be going to'' sonrasında fiil ve nesne kullanmanız gerekmektedir.
Gelecekte belli zamandan önce bitmiş olan bir işin “devamlılığını” ifade etmektedir. Gelecekte -miş'li Bitmiş zamanda cümle kurarken “will” yapısından sonra “have been” ve söz konusu fiilin “gerund” hali (Ving) getirilir.
Özne + will + fiil şeklinde bir formül kullanılabilir. “I will sleep.” dediğinizde “Ben uyuyacağım” anlamına gelir. Olumsuz cümle kurmak istediğinizde will yardımcı fiilinin yanına “not” gelmektedir. Will not ya da kısaltılmışı “won't” şeklinde kullanabilirsiniz.
İngilizcede -ing Takısının Sıfat Olarak Kullanımı
Sıfat olarak kullanılan -ing takısında fiil + ing isimden önce gelir.
“Will/shall” yapısı, yakın gelecekten bahsederken, gelecekle ilgili tahmin yürütürken, gelecekte kesinlik kazanmamış olayları ifade ederken kullanılır. Olumlu ve olumsuz cümleler “will/shall” yapısıyla kurulabilir.
Olumsuz yardımcı fiil olarak kullanılan gelecek zaman "Won't" olmaması yönündeki cümleler için kullanılır. I will not (won't) go to cinema, Sinemaya gitmeyeceğim, I won't sleep -Uyumayacağım You Won't run -Koşmayacaksın, He Won't go to school- okula gitmeyecek şeklinde cümleler olumsuz hale getirilebilmektedir.
Future perfect tense ile olumlu cümle kurarken yardımcı fiil olarak “will” ile birlikte “have” kullanırız. Düzenli fiiller, “will have” kalıbından sonra “-ed” takısı alırken, düzensiz fiillerin 3. hali kullanılır.
Future Perfect Continuous Tense'de ise gelecek zaman olduğu için “will” yardımcı fiili, aynı zamanda bir Perfect Tense olduğu için Perfect Tenselerde kullanılan “have” yardımcı fiili ve Continuous Tense olduğu için “been” ve fiilin “-ing” eki almış hali kullanılır. We will have been working for ten years.
Will kelimesi, olay anındaki kararlar için kullanılıyor. Going to ise, önceden planlanmış ve gelecekte gerçekleşmesine karar verilmiş durumları kapsıyor. Gelecek ve şimdiki zaman eylemlerini anlatmak için kullanılan iki kelimedir.
–Cümle dizilişi: Was/Were + S + V-ing
-Yarcımcı fiilden (was/were) sonra özne ve fiilin “-ing” eki almış hali art arda eklenerek Past Continuous Tense ile olumlu soru cümlesi oluşturulur.
Bu fiillerden sonra iki farklı yapı kullanılabilir: Love/Like/Hate + gerund (-ing) yapısı sevilen şeye vurgu yaparken; Love/Like/Hate + to + infinitive yapısı eylemin sonucuna vurgu yapar.
See "görmek" fiili ing almayan bir fiildir. Bu fiil bir kimsenin istek, irade ve kararı ile yapılan, bir çaba sonucu gerçekleşen bir eylem değildir. Göz açık olduğu sürece otomatikman meydana gelmektedir. Buna karşın look "bakmak" fiili bir kimsenin isteği sonucu olan bir eylemdir.
İngilizcede would kip belirteci, geçmiş zamanda will kip belirtecinin yerine kullanılmaktadır. Birden fazla anlama sahip olsa da temelinde will'in geçmiş zamanı olarak tanımlanabilir. Öte yandan kibarca ifade edilen rica ve istek soru cümlelerinde de would ile başlayan cümle yapıları görülmektedir.
Gelecekte Bitmiş zamanda cümle kurarken “will” yapısından sonra “have” ve söz konusu fiilin “past participle” hali (V3) getirilir. Cümleler olumlu, olumsuz ve soru halde yazılabilir. Gelecekte Bitmiş zamanda ifade edilen bir cümle etken (active), edilgen (passive) veya ettirgen (causative) olabilir.
İngilizcede gelecek zamanla ilgili (Future tense) eylem ve olayları, alınan kararları ifade eden “will”, cümle içinde mastar olarak kullanılan fiilden önce gelir. Kelime karşılığı –ecek, -acak tır. Olumsuz kısa kullanımı ise “won't” tur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri