Ayarlar > Sistem > Ekran 'a gidin ve Windows HD Color başlığı altında HDR kullanma seçeneğinin açık olduğundan emin olun.
Otomatik HDR'yi açmak için
Başlangıç düğmesini seçin, ardından ayarlar seçeneğini belirleyin. Sistem Ayarlar > Görüntü >seçin. Birden fazla ekran varsa, üst kısmında HDR özellikli ekranınızı seçin.
Monitör HDR özelliğini desteklemektedir. Monitörü Windows 10 kaynağa bağlar ve monitörün HDR özelliğini etkinleştirirseniz monitörde görüntülenen oyun ve uygulama görüntüleri daha parlak ve canlı olacaktır.
Bunu değiştirmek için Başlat'ı seçin ve ardından ayarları arayın. HDR>Ekran > Ayarlar'ı veya HDR kullan'ı seçin.
İlgili 31 soru bulundu
Bu terim, Windows cihazlarınıza yüksek dinamik aralık (HDR) içeriği getiren Windows 10'daki özellikleri ifade eder. HDR içeriği, size geleneksel içerik (bazen standart dinamik aralık (SDR) içeriği denir) ile karşılaştırıldığında daha iyi parlaklık ve renk özellikleri sunar.
2- Sol taraftaki menülerden "Video kayıttan yürütme" seçeneğine tıklayın ve ardından "Windows HD Color ayarları" seçeneğine girin. 3- Ardından HDR kullan ve HDR video akışı yap seçeneklerini aktif duruma getirin. Bu esnada monitörünüzün görüntüsü birkaç saniyeliğine gidebilir.
FPS olarak bir etkisi yok.
HDR sayesinde, içerik üreticileri artık daha özgür bir şekilde 4K+ kalitesinde üst düzey içerikler oluşturabiliyorlar.
High Dynamic Range (HDR) teknolojisi, ekranlarda daha gerçekçi ve canlı renkler elde etmek için tasarlanmış bir özelliktir. Standart ekranlarda, renkler sınırlı bir şekilde gösterilir ve aynı anda gösterilebilecek renklerin sayısı sınırlıdır. Bu nedenle, bazı renkler daha az canlı ve gerçekçi görünebilir.
HDR teknolojisi, karanlık ve aydınlık sahneler arasında daha fazla ayrım sağlar, böylece en karanlık ve en parlak alanlar arasında daha fazla detay görülmesine olanak tanır. Geleneksel görüntüleme teknolojilerine kıyasla, HDR daha geniş bir renk gamı ve daha derin bir renk doygunluğu sağlar.
Standart içeriklerde 8 bit olan renk derinliği HDR10 teknolojisi ile 10 bite çıkmaktadır. Bu sayede çok daha geniş renk dağılımı alabilmekteyiz. Ayrıca tepe parlaklığı 4.000 Nits e kadar sağlayabilmektedir. Bu sayede karanlık noktalar daha derin siyaha sahip olurken parlak cisimlerin daha net görebilmemizi sağlar.
Düz hdmi 2.0 kabloların HDR ve Dolby Vision desteği yoktur. Piyasada HDR ve Dolby Vision desteği sunmayan birçok kalitesiz ve sahte kablonun da hdmi 2.0 olarak satıldığının unutulmaması gerekir.
FPS artırma ve/veya otomatik HDR'yi destekleyen çoğu oyun için bu özellik varsayılan olarak açıktır. Ancak bazı oyunlarda bu özelliği kendiniz etkinleştirmeniz gerekir.
HDR özelliği FPS düşürür mü? Düşürmez. Monitörle yapılan hiçbir ayar FPS ne arttırır ne de düşürür.
HDR TV'ler geniş renk ve kontrast yelpazesiyle her sahneye hayat veriyor. Karanlık gölgelerde dahi en keskin detayları açıkça görebildiğinizde, oyunlar çok daha heyecan verici bir hal alıyor. Ama her şey harika renklerden ibaret değil.
Windows 10'daki Windows HD Color sayesinde yüksek dinamik aralığı (HDR) TV veya bilgisayar ekranınızdan en iyi şekilde yararlanırsınız.
HDR, aşırı uçlar arasında daha geniş bir renk ve açık aralığı ve daha fazla ayrıntı gösterebilir. Renkler HDR içeriğinde daha parlak ve benzersizdir. Buna ek olarak, bir sahnenin parlak bölümleri daha aydınlıktır, bu süre de koyu olabilir, böylece tüm ayrıntıları görebilirsiniz.
4K TV'ler, standart Full HD (1920 x 1080) TV'lere kıyasla dört kat daha fazla piksele sahiptir. Aynı boyuttaki TV ekranlarında dahi 4K TV görüntü kalitesi, daha büyük piksel yoğunluğu sayesinde daha keskin ve ayrıntılıdır. Bu fark, özellikle büyük ekranlı TV'lerde açıkça fark edilebilir.
FPS performansı açısından, 120 Hz ekranlar yüksek FPS değerleri sunabilir, ancak 240 Hz kadar yüksek değillerdir. Yine de, çoğu oyun için 120 FPS, akıcı bir oyun deneyimi sunar. Ayrıca, 120 Hz ekranlar daha düşük sistem gereksinimlerine sahip olabilir, bu da daha geniş bir kullanıcı kitlesine hitap edebilir.
Grafikler konusundaki gelişmelerin en yenilerinden biri Yüksek Dinamik Aralık (HDR). Bu özellik oyun deneyiminizi birçok farklı yönden etkiliyor: Çok daha iyi renk performansı, daha derin doygunluk, daha çeşitli karşıtlık, daha parlak vurgular ve daha karanlık gölgeler.
DisplayHDR 400, HDR monitörler için giriş seviyesidir. 400, görüntünün ulaşabileceği en yüksek ışıklılığı ifade eder ve cd/m2(metre kare başına kandela) ile gösterilip, aynı zamanda nit oranı olarak da bilinir. Sıradan bir monitör yalnızca 350 nite kadar çıkabilir.
Windows HDR Kalibrasyon uygulaması renk doğruluğunu ve tutarlılığını artırmanıza yardımcı olur. Ayrıca, HDR açıkken hem HDR hem de SDR (standart dinamik aralık) içeriği için renklerin ne kadar canlı görüneceğini özelleştirmenize olanak tanır.
HDR10, birçok büyük şirket HDR10 protokolünü uyguladığı için çoğu küresel monitör markası tarafından yaygın olarak benimsenen bir standarttır. Blu-Ray Association, HDMI Forum ve UHD Association tarafından ortaklaşa tanımlanan HDR10, HDR video içeriğinin sıkıştırılmış iletimini destekler.
HDR, yüksek dinamik aralık anlamına gelir. Oyuncular, HDR destekli oyunları yine HDR destekli monitörlerde çok daha keyifle oynayabilirler. HDR içerikler daha iyi renk ve parlaklık aralığı sayesinde kkullanıcılara normal SDR içeriğinden daha sürükleyici ve gerçekçi bir oyun deneyimi sunar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri