ISO dosyasını bu sayfadan indirin - boyut yaklaşık 5 GB'tır.
Bilgisayarınızda Windows 11'i indirmek için 9 GB boş disk alanı olmalıdır.
4 gigabayt (GB).
Instructions. Windows 10 Toplu Lisansı ve diğer bazı lisanslar için Microsoft ISO dosyalarının boyutu toplamda 4 GB'den büyüktür ama bu dosyalar, boyutu 4 GB'den büyük olan bir install.wim dosyası da içerir.
Home sürümü 20.1 GB, Education sürümü 20,5 GB ve temel sürüm 20.2 GB alan kaplamaktadır. Buna karşın, en düşük versiyon ile en yüksek versiyon arasındaki fark çok fazla değildir. EK özelliklere sahip olması nedeniyle Pro versiyon, yaygın kullanılan bir diğer sürüm olan Home sürüme göre 800 MB'lık bir farka sahiptir.
İlgili 39 soru bulundu
Bir USB bellek: En az 8 GB kapasiteli bir USB bellek kullanmanız gerekmektedir. Windows 11 ISO dosyası: Windows 11'in kurulum dosyasını indirmeniz gerekmektedir.
Kullanılabilir sabit disk alanı: Yükleme, Windows 10'un 32 bit sürümünü yüklemek için en az 16 GB ve 64 bit sürümünü yüklemek için 20 GB gerektirir.
İndirme süresi, İnternet bağlantınıza bağlı olarak değişir. Bir USB flash sürücü, harici sabit sürücü veya DVD. En az 8 GB alana sahip boş bir USB flash sürücü veya harici sabit sürücü ya da boş bir DVD (ve DVD yazıcı).
Windows 11, Windows 10'dan daha fazla performans iyileştirmesi getiriyor, Daha yeni donanımlar Windows 11 için optimize edilmiştir ve size Windows 10'dan daha iyi performans verecektir, bu nedenle bu gerçekten makinenizin özelliklerine iner.
En az 4GB RAM. En az 64GB boş disk alanı (SSD Önerilir) En az 1366x768p çözünürlüklü 9” inç ekran. UEFI, Güvenli Önyükleme ve TPM 2.0 Destekli anakart.
Windows 11 ile uyumlu işlemci listesi
Artık Windows 11 çalıştırabilmeniz için 64-bit bir işlemciye ve 4 GB RAM'e sahip olmanız gerekiyor. Ayrıca ek özellikleri kullanabilmek için TPM 2.0 (Güvenilir Platform Modülü) ve Secure Boot destekli bir anakarta sahip olmanız gerekiyor.
Windows 11 animasyonlar ve gölge efektleri gibi birçok görsel efekt içerir. Bunlar muhteşem görünür ancak aynı zamanda ek sistem kaynakları kullanabilir ve bilgisayarınızı yavaşlatabilir. Bu durum, özellikle bilgisayarınızın düşük miktarda belleği (RAM) varsa geçerlidir.
Fakat Microsoft'un yayınladığı son Windows Insider blog gönderisi yeni işletim sistemiyle alakalı tüm dedikodulara son noktayı koydu. Buna göre 2024 yılında yayınlanacak büyük güncelleme Windows 11 24H2 adıyla sunulacak, yani bu yıl Windows 12 görmeyeceğiz.
Windows 11'e yükseltme yapma zorunluluğunuz yoktur. Microsoft, Windows 10'u 14 Ekim 2025 tarihine dek desteklemeye devam edecektir.
Bilgisayarı sıfırlama (Windows 11)
Windows'da, Kurtarma seçenekleri öğesini arayın ve açın. Bu bilgisayarı sıfırla öğesi altındaki Kurtarma ekranında Bilgisayarı Sıfırla seçeneğine tıklayın. Bilgisayarınızı sıfırlamak için talimatları izleyin. Bu işlem birkaç dakika sürebilir.
ISO dosyasını bu sayfadan indirin - boyut yaklaşık 5 GB'tır. Bu şekilde internet olmadan çevrimdışı yükseltebilirsiniz: https://www.microsoft.com/software-download/Win... ISO dosyasını bilgisayara aktarın ve yükseltmeyi başlatmak için Kur.exe çalıştırın.
exFAT USB flash bellekler için ideal dosya sistemidir. 4GB dosya boyutu sınırı yoktur ve çoğu Windows ve Mac işletim sistemiyle uyumludur.
İçerisinde birden fazla Windows 11 varyasyonu bulunan ISO dosyası, kurulumda hangi işletim sistemini yükleyeceğinizi seçebilmenize yarar.
Başlat > Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Windows Update'e gidip Güncelleştirmeleri denetle'yi seçerek Windows 11'in cihazınız için hazır olup olmadığını denetleyin. Cihazınızda yükseltme kullanılabiliyorsa ve devam etmek istiyorsanız, indirin ve yükleyin.
Birinde diskteki tüm dosyaları silip işletim sistemini hasarsız, temiz bir imajdan yeniden yüklüyorsunuz (temiz kurulum). Diğerinde ise elinizdeki mevcut işletim sistemi dosyalarını koruyarak sadece kişisel kullanıcı dosyalarını siliyorsunuz. Hasarlı Windows dosyaları zaman zaman onarılamayabiliyor (sıfırlama).
En iyi Windows 11 sürümü Windows 11-1'dir.
Ücretsiz yükseltilebilir miyim? Windows 10'dan Windows 11'e yapılan yükseltmeler ücretsizdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri