Yapılan ölçümlerde Windows 11'in daha hızlı olduğu senaryolar var ancak Windows 10 da testlerde birçok kez öne çıktı. Örneğin Adobe Photoshop ve Lightroom Classic'te Windows 10 işletim sistemi daha yüksek puan aldı. Aynı zamanda Office 365'te Word, Excel ve Outlook'ta Windows 11'den daha hızlı olduğu görüldü.
Windows 11, Windows 10'dan daha fazla performans iyileştirmesi getiriyor, Daha yeni donanımlar Windows 11 için optimize edilmiştir ve size Windows 10'dan daha iyi performans verecektir, bu nedenle bu gerçekten makinenizin özelliklerine iner.
Windows 11 animasyonlar ve gölge efektleri gibi birçok görsel efekt içerir. Bunlar muhteşem görünür ancak aynı zamanda ek sistem kaynakları kullanabilir ve bilgisayarınızı yavaşlatabilir. Bu durum, özellikle bilgisayarınızın düşük miktarda belleği (RAM) varsa geçerlidir.
Windows 11; FPS düşürür ve sürekli FPS drop da yaşatır. Sistem performansı da düşürür. Pil ömrünü azaltır.
Windows 11, Windows 10'un tüm gücünü ve güvenliğini yepyeni bir tasarım ve yenilenmiş bir görünümle sunar. Windows 10'dan farkı ram bazından daha hızlı olması ve Ayrıca tüm yeni araçlar, sesler ve uygulamalarla birlikte gelir.
İlgili 20 soru bulundu
Windows 8.1 desteği 10 Ocak 2023 tarihinde sona erdi. Microsoft'tan güvenlik güncelleştirmelerini almaya devam etmek için Windows 11 bilgisayara geçmenizi öneririz.
Ancak, Şubat 2023 bir istisna olarak öne çıkıyor. Microsoft, Ocak 2023'te Genişletilmiş Güvenlik Güncelleştirmeleri programının sonu ile Windows 7 ve 8.1'i tamamen sonlandırdı. Bu, daha fazla şirketin bilgisayarlarını Windows 10'a yükseltmesine sebep oldu ve pazar payı Ocak'taki %68,86'dan Şubat'ta %73,25'e yükseldi.
Microsoft, yeni nesil Windows işletim sisteminin başarısı ile ilgili bazı detaylar paylaştı. Şirkete göre kullanıcıların Windows 11'e geçişi, Windows 10'a göre iki kat daha hızlı.
Statcounter ise 1,5 milyon web sitesindeki 5 milyar sayfa görüntülemesine dayanıyor. Aktarılanlara göre Windows 11'in yavaş benimsenmesinin önde gelen nedeni, büyük olasılıkla yüksek CPU gereksinimi. Yalnızca en az Intel 8. nesil veya AMD Zen 2 işlemciye sahip sistemler Windows 11'e otomatik olarak geçiş yapabiliyor.
Windows 11 DirectStorage özelliği ise CPU yerine GPU ağırlıklı veri yükleme yapmaktadır. NVMe SSD ve uygun sürücülerde kullanılabilecek yeni özellik, GPU üzerinden yaptığı veri yüklemeleri ile çok daha hızlı çalışan oyun deneyimi sunarak, oyuncuların oyun performansını arttırıyor.
Microsoft tarafından piyasaya sürülen Windows 11, son zamanlarda hatalarla adından söz ettiriyor. Öyle ki henüz yeni bir işletim sistemi olduğu için çok sayıda hata ile karşılaşılması oldukça normal karşılanıyor. Şirket, bu duruma güncelleme yayınlayarak çözüm sağlıyor.
Bilgisayarınız, en düşük (temel) sistem gereksinimlerini karşılıyorsa Windows 11'i çalıştırabilir.
Gelen son bilgilere göre Microsoft, 2024 sonbaharında yeni Windows 12 işletim sistemini piyasaya sürmeye hazırlanıyor ve şimdi "kayan" görev çubuğuna sahip bir masaüstü de dahil olmak üzere yeni tasarım fikirlerini deniyor.
Oyunlar hiç bu kadar güzel görünmemişti. İstediğiniz yeni nesil ve klasik oyunları, bir Windows 11 bilgisayarda istediğiniz grafik ayarlarında ve istediğiniz çevre birimleriyle oynayın.
Microsoft, Windows 11'in oyun performansını düşürdüğünü doğruladı! Microsoft, Windows 11 'in son güncellemesinin oyun performansını düşürdüğünü doğruladı. Firma, konuyla ilgili yaptığı açıklamada GPU performans Hata Ayıklama Özelliği'ni istemeden etkinleştiğini belirtti.
Windows 11'e yükseltme yapma zorunluluğunuz yoktur. Microsoft, Windows 10'u 14 Ekim 2025 tarihine dek desteklemeye devam edecektir.
Windows 11, yapılan oyun testlerine bakılırsa Windows 10 ile neredeyse aynı performansı sunarken bazı oyunlarda küçük farklarla önde götürüyor. Bazı Windows 11 güncellemeleri ise oyun performansını olumsuz etkileyebiliyor.
Bilgisayarınızki işlemci, 11'i çalıştıracak ana Windows faktör olur. Saat hızı (1 Ghz veya daha hızlı gereksinim) ve çekirdek sayısı (2 veya daha fazla), üretilen işlemci tasarımına yapısaldır ve yükseltilebilir bileşenler olarak kabul edilir. RAM: 4 GB.
En az 4GB RAM. En az 64GB boş disk alanı (SSD Önerilir)
Evet, bu doğru, Windows 10 desteği Ekim 2025'te sona erecek. İsterseniz, Windows 11'e ücretsiz yükseltmeyi kullanabilirsiniz, bunu yapmak istemiyorsanız ve bilgisayarınız 2025'te hala çalışıyorsa, 3. Power to the Developer!
Microsoft, Windows 10'u yayınladığı tarihten itibaren 10 yıl süresince yeni işletim sistemine ömür biçti.
Microsoft'un paylaştığı bilgilere göre Windows 11'in 21H2 sürümü, 10 Ekim 2023 tarihinden itibaren artık güvenlik güncellemesi almayacak.
Yani bugün satın alacağınız yeni bir PC, içinde Windows 11 yüklü olarak gelecek. 2023 itibariyle de Windows 10 yüklü yeni bir PC alma ihtimali de artık büyük ölçüde ortadan kalktı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri