Asta yağ, pastacılıkta kullanılan hamur işlerinin yapımında kullanılan özel bir yağ çeşididir. Bu yağın özelliği pastacılık sektöründe kullanıldığından hamurun daha dayanıklı olmasını sağlamaktadır. Bu sayede, yapılacak pasta, börek, milföy çeşitlerindeki hamurun elde edilmesinde kolaylık sağlar.
Alba Yağı ve Biskin Yağı pastacılıkta kullanılan yağlardan olup bizim evlerde yaptığımız tariflerimizde kullandığımız yağlardan farklı olarak birçok özelliğe sahiptir. Pastacıkta en çok kullanılan yağlardan biri olan Alba Yağı pastacılıkta kullanılan bir margarin çeşididir.
BİSKİN Kremabör, çikolata sosları, çeşitli krema yapımı ve kurabiye çeşitlerine özel, bitkisel pastacılık margarinidir. Mikserde çabuk kabarır, sertleşme ve sulanma yapmaz, kokusuz ve aromasızdır, doğal bir yapıya sahiptir. Diger yağlarla karışıma uygundur. Kurabiye ve bisküvilerde tazelik ve gevreklik sağlar.
Tatlı ve tuzlu kurabiyelere, torba bisküvi, kek ve mayalı hamurlara esnek yapısı sayesinde yüksek performans veren, çok amaçlı kullanılabilen margarindir.
İçindekiler. İÇİNDEKİLER (BİLEŞENLERİN LİSTESİ) : Bitkisel yağlar değişen miktarda (hurma,shea,pamuk,hindistan cevizi,kanola,ayçiçek,keten tohumu),su,tuz (en fazla 0,2)Emülgatör(yağ asitlerinin mono ve digliseridleri)asitik düzenleyici(sitrik asit,)Renklendirici (Betakroten)İz miktarda süt/süt türüvleri içerebilir.
İlgili 21 soru bulundu
Büyük üretimhanelerde özellikle pastanelerde ve baklavacılarda kullanılan yağdır. Susuz yağ veya pastacılık margarini olarak bilinir. Özellikle kurabiyelerde kullanılır. -ki bu kurabiyenizin şekil verdiğiniz gibi pişmesini sağlar. Yani tepsiye yayılmasını engeller.
Vita bitkisel susuz yağ çeşidi özellikle kurabiye, börek, kek, baklava gibi hamur işlerinin yapımında tercih edilir. Bu ürünlerin kendine has gevrekliği, çıtırlığı ve lezzetinin yakalanmasına yardımcı olur. Vita yağ, açma işlemi gerektiren baklava gibi hamur işlerinde hamurun açılmasını kolaylaştırır.
Piyasada başka rakibi olmadığı ve ABD'den ithal edilen soya fasulyesi yağından üretildiği için, onlarca yıldır lider margarin markası oldu. Türkiye'de üretilen margarinlerin genel markasıdır. Türkçede herhangi bir margarine genellikle Sana yağı denir.
Kurabiye yaparken hangi yağ kullanılmalı
Özellikle tadı güzel olan bir tereyağ kurabiyenizin hem kıvamını, hem tadını olumlu yönde etkiler. Margarin de kullanabilirsiniz ama ben mutfağıma margarin sokmuyorum. Tereyağ yerine sıvı yağ kullanırsanız kurabiyeler daha yumuşak olur ama ağızda dağılma denilen kıvama gelmez.
Margarin, laboratuvar koşullarında doymamış bitkisel yağların hidrojen eklenmek suretiyle doymuş yağ haline getirilmesidir. Trans yağ, doymamış yağ asitlerine verilen yaygın ad.
Pastahane de ki ustalar bizim kullandığımız margarinleri ve unu kullanmıyorlar. ( biskin, alba) kullanıyorlar. Siz de bu yağları kullanmak isterseniz gross marketlerden teneke ile alabilirsiniz. Pastahanelerde ki ustalar poğaçaların da kesinlikle sıvı yağ kullanmazlar katı yağ kullanırlar. . .
Margarinlerin yapımında hangi yağlar kullanılmaktadır? Türkiye'de üretilen margarinlerde genellikle ayçiçeği, soya, pamuk, kanola, palm ve türevleri gibi bitkisel yağlar kullanılmaktadır.
Biskin baklavalık yağ çeşitli şerbetli ve şuruplu tatlılarda kullanılması için özel olarak üretilen bir yağ çeşididir. Bu yağ ile baklava, kadayıf, hamur tatlıları ve yufka tatlılarını kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Bu tatlıları hazırlarken kullanılan bir yağ çeşididir.
Margarin yerine kullanılabilecek neredeyse tek alternatif tereyağıdır.
Margarin daha fazla su içerdiği için daha dayanıklı hamurlar elde etmenizi sağlar. Bu nedenle daha dayanıklı hamurlar için margarin, daha kırılgan hamurlar için tereyağını kullanabilirsiniz. Sıra geldi tereyağının ve margarinin en çok yakıştığı o iki hamur işine.
Ayçiçek yağı %66 oranında çoklu doymamış yağ içermektedir. Mısırözü yağı ise %56 oranında çoklu doymamış yağ içerir. Her iki yağ türü de bitkisel yağlardan olduğu için ölçülü miktarda tüketilmesi önerilir. Mısırözü yağı ve ayçiçek yağı omega yağ asitleri bakımından zengindir.
Teremyağlı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır? Oda sıcaklığında olan teremyağa pudra şekeri nişasta sıvı yağ eklenir ve karıştırılır. Un kabartma tozu ve vanilya ilave edilerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Hamura istenilen şekil verilerek önceden ısıtılmış 170 derece fırında beyaz kalacak şekilde pişirilir.
Kurabiye tariflerinde bir fincan tereyağ deniliyorsa dörtte bir oranında tam yağlı yoğurt ile eş değerdir.
Margarinsiz kurabiye tarifi
İçinde yalnızca tereyağı ya da margarin değil, aynı zamanda yumurta ve kabartma tozu da yok! Üstelik tüm bunlara rağmen yine de ağızda dağılan kıyır kıyır bir kıvama kavuşuyor, az malzemeyle de enfes lezzetler ortaya çıkarılabileceğinin en nefis kanıtlarından oluyor.
Yemeklerde tereyağ yerine margarin kullanabilir miyim? Yağ, yemeklerin yapısını etkilemediğinden dolayı yemeklerde tereyağ yerine margarin kullanmanızda (sağlık ve lezzet kaygılarından bağımsız olarak) herhangi bir sakınca yoktur.
Margarin, tereyağının yerine kullanılmak üzere üretilmiş olan, çeşitli bitkisel ve hayvansal yağlardan doğal veya kimyasal olarak elde edilen yağ çeşididir.
bitkisel yağların içindeki suyun alınması ile elde edilen yağ çeşidi. pastacılıkta, kızartma işlemlerinde ve her türlü tatlı yapımında kullanılabilir. margarinin içindeki suyu alırsanız yabancıların shortening olarak ifade ettikleri nispeten bitkisel susuz yağ elde edebilirsiniz.
Zeytinyağı ve kanola yağı gibi bitkisel yağlar tekli doymamış yağ asitleri açısından zengindirler ve doymuş yağ asitlerine göre kan kolesterol düzeyini daha iyi düzenlerler. Mısırözü yağı, ayçiçek yağı ve soya yağı çoklu doymamış yağ asitleri açısından zengindirler ve kalp sağlığınızı korumaya yardımcı olurlar.
Ürünün içeriğine baktığımızdaysa Palm yağından ibaret olduğunu görüyoruz. Yani yılların Vita yağı aslında Palm yağından üretilmiş bir margarinmiş!
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri