Windows 11'de yer alan yeni nesil koruma çözümü Microsoft Defender Virüsten Koruma, gerçek zamanlı ve her zaman açık bir virüs koruması sunar.
Microsoft'un Defender yazılımı kötü amaçlı yazılım dosyalarını algılamada, güvenlik açıklarının ve ağ tabanlı saldırıların engellenmesinde ve kimlik avı sitelerinin belirlenmesinde oldukça iyidir.
Öte yandan Defender'ın toplam doğruluk oranının da yüzde 99 olduğu tespit edilirken, bu tablo bizlere Microsoft Defender'ın kötü amaçlı yazılım tehditlerine karşı savunma açısından beklenenden daha fazlasını yaptığını gösteriyor.
Microsoft Defender, kötü amaçlı yazılım koruması, web koruması, gerçek zamanlı güvenlik bildirimleri ve güvenlik ipuçlarıyla kişilerin ve ailelerin çevrimiçi olarak daha güvende kalmasına yardımcı olan bir güvenlik uygulamasıdır.
Windows Defender Güvenlik Merkezi virüslere, Truva atlarına, fidye yazılımlarına ve diğer zararlı yazılımlara karşı temel koruma sağlar. Varsayılan olarak Windows ile birlikte yüklenir, bu nedenle üçüncü taraf bir çözüm yüklemek istemeseniz bile, sisteminiz bu tehditlere karşı belirli bir düzeyde bir koruma sağlar.
İlgili 22 soru bulundu
Windows 11'de yer alan yeni nesil koruma çözümü Microsoft Defender Virüsten Koruma, gerçek zamanlı ve her zaman açık bir virüs koruması sunar.
Fakat uzmanlar Windows Defender'ın kapatılmasını da önermiyorlar. Yapılacak en doğru şey Windows Defender ile beraber güvenilir, başka bir antivirüs programının eş zamanlı olarak kullanılması. Böylece bilgisayarınız için maksimum koruma sağlayabilirsiniz.
Bu sorulara verilebilecek en kısa cevap, 2020 yılında halen bir antivirüs yazılımının yüklü olması gerekli. Windows 10 üzerinde her PC kullanıcısının bir antivirüse sahip olmasında halen yarar var.
Cihazınız bir ağa bağlıysa, ağ ilke ayarları bu adımları tamamlamanızı engelleyebilir. Daha fazla bilgi için yöneticinize başvurun. Kapatmak için, ayarı Kapalı olarak değiştirin. Microsoft Defender Güvenlik Duvarı'nı kapattığınızda cihazınız (ve varsa, ağınız) yetkisiz erişime karşı daha savunmasız hale gelebilir.
Windows 11'de yerleşik olarak antivirüs var mı? Evet, Windows'ta yerleşik olarak temel koruma sağlayan Windows Defender adında bir koruma yazılımı yer alır, fakat bu sizi tüm tehditlere karşı koruyamaz.
Windows Güvenliği'nde Microsoft Defender Virüsten Koruma özelliğini açmak için Başlangıç > Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Windows Güvenliği > Virüs ve tehdit koruması kısmına gidin.
Teknik olarak, Windows 11 için ek bir antivirüse ihtiyacınız yok (veya Windows 10) çünkü kendi antivirüs yazılımı zaten kurulu olarak gelir.
Bilgisayara virüs bulaştığında yapılması gerekenler:
Bilgisayardan virüsü temizlemek için güncel bir antivirüs yazılımı ile tüm diskleri tarayın, virüsü temizleyin ve ardından tekrar virüs problemi olmaması için işletim sistemi güncellemelerini yapın.
Windows'da Windows Güvenliği öğesini aratıp açın ve ardından Virüs ve tehdit koruması öğesini seçin. Hızlı tarama, Tarama seçenekleri veya Gelişmiş taramayı çalıştır seçeneğine tıklayın ve ardından çalıştırmak istediğiniz tarama türünü seçin. Hızlı tarama öğesini seçerseniz tarama işlemi başlar.
Antivirüs programları bilgisayarınızı çok sayıda tehlikeye karşı korur. Antivirüs programı bilgisayarı yavaşlatır ancak bunun sebebi depolama ile ilgilidir. Antivirüs programı çalışırken işlemci ve RAM belleğini kullansa da bilgisayarınızda etkili koruma sağlar.
Sonuç: Android için Antivirüse İhtiyacınız Yok
Öte taraftan bunlara ihtiyacınız yok çünkü bahsettiğimiz gibi her şey dikkatli olmaktan geçer. Açıkça söylemek gerekirse kendinizi daha iyi hissedecekseniz, en iyi ücretsiz antivirüs uygulamaları listesine göz atabilir ve listeden birisini seçip cihazınıza kurabilirsiniz.
Bir bilgisayar virüsü bilgisayardaki verileri bozabilir veya silebilir, e-posta programını kullanarak diğer bilgisayarlara yayılabilir ve hatta sabit diskteki tüm öğeleri silebilir. Bilgisayar virüsleri genellikle e-posta iletilerindeki ekler veya anlık ileti iletileri tarafından yayılır.
Bilgisayarı sıfırla kısmandan yapabilirsin ama basit virüsleri götürür.
Windows defender tarama yapacağı esnada bilgisayarda yavaşlama oluyor . Bu haliyle doğal ve tarama bittiği anda bilgisayarın hızı normale dönüyor.
Microsoft Defender Çevrimdışı yüklenir ve kurtarma ortamında bilgisayarınızda hızlı bir tarama gerçekleştirilir. Tarama tamamlandığında (genellikle 15 dakika sürer) bilgisayarınız otomatik olarak yeniden başlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri