Sonuç olarak, WordPress öğrenmek zor değildir ve online eğitimlerle istediğiniz düzeyde bu yazılım platformuna hakim olabilirsiniz. Bu sayede, dilediğiniz şekilde web siteleri oluşturarak istediğiniz bilgi ve içerikleri paylaşabileceğiniz bir platforma sahip olacaksınız.
WordPress'i öğrenmesi en fazla 2 haftasını alır. 12 saatlik online bir WordPress kursu alıp WordPress öğrenebilirsiniz. Öğrendiklerinizle bir e-ticaret sitesi kurması da 2-3 hafta kadar sürer.
Bir web sitesinin WordPress olup olmadığı anlamanın bir başka yolu da, sitenin kaynak kodlarını kontrol etmekten geçiyor. Hoşunuza giden web sitesi açıkken sağ tıklayıp “Sayfa Kaynağını Görüntüle” seçeneğine tıklıyoruz. Bunun ardından CTRL + F kısayolunu kullanarak çeşitli aramalar gerçekleştireceğiz.
WordPress, tamamen açık kaynak kodlu olarak yazılmış olan ve kullanıcılara ücretsiz olarak sunulmuş olan kapsamlı bir yazılımdır. Sizlere, herhangi bir sorun yaşamadan dilediğiniz gibi İnternet sitesi kurabilme imkânı sunar. Aslında, temel mantığı, amacı ve yazılım amacı blog mantığıdır.
Web sitenizin özgürlüğüne ve kontrolüne sahip olmak istiyorsanız ve sürekli uzman yardımı için ücret ödemek istemiyorsanız, WordPress açıkçası daha iyi bir seçimdir. Ticari web sitelerini büyütmek isteyenler için WordPress ilerlemenin yoludur.
İlgili 24 soru bulundu
WordPress ile para kazanmak için en basit yollardan biri de web sitenize çeşitli reklamlar yerleştirmektir. Google Adsense, web sitenizde görünen reklamlar üzerinden para kazanmanıza olanak sağlar. Reklam yayınlayabilmek için öncelikle Adsense üyeliğinizi başlatmanız gerekir.
WordPress konusunda uzman olmak istiyorsanız, PHP'nin en iyi programlama dili olduğunu kabul etmeli ve öğrenmelisiniz.
WordPress, çok kullanışlı ve kolay kurulumu sayesinde çok popüler bir blog ve içerik yönetim sistemidir. Özellikle blog yazarları ve küçük işletmeler için idealdir. WordPress'in bazı avantajları şunlardır: Kolay kurulum ve kullanım: WordPress, kurulumu ve kullanımı oldukça kolaydır.
WordPress açık kaynak kodlu bir içerik yönetim sistemidir. İnternet sitesi ve blog oluşturmak isteyen herhangi bir kodlama deneyimi olmayan kişiler için popüler bir araçtır. Wordpress yazılımının ekstra hiçbir maliyeti yoktur. Herkes wordpressi ücretsiz olarak yükleyebilir, kullanabilir ve değiştirebilir.
WordPress site kurmak ücretsizdir.Wordpress bir içerik yönetim sistemidir ve ücretsizdir. Ücretsiz tema ve eklentileri vardır.
Web tarayıcınızın arama özelliğini kullanarak "theme" şeklinde arama yaptığınızda bir dizin görebilirsiniz. Örneğin, /wp-content/themes/Divi şeklinde devam eden bir dizin olabilir. Buradan web sitesinin kullandığı WordPress temasının isminin "Divi" olduğunu öğreniyoruz.
Admin Panelini Kontrol Edin
WordPress web sitelerinin admin url yolu /wp-admin şeklindedir. WordPress olup olmadığını merak ettiğiniz internet sitesinin sonuna /wp-admin eklediğinizde bir giriş ekranı sizi karşılıyorsa, bu site WordPress bir sitedir.
Ctrl+U yaparak da sayfa kaynağını görüntüleyebilirsiniz. Sayfa kaynağını görüntüledikten sonra Ctrl+F yapıp “themes” diye aratın, arattıktan sonra sitenin hangi temayı kullandığını göreceksiniz.
WordPress Web Sitelerinin Artıları:
Kullanıcı Dostu: WordPress, teknik bilgisi olmayan kullanıcılar için bile oldukça kullanıcı dostudur. Görsel editörü sayesinde içerik eklemek ve düzenlemek oldukça kolaydır. Esneklik: Binlerce tema ve eklenti ile WordPress, her türlü web sitesi için uygun bir çözüm sunar.
WordPress veritabanı yönetme sistemi için MySQL kullanır.
WordPress bir blog platformu olarak başlamış, ancak şu anda dünyada web sitesi yapımında en güçlü bir web sitesi oluşturucu ve sağlam bir içerik yönetim sistemi (CMS )ile en çok kullanılan yazılım olmuştur. En son araştırmalara göre internetteki tüm web sitelerinin %43'ü WordPress yazılım altyapısına sahiptir.
WordPress admin panelde iken Görünüm -> Bileşenler e tıklıyoruz ; Bileşenler listesinde Özel HTML bileşeni html kodu eklebilmemizi sağlıyor. Yani google analytics gibi kodlarınızı basitçe ekleyebilirsiniz.
WordPress, kendi web sitesini kurmak isteyen ancak herhangi bir teknik bilgiye sahip olmayan kullanıcılara alternatif çözümler sunar. Sonsuz eklentilerin ve zengin temaların yer aldığı bu sistemle farklı türden sayfalara ek olarak e-ticaret sitenizi de rahatlıkla kurabilirsiniz.
WordPress, kullanıcı dostu arayüzü ve geniş eklenti yelpazesi sayesinde e-ticaret siteleri için mükemmel bir temel sunar. Başlangıçta sadece bir blog platformu olarak tasarlanmış olsa da, zaman içinde gelişen eklentileri sayesinde tam teşekküllü bir e-ticaret sitesi oluşturmak mümkün hale gelmiştir.
Bir WordPress uzmanı, WordPress ile ilgili tüm teknik detaylara hâkimdir. Ayrıca, etkili stratejiler geliştirebilen ve SEO alanında da başarı sağlayabilen kişidir. Bu kişi gerekli adımları en doğru zamanda sergileyerek sitelerin arama motorlarındaki ilk sayfada yer almasını sağlayabilir.
WordPress eğitimi; Wordpress sitesi kurma, kullanma ve tema kurulumlarını öğretmek için tasarlanmıştır. Wordpress eğitimi ile beraber internet sitesi kurmak artık sizin için karmaşık bir yapıdan çıkacak.
WordPress ile istediğiniz herhangi bir siteyi oluşturabilirsiniz. Kişisel bir blog veya site, fotoğraf blogu, ticari site, profesyonel portföy, hükümet sitesi, dergi veya haber sitesi, çevrim içi topluluk, hatta bir site ağı gibi çok çeşitli seçenekler vardır.
PHP öğrenmek, ortalama olarak 4 ay ile 8 ay sürebilir. Ancak bu kişinin öğrenme hızına ve isteğine bağlı olarak değişmektedir. Programlama ile ilgili daha önceden hiç deneyiminiz yoksa, bu alanda ilerleyebilmek için bitmek bilmeyen bir meraka sahip olmanız gerekir.
Ancak, yeni başlayanlar için PHP öğrenmek çok daha kolaydır. JavaScript'in çok sayıda kütüphanesi ve framework'ü olduğu için, dile tam anlamıyla hakim olmak zaman alır.
Bu maddenin daha doğru ve güvenilir bilgi sunması için güncellenmesi gerekmektedir. WordPress (WP veya WordPress.org), PHP dilinde yazılmış ve HTTPS ile desteklenen bir MySQL veya MariaDB veritabanıyla eşleştirilen bir ücretsiz ve açık kaynaklı içerik yönetim sistemi (CMS)'dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri