SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Nedir? SEO, ücretli olmayan (“organik” olarak bilinir), arama motoru sonuçları aracılığıyla web sitenizin ziyaretçilerini artırma çalışmalarıdır. Başka bir ifade ile: Web sitelerinin arama motorlarında daha iyi performans göstermesi için yapılan çalışmaların tümüne verilen isimdir.
WordPress SEO Dünya genelinde en çok kullanılan CMS yani içerik yönetim sistemi olan WordPress sitelerin arama motorlarında organik görünürlüklerini artırmak adına yürütülen çalışmalardır. Milyarlarca kullanıcı ve web sitesi WordPress altyapısı ile hizmet sunmaktadır.
SEO, "arama motoru optimizasyonu" veya "arama motoru optimize edici" için kullanılan bir kısaltmadır. Bir SEO ile çalışma kararı, sitenizi geliştirip zaman kazanmanızı sağlayabilecek önemli bir karardır, ancak sitenize ve itibarınıza zarar verme riski de vardır.
Hızlı ve SEO Dostu WordPress Temalarını Kurun
WordPress yönetim panelinde bulunan “Temalar” bölümünden ücretsiz, SEO uyumlu ve hızlı olan binlerce temaya ulaşabilirsiniz.
İlgili 43 soru bulundu
SEO, arama motoru sonuçlarında web sitenizin konumunu yükselten yöntemlere denir. Google, Yahoo! ve Bing gibi arama motorları aracılığıyla şirketinizin, ürününüzün veya hizmetinizin sunabileceği çözümleri arayan kullanıcılar için web sitenizin görünürlüğünü artırır. SEO, "arama motoru optimizasyonu" anlamına gelir.
WordPress, kendi web sitesini kurmak isteyen ancak herhangi bir teknik bilgiye sahip olmayan kullanıcılara alternatif çözümler sunar. Sonsuz eklentilerin ve zengin temaların yer aldığı bu sistemle farklı türden sayfalara ek olarak e-ticaret sitenizi de rahatlıkla kurabilirsiniz.
WordPress açık kaynak kodlu bir içerik yönetim sistemidir. İnternet sitesi ve blog oluşturmak isteyen herhangi bir kodlama deneyimi olmayan kişiler için popüler bir araçtır. Wordpress yazılımının ekstra hiçbir maliyeti yoktur. Herkes wordpressi ücretsiz olarak yükleyebilir, kullanabilir ve değiştirebilir.
WordPress SEO; WordPress alt yapısı kullanan web sitelerinde arama motoru performansını arttırmak üzere yapılan optimizasyon çalışmalarının tamamıdır. WordPress web sitenizin SEO'sunu büyük ölçüde optimize etmek, organik trafiğinizi artırmanızı, daha fazla ziyaretçi ve müşteriye ulaşabilmenize yardımcı olur.
Minimum süre olarak 6 ay dememizin nedeni, SEO'nun çalışmasının zaman alması ve SEO ile ilgili değişikliklerin bir web sitesindeki etkisini görmek için birkaç ay (veya daha fazla) beklemeniz gerekebileceğidir. SEO Eğitimi hakkında detaylı bilgi almak için tıklayın.
Bu grafikteki veriler ne ifade ediyor? Kariyer.net kullanıcılarının iş başvurusu yaparken paylaştıkları maaş beklentilerine göre, Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) Uzmanı maaş beklentisi aylık ortalama 30.000 TL seviyesindedir. Kullanıcıların en sık paylaştığı maaşlar 27.500 TL ile 42.500 TL arasında değişmektedir.
SEO uzmanı, arama motorlarının dilinden anlayan kişidir. Yani web sitelerinin Google, Yandex, Bing vb. arama motorlarında üst sıralara gelmesi için hizmet veren kişiye denir. Ayrıca SEO uzmanına Google SEO uzmanı ismi de verilir.
İngilizce açılımı Search Engine Optimization olan dilimize çevrilmiş hali de Arama Motoru Optimizasyonu olan S.E.O internet sitenizi Google gibi arama motorlarını kullanarak arama yapan kullanıcılara üst sıralarda göstermek ve sitemize ziyaretçi çekmek için yapılan çalışmaların tamamına verilen isimdir.
Kısaca SEO olarak adlandırılan arama motoru optimizasyonu, arama motorlarının içeriğinizi anlamasına ve kullanıcıların da sitenizi bulup bir arama motoru aracılığıyla ziyaret edip etmeyeceklerine karar vermelerine yardımcı olur.
SEO Neden Gereklidir? Ziyaretçi sayınızı organik yöntemlerle artırmak ve arama motorları sıralamalarında kalıcı olmak istiyorsanız gereklidir. Hedeflediğiniz anahtar kelimelerde üst sıralara çıkabilmek için gereklidir.
Eğer bir framework kullanacaksa öğrenme süresi artıp yapma süresi kısalabilir ama toplam süreye çok etkisi olacağını sanmıyorum. Bazı durumlarda bu süre artabilir ancak kısalacağını düşünmüyorum. WordPress'i öğrenmesi en fazla 2 haftasını alır. 12 saatlik online bir WordPress kursu alıp WordPress öğrenebilirsiniz.
Sonuç olarak, WordPress öğrenmek zor değildir ve online eğitimlerle istediğiniz düzeyde bu yazılım platformuna hakim olabilirsiniz. Bu sayede, dilediğiniz şekilde web siteleri oluşturarak istediğiniz bilgi ve içerikleri paylaşabileceğiniz bir platforma sahip olacaksınız.
WordPress, tamamen açık kaynak kodlu olarak yazılmış olan ve kullanıcılara ücretsiz olarak sunulmuş olan kapsamlı bir yazılımdır. Sizlere, herhangi bir sorun yaşamadan dilediğiniz gibi İnternet sitesi kurabilme imkânı sunar. Aslında, temel mantığı, amacı ve yazılım amacı blog mantığıdır.
WordPress Web Sitesi Fiyatları WordPress web sitesi fiyatları 8.000 TL ile 16.000 TL arasında değişir. Bu fiyat talep ettiğiniz özelliklere ve almış olduğunuz tasarım hizmetinin kalitesine göre değişiklik gösterecektir. WordPress sitenizin devamlılığı için yıllık 1.500 TL – 3.500 TL aralığında bir masrafınız olacaktır.
Peki WordPress.org ücretsiz mi? Evet, yazılımın kendisi tamamiyle ücretsizdir GPL lisansı altında sürülmüştür. WordPress.org kullanarak web siteniz üzerinde tam kontrole sahip olacaksınız. Web sitenizi istediğiniz her şekle sokmak için geliştirebilir ve değiştirebilirsiniz.
WordPress bir blog platformu olarak başlamış, ancak şu anda dünyada web sitesi yapımında en güçlü bir web sitesi oluşturucu ve sağlam bir içerik yönetim sistemi (CMS )ile en çok kullanılan yazılım olmuştur. En son araştırmalara göre internetteki tüm web sitelerinin %43'ü WordPress yazılım altyapısına sahiptir.
“Arama motoru optimizasyonu” olarak bilinen Seo, web sitelerinin Google gibi arama motorlarının sonuçlarında üst sıralara yerleşmesini sağlayan çalışmalar bütünüdür. Sem ise, “arama motoru pazarlama” olarak ifade edilmektedir. Sem, arama motorları üzerinden ücretli reklam çıkılması işlemine verilen isimdir.
SEO (Search Engine Optimization) eğitimi, arama motorlarında web sitelerinin daha yüksek sıralara çıkmasını sağlamak için kullanılan tekniklerin öğretildiği bir eğitimdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri