must be + V(ing) - çıkarımlarda, could be + V(ing) - olasılıklarda should be + V(ing) - gereksinim olduğu durumlarda will be + V(ing) - gelecekte devam eden durumlarda would be + V ( ing) - Conditionals yapılarda kullanılıyor.
Future Continuous Tense gelecekte gerçekleşiyor olan olaylardan bahsederken kullanılır. Future Continuous Tense ile cümle yapmak için özneden sonra “will” ve “be” yardımcı fiilleri eklenir, ardından kullanılacak olan fiilin “-ing” eki almış hali kullanılır. They will be sleeping. (Onlar uyuyor olacaklar.)
Gelecekte yapılacak uzun bir işin alacağı sürenin de vurgulanarak kurulduğu cümlelerde Future Continuous Tense doğru anlamı verir. Bu zaman ile kurulan cümlelerde be V+ing yapısı öne çıkar ve fiilin yanına Türkçede “-yor” anlamına gelen “-ing” eki eklenir.
Gelecekte belli zamandan önce bitmiş olan bir işin “devamlılığını” ifade etmektedir. Gelecekte -miş'li Bitmiş zamanda cümle kurarken “will” yapısından sonra “have been” ve söz konusu fiilin “gerund” hali (Ving) getirilir.
Future perfect continuous tense, gelecekte belli bir noktaya kadar bir süreç hâlinde gerçekleşmiş olacak olaylardan bahsederken kullandığımız gramer yapısıdır. Bu yapının verdiği anlamı Türkçede “-yor olmuş olacak” şeklinde ilginç bir ifade olarak düşünebilirsiniz.
İlgili 33 soru bulundu
Gelecekte olacak bir durumdan önceki süreç: Durağan fiillerle future perfect tense kullandığımızda gelecekte bir şeyin, gelecekteki başka bir eyleme kadar süreceğini ifade ederiz. I will have been in İstanbul for three months by the time i leave. (Ayrılana kadar 3 ay boyunca İstanbul'da olmuş olacağım.)
–Cümle dizilişi: Had + S + been + V-ing
–“Had” yardımcı fiilinden sonra özne ve “been” yardımcı fiili daha sonra da fiilin “-ing” eki almış hali art arda eklenerek Past Perfect Continuous Tense ile olumlu soru cümlesi oluşturulur.
Would kelimesi sadece geçmiş zaman değil şimdiki zaman cümlelerinde de kullanılır. Would, şimdiki zaman cümlelerinde rica, teklif ve öneri anlamına gelir. Örnekler: 1- Would you like an apple cookie with your tea? (Çayın yanına biraz daha elmalı kurabiye ister misin?)
Olumlu, olumsuz ve soru halde kullanılabilen bu yapıdan sonra eylemin yalın hali (bare infinitive) getirilmektedir. Etken (Active) cümlede özneden sonra, eylemden önce yer alır. Edilgen cümlede ise “be+past participle” yapısıyla kullanılır. Örnek Cümle: If I were beautiful, I would be a model.
Would have V3, geçmişte gerçekleşmemiş bir olay hakkında konuşurken kullanılan bir kip belirtecidir. Bu belirteç Türkçe'ye “olurdu veya olabilirdi” ifadeleriyle çevrilebilir.
Future Continuous Tense Cümle Yapısı
Future continuous tense ile olumlu cümle kurarken yardımcı fiil olarak “will” kullanırız ve ardından ''be'' ekleriz. Ana fiilin sonuna da “-ing” takısı getirilir.
Be yani (olmak) fiili, geçmiş zaman ya da İngilizce past tense olarak adlandırılır. Kullanım sırasında geçmiş anlamında kullanıldığında 2. halinin kullanılmasını sağlamaktadır. Be fiilinin 2. hali özne yani kim sorusuna yanıt arar ve was ya da were şeklinde kullanılır.
Present Perfect Continuous Tense Cümle Yapısı
Özne çoğul ise “have been” yardımcı fiili kullanılırken tekil öznelerde “has been” yardımcı fiili kullanılır. Ardından fiile “ing” takısı eklenir ve nesne, sıfat yer ve zaman zarfı sırası ile cümle devam eder.
Ne zaman would kullanırız? Öncelikle, would, will'in geçmiş zaman halidir. Would Tip 2 ve Tip 3 şart kiplerinde kullanılır. Hem will hem de would kullanabildiğimiz durumlarda would kullanmak daha kibar duracaktır.
Would, aslında “will”in (gelecek zaman yardımcı fiili) past tense (geçmiş zaman) hali. Ama modern İngilizce birçok kullanım alanı var. Would kullanımı kibarca soru sorulan cümlelerde karşımıza çıkar. “Would you like” kalıbıyla kullanılır.
'Would', İngilizcedeki “modal verbs” grubunun üyelerinden biridir. Basitçe tanımlayacak olursak, gelecek zaman anlamı vermek için “future tense”lerde kullanılan “will”in geçmiş zamandaki halidir diyebiliriz.
Would Nedir? Would, Will'in geçmiş zaman halidir ve farklı anlamlar ve işlevler ile kullanılabilir.
Would like kalıbı cümlede istenilen bir nesne ise “özne + would like + nesne” olarak; cümlede istenilen bir eylem ise “özne + would like to + fiil +nesne” olarak kullanılır.
İngilizce-Türkçe sözlükte would you'ın çevirisi
-mısınız?, lütfen …
Would ile olumsuz cümle yapısı şu şekildedir; Subject + auxiliary verb + not + main verb (özne + yardımcı fiil + olumsuzluk eki + fiil). Örneğin; I + would + not + go (Olumsuzluk eki olan “not”, “would” ile birlikte yazılırken “wouldn't” şeklinde yazılabilmektedir.)
'Would', İngilizcedeki “modal verbs” grubu yapılardan birisidir. Detaylı ve anlaşılır bir şekilde tanımlayacak olursak gelecek zaman anlamı vermek için “future tense”lerde kullanılan “will”in geçmiş zamandaki hali olarak tanımlayabiliriz.
İşin özünde hatırlaman gereken şey şu: Could, geniş zamanda veya gelecek zamanda gerçekleşebilecek veya yapılabilecek bir şeyi anlatır. Geçmiş zamanda ise bir yetenek veya beceri belirtir. Would, belli şartlar altında olabilecek bir şeyi anlatır veya geçmiş zamanda konuşulduğunda, eskiden yapılan bir eylemi anlatır.
Present Perfect Continuous Tense (Yakın Geçmiş Zamanda Süreklilik) Olumlu Cümle Örnekleri. Olumlu cümle dizilimi sırasıyla özne, have been / has been + fiil (v-ing) ve varsa nesne şeklindedir. Aşağıdaki tabloda İngilizcede Present Continuous Tense zamanı ile olumlu cümle örnekleri ve çevirileri yer almaktadır.
Present Perfect Tense Olumlu Cümleler
Present Perfect Tense ile kurulan olumlu cümlelerde sırasıyla; özne, have/has ve fiilin 3. hali kullanılır. I have lost my keys. - Ben, anahtarlarımı kaybettim. You have lost my keys. - Sen, anahtarlarımı kaybettin. He has lost my keys. - O (erkek), anahtarlarımı kaybetti.
Have has hangi tense? Have has şimdiki zaman yani simple present tense olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri