Hayır, Whatsapp bir sosyal medya platformu değil. Zira Whatsapp daha ziyade haberleşmek, konuşmak için kullanılıyor ve telekomünikasyon amaçlarına hizmet ediyor. Bu yönüyle Facebook, Twitter veya Instagram gibi gönderilerin, belirsiz sayıdaki kişi için sosyal etkileşime açıldığı ve paylaşıma dönük bir uygulama değil.
Sosyal medya içeriği, Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest veya Twitter gibi sosyal ağlar için bireyler veya şirketler tarafından oluşturulan içeriktir. Ayrıca bu listeye YouTube ve TikTok gibi video platformlar, WhatsApp ve Telegram gibi anlık mesajlaşmalar da dahildir.
WhatsApp, dünya genelinde kullanıcıların metin, fotoğraf, video ve sesli mesajlar oluşturarak bireylere veya gruplara iletmelerine olanak sağlayan bir anlık mesajlaşma platformudur.
Instagram uygulaması, 2012 yılında 1 milyar dolara Facebook tarafından satın alındı.
İlgili 29 soru bulundu
Sosyal medya, kullanıcıların internette aradığı, kullandığı ve içerik ürettiği interaktif iletişim platformdur. Geleneksel medya'dan Web 2.0'ın kullanılmaya başlamasıyla, tek yönlü içerik paylaşımından, çift taraflı içerik alışverişine erişim sağlanılan medya iletişimidir.
Facebook (1,184 milyar)
Facebook'un dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformu olduğunu söylemeye gerek yok artık.
Tarihi. 24 Ocak 2009 yılında Jan Koum, Kaliforniya'da WhatsApp'ı kurdu. Koum anında WhatsApp adını seçti, çünkü kulağa "naber" (what's up) gibi geldi ve bir ay sonra doğum günü olan 24 Şubat 2009'da Kaliforniya'da WhatsApp Inc.'i kurdu. Ağustos'ta ise WhatsApp 2.0, iPhone için App Store'da yayınlandı.
Özetle bireyin etkileşim içinde bulunabildiği çevrimiçi bir platform olarak da ifade edilebilen sosyal medya araçlarına; forumlar, bloglar, wikiler, paylaşım siteleri, sosyal ağ siteleri, mikro-blog siteleri ve çevrimiçi diğer sanal dünyalar örnek olarak gösterilebilir.
Ekim 2022 itibarıyla dünya çapında 4,74 milyar sosyal medya kullanıcısı mevcut. Dünyada 5,07 milyar internet kullanıcısı var, bu da dünya nüfusunun neredeyse %63,5'ine denk geliyor.
Facebook 34,4 milyon, Tiktok 32,2 milyon, Twitter 20,4 milyon, Snapchat 16,6 milyon, Messenger 16,1 milyon, Linkedin ise 14 milyon kullanıcı sayısına sahip.
Sosyal medya, insanların birbirleriyle paylaşımda bulunmalarına ve bağlantı kurmalarına olanak tanıyan çeşitli çevrimiçi platformları tanımlamak için kullanılan bir terimdir. En bilinen sosyal medya platformları Facebook, Twitter, LinkedIn ve Instagram'dır.
Sosyal medya, kullanıcıların içerikleri oluşturdukları, paylaştıkları ve diğer kullanıcılarla etkileşime geçebildikleri interaktif bir platformdur. Geleneksel medya ise genellikle tek yönlü bir iletişim biçimi olan yayınlar yoluyla içerik sunar.
Android'te medya dosyaları otomatik olarak WhatsApp/Media/dosya'nıza kaydedilir. Eğer dahili deponuz varsa WhatsApp dosyası "Dahili Depo"da yer alır. Dahili deponuz yoksa dosya "SD kart"da veya "Harici SD kart"da olacaktır.
Youtube, diğer sosyal medya platformlarından farklı olarak, eğitim, eğlence ve belgesel tarzı videoların izlenebildiği bir platformdur. Yine de, içerik paylaşımı ve etkileşimde bulunma özelliği sayesinde, Youtube bir sosyal medya platformu olarak kabul edilmektedir.
En basit tabiri ile sosyal medyanın, insanların sanal ortamda birbiri ile farklı şekillerde etkileşime girmesini sağlayan web tabanlı siteler olduğunu söyleyebiliriz. Bu sitelere verilebilecek örneklerden bazıları: Facebook, Snapchat, Instagram, Twitter, Linkedin ve hatta Youtube…
Sosyal medya en basit ifadeyle internet kullanıcılarının birbirleriyle çevrimiçi iletişim kurmalarına olanak veren, içerik paylaşımı ve kişisel yorumlar gibi aktivitelere dayalı sosyal ağ siteleri olarak tanımlanabilir (Kirtiş ve Karahan, 2011).
Sosyal medyanın temel özelliği, kullanıcıların açık ve kullanıcı dostu bir ortamda bilgiye erişmesine, bilgiyi yapılandırmasına, dağıtmasına ve paylaşmasına izin vermesidir. Genellikle tek maliyet, kullanıcının zamanıdır. İçerik üzerinde çok sınırlı bir kontrol vardır.
İngilizce kökenli bir ifade olan WP'nin açılımı 'well played'dir. Dilimizde bu cümlenin karşılığı 'iyi oynadı'dır.
Ancak WhatsApp'ın asıl gelir kapısı, deklare edilmese de sizin yazışmalarınız. Sizin arkadaşlarınızla, diğer herkesle yaptığınız görüşmelerden anahtar kelimeler otomatik olarak çıkarılıyor ve geliştirilen algoritma sayesinde Facebook'ta ve Instagram'da ilgilenebileceğiniz reklamlarla karşılaşabiliyorsunuz.
Uçtan uca şifreleme özelliğinin entegrasyonunu tamamladığımız 2016 yılından bu yana, dijital güvenlik daha da fazla önem kazandı. WhatsApp, uçtan uca şifrelenmiş mesajların içeriğini hiçbir şekilde göremez ve uçtan uca şifrelenmiş aramaları dinleyemez.
İnternet ünlüsü, sosyal medya kişiliği, fenomen, influencer veya mikro ünlü, şöhretlerini internet aracılığıyla edinmiş veya geliştirmiş kişidir. Sosyal medyanın yükselişi insanların küresel bir hayran ve takipçi kitlesine ulaşmalarına yardımcı olmuştur.
Dünyanın en çok kullanılan çevrim içi mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, aylık 2 milyar kullanıcıya sahip. WhatsApp'ın mesajlaşma dışında sesli ve görüntülü arama, durum paylaşma, grubu arama gibi özelliklerinin olması, uygulamanın daha esnek bir şekilde kullanılabilmesini sağlıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri