İster Xenon, ister parksensörü, ister ışıklı kapı eşiklerinden takın, asla ve asla elektrik alacağınız kabloyu koparıp takacağınız ürünün kablosu ile birlikte tekrar aracın elektrik akışına tekrar bağlamayın. aracınızın elektrikle ilgili tüm donanım ve tesisat kısmı garanti dışı kalır.
Ampul değişimleri garantiyi etkilemez.
Çalışma prensibi elektrotlar üzerinden geçen akımın gazla buluşması sonrası ortaya çıkan yüksek ışıma şeklinde meydana gelmekte. 7 - Xenon Far Zararlı mı ? Hayır. Xenon farların arabalara kesinlikle herhangi bir zararı yoktur.
Bazı durumlarda muayene teknisyenleri Xenon far ampulü varmış gibi ağır kusur işaretleyebilir. Bu durumda aracınızda Xenon far ampulü olmadığını belirterek itiraz ederseniz aracınız muayeneden geçecektir.
Xenon ampullerin saçtığı yoğun ışıklar doğru ayarlanmadığı ve kurallara uygun kullanılmadığı takdirde rahatsızlık verir. Trafik standartlarına uygun, sürücüleri ve yayaları rahatsız etmeyecek şekilde kullanılan kısacası modifiye edilmemiş xenon farları kullanmak yasak değildir.
İlgili 41 soru bulundu
Led olması fark etmez. Far hüzme ayarı düzgün olduğu sürece beyaz led farlar muayeneden geçer. Hatta xenon bile geçer, ancak merceksiz xenon farların hüzme ayarını yapmak imkansıza yakın olduğu için pratikte geçmez.
Xenon farlar halojen farlara kıyasla daha uzun ömürlüdür. Xenon farlar verimlilik açısından halojen farlardan daha iyidir. Xenon farlar daha az enerji harcadıkları için daha çevrecidirler. Xenon farların dayanıklılığı ve kullanım ömrü halojen farlara kıyasla daha uzundur.
Yaydığı ışık parlaklığı ve ışığın ulaşma mesafesi dikkate alındığında en güçlü xenon far ürünleri arasında yer alan LED xenon sis farı modelleri, beyaz ışık yayar. Bu sebeple beyaz xenon far olarak da bilinir.
Düşük enerji tüketimi ile dikkat çeken xenon far, araç aküsü üzerinde ekstra yük oluşturmuyor.
H7 LED Far Ampulü Aküyü Bitirir Mi? Düşük enerji ile çalışan LED ürünler, aküde olumsuzluğa sebep olmaz.
Yukarıda da belirttiğimiz gibi bu farı kullanmak yasak değil. Fakat bunların dışında kalan onay almamış Xenon far kullanımına ceza keslimektedir. 2918 Sayılı Karayolları Kanunu 64/1-b-5 doğrultusunda, yönetmelikte belirtilen esasların dışında ışık kullananlara 196 TL para cezası uygulanmaktadır.
Bunun dışında Xenon merceğe sahip bir farda, yağmur, kar gibi durumlarda hiçbir sıkıntı yaşamazsınız..
Araç sahiplerinin sıklıkla merak ettiği bir diğer konu ise far ve stop lambası değişiminin kaskoyu bozup bozmadığı olur. Bu durum, genellikle kaskoyu bozmaz.
Ayna, Cam, Far, Tampon, Silecek gibi mekanik aksamdan hasar değer kaybı alınmazken daha çok kaporta aksamı dediğimiz çamurluklar, kapılar, kaput, Havuz, Bagaj Kapağı, şase, Direk, Marşpiyel, Panel gibi metal aksamdan araç değer kaybı alınabilmektedir.
Seller “kasko kapsamında ücretsiz olarak değiştirilen cam, ayna, far gibi parçalar kaskonun hasarsızlığını bozmuyor.
LED'ler teknolojisi gereği Halojen ve Xenon ampullere göre daha yüksek ışık verimine sahiptir. LED far ampulleri, Halojen ampullere göre 2 kattan daha fazla parlaklığa sahiptir. Bu da geceleri daha iyi aydınlatma ve daha iyi görüş mesafesi anlamına gelmektedir.
Araçların aydınlatma sistemlerinin olması gereken şekil 64/1-b-5 sayılı trafik kanununda net bir şekilde belirtilmiştir. Bu maddeleri de incelediğimizde açıkça görülüyor ki deli mavi ve buz mavi xenon kullanımı yasaktır. Bu türden bir aydınlatma renginin farlarda ya da sislerde kullanımı ise fark etmemektedir.
Sonuç olarak arabanızın orjinalinde xenon ve türevi far aydınlatma sistemleri yoksa ve sonradan bu uygulamayı yaparsanız polis ceza yazabilir ve muayeneden de geçemezsiniz. Sahip olduğunuz aracın aynı modelinin başka bir versiyonunda bu sistem var ise ve orjinal aydınlatma kitini uygularsanız muayeneden geçebilirsiniz.
Eğer H7 takılı ise halojen ampul soketinin uzatılması için ampule ekstra bir parça daha eklenerek far arkasındaki körükten dışa uzatılır.Xenon apullerinde ampul direk dışa kablolu olduğu içinkörük ile ampulu biraz sıkışmanız gerek.Far aynasındaki ampulu basan telden kilit mekanizması ampulu tam bastıramadığı için ...
Xenon Far Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Xenon far alırken dikkat edilmesi gereken birkaç nokta vardır: Xenon farların parlaklığı, farın boyutu ve fiyatı öncelikle dikkat edilmesi gereken hususlardandır. Xenon farların parlaklığı, gece ne kadar iyi görülebileceğini belirleyeceği için önemli bir husustur.
4350 k aydınlatmada zirvedir. 6000 k bir kademe düşüğü olarak baz alın. 8000 k , 6k ya göre daha düşüktür.Yağışlı havalarda görüş kısıtlanır. eğer gerçekten iyi bir aydınlatma istiyorsanız 4350 k derim.
Standart dışı xenon far taktıran araçlara "Karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde ışık donanımı kullanmaktan" 62 lira ceza kesilecek. Bu farların araçların orijinalinde bulunması halinde ise herhangi bir ceza uygulanmayacak.
Eğer farlarınızda ışığın kırılması düzgünse, yani farlarınız ışğı yoplu bir şekilde yansıtıyorsa geçebilirsiniz. Ama normal reflektörler xenonu fazla dağıttığı için geçmez muhtemelen. Eğer geçemezseniz farlar xenon olduğu için değil, ayarlanamadığı için geçemezsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri