Önceden yedekleyip sonra sildiğiniz fotoğraf veya videolar, 60 gün boyunca Çöp Kutunuzda tutulur.
Google Fotoğraflar'da yedeklenen bir fotoğrafı veya videoyu silerseniz ilgili öğe 60 gün boyunca çöp kutusunda kalır. Android 11 veya üzeri sürümlerin yüklü olduğu cihazınızda bulunan fotoğraf veya videolar, yedeklenmeden silindiğinde 30 gün boyunca çöp kutunuzda kalır.
Google Fotoğraflar uygulamasını açın > Kitaplık'a dokunun. 2. Çöp Kutusu'nu seçin > Seç'e dokunun. 3. Geri yüklemek istediğiniz fotoğrafları işaretleyin > Geri Yükle'ye dokunun.
1 Galeri uygulamasına dokunun. 2 Sağ üst köşede bulunan Üç Nokta simgesine dokunun. 3 Çöp Kutusu sekmesine dokunun. 4 Bu alanda sildiğiniz fotoğraf ve videoları görüntüleyebilirsiniz.
İlgili 38 soru bulundu
Modern işletim sistemlerinin çoğunda bir dosyayı ilk defa sildiğinizde, dosya “Geri Dönüşüm Kutusu” ya da “Çöp Kutusu” olarak adlandırılan bir klasöre gönderiliyor.
Silinen bir öğeyi geri almak istiyorsanız geri alıp alamayacağınızı görmek için çöp kutunuzu kontrol edin. Önceden yedekleyip sonra sildiğiniz fotoğraf veya videolar, 60 gün boyunca Çöp Kutunuzda tutulur.
15GB ücretsiz depolama alanı sunmasıyla, Android kullanıcılarının dosyalarını ve belgelerini saklamak için tercih ettiği platformlardan biri. Google Drive da Google Fotoğraflar gibi çöp kutusu içeriyor. Silinen fotoğraf ve videoları 30 gün içinde çöp kutusundan geri yükleyebiliyorsunuz.
Uygulama içerisinde "Bulut Depolama Alanı" seçeneğinden Mi Cloud kullanım alanınızı görüntüleyebilirsiniz. Senkronize edilen kişiler, mesajlar, resimler ve diğer tüm verilere ulaşmak içinse "Bulut verilerini görüntüle" seçeneğine dokunun.
Evet, Android cihazlarda kalıcı olarak silinen fotoğrafları kurtarmak mümkündür. En iyi yöntem olan EaseUS Data Recovery Wizard ve EaseUS MobiSaver For Android gibi veri kurtarma yazılımlarını uygulayabilirsiniz. Verilerin üzerine yazılmadan önce silinen fotoğrafları kolayca kurtarabilirsiniz.
Android cihazınızdaki Google Fotoğraflar uygulamasını açınız. Sol üst köşede bulunan “Menü” seçeneğine tıklayınız. Seçenekler arasından “Çöp Kutusu”nu seçiniz. Listelenen fotoğraflar arasından geri yüklemek istediklerinizi seçiniz ve “Geri Yükle” seçeneğine tıklayınız.
Senkronizasyon açık olduğunda Galerinizin kotasının dolması nedeniyle veya Galeriden resimlerinizi silseniz dahi Google Fotoğraflarda resimlerinize erişebilirsiniz. Senkronizasyonu kapattığınızda Galeriden resimlerinizi silmeniz halinde tekrar erişemiyeceğinizi hatırlatmak isterim.
Android 11 sürümünde mesajlardaki çöp kutusuna erişmek için lütfen aşağıdaki adımları takip edin. 1 Mesajlar uygulamasına dokunun. 2 Sağ üst köşede yer alan üç noktaya dokunun. 3 Çöp kutusu sekmesine dokunun.
Android platformunu kullanan akıllı telefonlarda silinen fotoğrafları geri getirmenin en kolay yöntemi, yine bir android uygulaması kullanmaktır. Bu uygulamalara örnek olarak DiskDigger'i verebilirim.
Önemli: Fabrika ayarlarına sıfırlama işlemi telefonunuzdaki tüm verilerinizi siler. Sıfırlama işlemini bir sorunu çözmek amacıyla yapacaksanız önce diğer çözümleri denemenizi öneririz.
Android telefonunuzda yanlışlıkla sildiğiniz dosyalar çöp kutusuna yani geri dönüşüm kutusuna taşınır.
Apple'ın iCloud platformu, fotoğraflar ve videolar için iPhone'da varsayılan yedekleme servisidir. Diğer taraftan, eğer iPhone'daki herhangi bir fotoğrafı silerseniz, iCloud'dan da kaldırılır.
bir tanesi. telefonun kendi uygulamasının içerisinde bulunan. yani galeri uygulamasının içerisine girdiğin zaman. burda hemen albümlere geçiyosun. albümlere geldikten sonra çöp kutusu.
Öncelikle belirtmek isterim ki, kalıcı olarak silinen dosyaları geri getirmenin bir yolu yoktur. Bu aşamada sildiğiniz bir dosyayı hiçbir şekilde geri getiremeyiz. Ancak, geçmiş kayıtlara bakarak elde etmek istediğimiz bilgileri tekrar görüntüleyebiliriz.
1. Geri Dönüşüm Kutusuna bakın. Dosyalar silindiğinde veya hatta kaybolduğunda, Geri Dönüşüm Kutusu her zaman ilk kontrol edilecek yerdir. Neredeyse tüm bilgisayar sistemlerinde, bir dosya silindiğinde son gideceği yer burasıdır.
Yöntem #1: Eğer varsa geri dönüşüm kutusunu ya da arşivi kontrol edin. Yöntem #2: Bulut yedeklemesini kontrol edin. Yöntem #3: WhatsApp yedeklemesini kontrol edin. Yöntem #4: Masaüstü veri kurtarma programlarını deneyin.
Flash bellekten silinen veriler ne yazık ki geri dönüşüm kutusunda kalmaz. Dosya silindiğinde profesyonel firmalardan destek alınması gerekir. Çünkü kendi çabalarınız bu noktada yetersiz kalacaktır. Flash disk bünyesinde yer alan tüm dosyalar, alanında uzman ekipler tarafından kurtarılmalıdır.
Kullanıcının hesabı silindiyse ve Drive dosyalarını kurtarmak istiyorsanız hesap silindikten sonraki 20 gün içinde kullanıcının dosyalarını geri yükleyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri