Telefon Yüzde Kaçta Şarj Edilmeli? Cep telefonları %50'nin altına düştüğünde şarja takılmalıdır. Daha verimli bir şarj içinse, %30 civarındayken telefonunuzu şarja takmanız gerekir. Şarjın tamamen doldurulması yerine, %70 ya da 80 civarındayken şarjdan alınması bataryanız açısından en verimli yaklaşım olacaktır.
Uzmanlar, akıllı telefonların pil kapasitelerini ideal olarak %20-80 aralığında tutmamızı tavsiye ediyor. Bataryayı sonuna kadar "şarj" etmek yeni batarya teknolojisine öre hiç doğru değil. Zira Li-ion bataryaların belirli bir şarj döngü kapasiteleri vardır.
Bataryaların yüzde 100 şarj edilmesi, ömrünün azalmasına neden oluyor. Bu bilgilerden hareketle akıllı telefonların şarjının, yüzde 40 ile yüzde 80 arasında bulunması ve telefonu şarja takacağımız zamanı bu aralıklara göre belirlememiz, en ideal batarya performansını ortaya koyuyor.
Cihaz şarjı minimum %30'a geldiğinde şarj etmeli ve %80'e geldiğinde ise şarjdan çıkarmalısınız. Son olarak büyük bir alışkanlık olan gece yatarken telefonu şarjda bırakmak oldukça zararlıdır. Bu alışkanlık nedeniyle telefonunuz %100 dolacak ve batarya performansınız zamanla düşecektir.
Kullanıcılar telefonlarını aldıktan sonra fabrika çıkışında bulunan bu enerji bitirmelidir. Ardından yeni telefonun ilk şarj işlemini gerçekleştirmek gerekecektir. Yeni alınan telefonların ilk şarj süresi 6 saat ve üzeri olabilir.
İlgili 30 soru bulundu
Cep telefonları %50'nin altına düştüğünde şarja takılmalıdır. Daha verimli bir şarj içinse, %30 civarındayken telefonunuzu şarja takmanız gerekir. Şarjın tamamen doldurulması yerine, %70 ya da 80 civarındayken şarjdan alınması bataryanız açısından en verimli yaklaşım olacaktır.
Ancak günümüzde önce yeni cihazın batarya seviyesinin %10 ile %5 arası bir değere düşmesini beklemek ve bunun ardından cihaz tamamen şarj olana kadar şarj etmek gereklidir. Yeni Telefon Kaç Saat Şarj Edilmelidir?
Düzgün doldurup yine düzgün boşaltmazsa, pil kısa bir sürede sorun çıkartmaya başlar. Bu sadece telefon bataryası için değil, bilgisayar bataryası için de geçerli. Yüzde 50'iken veya yüzde 80'iken 'telefonum boş kalmasın' diyerek yine şarja takıyorsanız, bataryanızı öldürüyorsunuz anlamına gelir.
Yeni model akıllı telefonlarda telefonu şarja takmak için tamamen bitmesini beklemenize gerek yok. Dilediğiniz zaman şarja takabilirsiniz. Hatta batarya ömrünü korumak için %20 altına inmeden şarja takmanız tavsiye ediliyor. Bunun dışında da mutlaka orijinal şarj aleti kullanmak gerekiyor.
İyileştirilmiş pil şarjı seçeneği açık şekilde telefonunuzu kullanmaya devam etmelisiniz. %0 ile %20 ve %80 ile %100 aralığında kesinlikle telefonunuzu şarjdan çekmemelisiniz. Orijinal şarj aleti ve şarj kablosu kullanmalısınız. Şarjınız tamamen dolduktan sonra, saatlerce telefonu şarjda bırakmamalısınız.
Battery University'e göre, pil voltajındaki her 0.1V'luk düşüş, döngü ömrünü iki katına çıkarır. Bu nedenle telefonunuzu %30 - %80 aralığında şarj etmeniz voltajı daha düşük tutar ve pilin ömrünü biraz uzatabilir. Li-ion piller için daha kısa ancak düzenli doldurma uzun tam şarj döngülerinden çok daha iyidir.
Telefonun tamamen şarj olması içinse 2 saat gerekiyor. Xiaomi'nin Redmi Note 12 Pro Plus modeliyle denen bu şarj 300W altyapısı üzerine kurulu ve 4 dakika 59 saniye içinde telefonu yüzde 100 şarj edebiliyor. Özel bir pil hücre sistemine sahip olan cihaz, yüksek şarj gücünü ısıyı kontrol altında tutarak sunuyor.
Telefonunuzu sıfır aldıysanız yani açılmamış kutu ise bir müddet şarj etmenizde fayda vardır. Telefonun aslında bataryanın kendisine gelebilmesi için şarj edilmesi şarttır. Yeni alınan telefonlarda böyle bir durum vardır. Yeni alınan telefonlar için önerilen şarj saati, 6 saattir.
Xiaomi Redmi Airdots Kablosuz Bluetooth Kulaklık Nasıl Şarj Edilir? Micro USB portuna sahip kablonuz ile şarj edebilirsiniz, kulaklıklar şarj olmaya başlayacaktır. Şarj kutusunu microUSB kablolu bir şarj adaptörüne bağlayıp şarj edebilirsiniz.
Açık kapalı fark etmez. Açık şarj etmek bence daha doğru çünkü cihazın tüm sensörleri aktif oluyor ve daha sağlıklı bir izleme gerçekleştiriyor. Sadece şarj olma süresi biraz uzuyor ama bu dert değil birilerinin bana ulaşması lazım telefonun asıl amacı belli. Bu cihazı kapatmak zorunda kalmam biraz saçma olur.
En İyi Cevaplar. Yeni nesil bataryalarda, 20 iken tak. 5 iken takma gibi bir durum yok. Şarjı tam bitirmeden takıp, 100 olunca çıkarmak veya 40-50-60 olunca takmak, bataryanın ömrünü biraz daha uzatır.
Şarj etmek için de şarjınızın çok azalmasını beklemenize gerek yok. 40-60-70 gibi seviyelerde gördüğünüzde sık sık şarj edebilirsiniz. 80 üstündeyken tekrar şarja takmayın.
Nadir olarak zararı olmaz.
Akıllı telefonların sahip olduğu yazılımlar, bataryanın tam dolup dolmadığını anlayabilecek seviyedeler. Bununla beraber cihaz, batarya tam dolduğu sırada, yani şarj yüzde 100'e ulaştığında otomatik olarak enerji akımını keser. Dolayısıyla telefonu gece boyunca şarjda bırakmak, zararlı değildir.
Telefonunuzun pili bitip kapanana kadar şarj etmeyin. Bu da lithium-ion pillerle ilgili bir başka mittir. Telefonunuzun bataryası tam olarak bitmeden şarja takmak ona zarar vermez, aksine faydalı bile olabilir.
Telefonun Şarjı Bitip Kapanması Zararlı mı? Telefonunuzun şarjı tamamen bittikten sonra kendiliğinden kapanması, genellikle zararlı değildir. Ancak bu sık sık yaşanıyorsa, batarya ömrünü kısaltabilir.
Neyse ki, yeni telefonlarda kullanılan lityum-iyon veya lityum-iyon polimer (LiPo) piller bu kuralı gerektirmiyor. Yani akıllı telefonunuzu kutusundan çıktığı anda kullanmaya başlayabilirsiniz ve pili azalınca istediğiniz zaman istediğiniz kadar şarj edebilirsiniz.
Li-ion pillerde hafıza etkisi yoktur, dolayısıyla şarj etmek için tamamen boşalmasını beklemek gerekmez. Gönül rahatlığıyla istediğiniz seviyede şarja takabilirsiniz. Yeni alınan telefon kullanılmadan evvel 8-12 saat arası şarj edilmelidir iddiasının kaynağı da aynı.
Telefonun şarjını yüzde kaçta tutmanız gerektiği konusunda birçok farklı görüş bulunmaktadır. Ancak, genel olarak uzmanlar, telefonun şarjını yüzde 20 ila 80 arasında tutmanın en uygun olduğunu belirtmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri