Ya Settar: Kullarının günahlarını örten, gizleyen ALLAH. Ya Fettah: Dilediği kapıyı açan, Mazlumlara yardım edip mümin kullarına zafer (fetih) veren ALLAH.
Setr gizlemek ve örtmek anlamına gelirken Settar da kulunun günahlarını diğer insanlardan gizleyen demektir. Ya Settar Ya Gaffar ise günahları affeden ve gizleyen manasına gelir. Allah, şirk dışında tüm günahları dilerse affedeceğini Kuran'ı Kerim'de bildirmiştir.
El Fettah esması kapalı işlerin açılmasına vesile olan bir esmadır. El Fettah Allahu Tealanın her kapıyı açan olduğu açamayacağı hiçbir kapı aşamayacağı hiç bir engel olmadığı anlamına gelmektedir. Allahu Teala dilerse her şey onun dilemesiyle açılmaktadır.
Şeytan (İbranice: שָּׂטָן, romanize: Śāṭān, lit. "düşman"; Arapça: شيطان Šạitan, lit. "sapkın"), Tanrı'ya veya dünyaya karşı duran kötü bir varlıktır.
Günahları örten anlamına gelmektedir. Allah'ın isimlerinden biri olması nedeni ile abd takısı ile kullanılır. Ya Settar, El Settar Ne Anlama Gelir? Ya Settar, kullarının günahlarını örten, gizleyen anlamı ile kullanılmaktadır.
İlgili 23 soru bulundu
El-Cebbar Esmasının Anlamı Nedir? Azamet ve kudret sahibi anlamına gelen El-Cebbar, dileğini yapan ve yaptıran demektir. Kırılanları onaran, noksanlıkları tamamlayan, dilediklerini yaptırmak için muktedir olan Allah'tır anlamını taşır. İstediğini zorla yaptırma gücüne sahip olandır.
“Ya Gaffar” denilerek 1281 defa tekrarlanırsa Allah tüm günahları bağışlar ve mağfiret eder. Her gün “Ya Gaffar” zikrine devam eden kişiler insanların zulmünden ve zorbalıklarından kurtulur. Allah'tan bağışlanmak isteyen kişilerin Cuma günü 100 defa “Ya Gaffar” esmasını zikretmesi gerekmektedir.
Allah'ın 99 adından biri olan Settar kullarının günahlarını örten ve diğer insanlardan gizleyen anlamına gelir. Settar kelimesinin TDK sözlük anlamı saklayan, örten ya da gizleyen demektir. Allah'ın 99 isminden biri ve kullarının günahlarını örten demektir.
Hafîz ismiyle, “her şeyin varlığı kendisine bağlı olup kâinatı idare eden” mânasındaki kayyûm, “kötü şeylere engel olan” mânasındaki mâni', “bilip gücü yeten ve koruyan” anlamındaki mukīt ve “gözetleyip kontrol eden” mânasındaki rakīb ismi arasında anlam yakınlığı vardır.
Es-Selam Esmasının Anlamı Nedir? Es-Selam esenlik, ferahlık veren, her türlü kötü durumdan selamete erdiren ve gözetip koruyan anlamlarını taşımaktadır. Allah'ın kullarını selamete kavuşturduğu, cennete giren tüm kullarına da selam veren anlamı da vardır.
El-Fettah: Darlık ve sıkıntıdan kurtulmak, maddi manevi hayır için okunur. Sabah ve ikindiden sonra 489 kere okunmalıdır.
İşte bu, (gerçekten) büyük kazançtır. Bu ayeti kerime hayırlı bir talip çıkana kadar günde 66 kere okunmalıdır. *Bu duayı her gün sabah namazının ardından 70 defa okuyan kişiler, Cenab-ı Hakk'ın izni keremiyle hayırlı bir eşle evleneceklerdir.
- İşsiz kalanlar ya da hayırlı bir iş isteyenlerin gönülden El-Fettah” zikrine devam etmesi gerekmektedir. - Sabah namazı sonrasında “Ya Fettah” ismini okuyanların kalbi temizlenmekte ve onlara manevi fetihlerin kapıları aralanmaktadır.
(Celle Celalühu) “ Ey kapıları açan Allah'ım! Bize hayırlı kapılar aç.
ya kafi ya muğni ya fettah ya rezzak 101 Tekrar Zenginlik Esması - YouTube. 101 kere de aşağıdaki duayı okuduktan sonra; “Yâ Kâfi,Yâ Gani,Yâ Muğni,Yâ Fettah,Yâ Rezzâk.” ummadığı derecede mal-mülk sahibi olur.
Her dileğin husuli için gün içerisinde yedi kez okunursa Allah'ın izni ile her dilek gerçekleşir. Günde en az bir defa okuyan kişiler bütün kötülüklerden veya zararlardan korunur. Bununla beraber her işi bereketli ve hayırlı olur.
El-Kaviyy: Kudreti en üstün. El-Metîn: Çok güçlü.
El-Vedud esması sevmek ve sevilmek terimlerini içerdiği için, bununla yapılan dualarda aynı niteliğe sahip olmaktadır. Yani bu esma ile dua eden kul hem Allah için herkesi sevmekte hem de toplum tarafından sevilmektedir.
El-Mucib, Allah'ın güzel isimlerindendir. Kendisine yönelip, dua eden arzu ve istekte bulunan kullarına cevap veren O'dur. Kullarının dualarına cevap veren kullarının dualarını kabul eden yüce Allah'tır.
Müstakimzâde Süleyman Sa'deddin, ''Şerh-i Vird-i Settâr'' adıyla Halvetiliğin günlük evradı ve aynı zamanda Yahyâ Şirvânî'ye ait olan Virdü's-Settâr adlı esere şerh yazmıştır. Şerhin muhtevasında zikir, dua, Esmâ-i Hüsnâ, Hz. Peygamber'in İsimleri gibi birçok konu tasavvufî bağlamda ele alınmıştır.
Gafûr kelimesi, sözlükte “örtmek, gizlemek, kirlenmekten korumak için bir şeyin üstünü örtmek” mânasındaki gafr (gufrân, mağfiret) kökünden sıfat olup “birinin kusurunu örten, suçunu bağışlayan” anlamına gelir.
"Günahları setreden" anlamında el-Settar esma-i hüsnadan olmasa da Allah'a atfedilen sıfatlardandır. İsim Abdullah eşdeğeridir.
El Gafur esmasının zikrine devam edilmesi günahları dolayısıyla kısmeti kapalı olan kişilerin kısmetlerini açmaktadır. Rızıklarını bollaştırmakta ve geçmişler için bu esma ile af dilenmesi kişinin akraba ve sülalesinin af ve mağfiretine vesile olmakta faydalıdır.
1- GAFÛR İSMİNİN ETİMOLOJİK TAHLİLİ
Gaffâr ismi ise, günahları tek- rar tekrar bağışlayan demektir.”13 Gazzâlî'nin bu ayrımından hareketle şu de- nilebilir: Gâfir, “günahları bağışlayan”; Gaffâr, “kaç defa işlenirse işlensin gü- nahları tekrar tekrar bağışlayan”; Gafûr ise “birçok günahı birçok defa affe- den”dir.
El Gaffar esmasının Türkçe anlamı mağfireti ve affı çok olan Allahu Teala'nın kullarının hem günahlarını bağışlayıcı hem de günahlarını örten bir yaratıcı olduğu anlamına gelmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri