* Eşler bir yemek üzerine 1001 kere ” Ya Vedûd celle. celâlühû ” okuyup yerlerse aralarındaki sevgi ve aşk. artar. * Pazartesi günü sabah namazından sonra 400 kere ”
El-Vedud esmasının zikrine her gün devam eden kimse etrafında pek sevilen bir kişi olur. El-Vedud zikrini Ya Vedud Celle Celaluhü diyerek bir yemeğe okursa o yemekten yiyen hanımı ile birlikte aralarındaki sevgi artar ve güçlenir.
Kalbinin nurlanmasını, iç huzura kavuşmayı amaçlayan kişiler El-Vedud esmasının zikrini her vakit namazından 20 defa çekmelidir. Her gün 270 defa "Ya Vedud Celle Celalühü" tesbihi yapan kişi borçluysa borçlarından, yoksulsa da bu yoksulluktan kurtulur. Ya Vedüd Duası, dilek ve isteklerin gerçekleşmesi için okunur.
İşte bu, (gerçekten) büyük kazançtır. Bu ayeti kerime hayırlı bir talip çıkana kadar günde 66 kere okunmalıdır. *Bu duayı her gün sabah namazının ardından 70 defa okuyan kişiler, Cenab-ı Hakk'ın izni keremiyle hayırlı bir eşle evleneceklerdir.
Ya Vedud zikrini yapan kişinin yoksul olması durumunda yoksulluktan kurtulur. Borcu olan bir kişinin bu zikri düzenli olarak yapması durumunda ise borçlarından kurtulması nasip olur. Ya Vedud isminin zikredilmesi, kişinin çevresinde sözüne itibar edilen ve değer gören bir kişi olmasını sağlar.
İlgili 23 soru bulundu
El-Vedud esması sevmek ve sevilmek terimlerini içerdiği için, bununla yapılan dualarda aynı niteliğe sahip olmaktadır. Yani bu esma ile dua eden kul hem Allah için herkesi sevmekte hem de toplum tarafından sevilmektedir.
ZİKİR ÇEKMEK İÇİN ABDEST ŞART MI? Tıpkı namaz kılarken olduğu gibi abdest almanın zorunluluk olduğu durumların haricinde yani dua ederken ya da tesbih çekerken abdestli olunmak zorunlu değildir.
El Vedud, Esmaül Hüsna'da yer alan Allah'ın (C.C) 99 isminden bir tanesidir. Ya Vedud veya El- Vedud ismi sevilen ve seven anlamına gelir. Kur'an-ı Kerim'de bazı ayetlerde bu isim yer almaktadır. Bazı âlimlerin söylediğine göre Ya Vedud ismi insanların sevgisini, muhabbetini ve duasını kazanmak için okunur.
Ya Vedud zikrinin faziletleri arasında etrafında sevilen biri olması yer alıyor. Ayrıca pazartesi günü, sabah namazının ardından 400 defa "Ya Vedud, Ya Gafur Celle Celaluhü" şeklinde okuma yapıldığında kişinin tövbesinin kabul olduğu biliniyor.
Rabbi inni lime enzelte ileyyi min hayrin fakiru. (Rabbim bana indireceğin her hayra muhtacım.) Bu dua ise Cuma günleri, Cuma vaktinden önce abdest alınmasının ardından iki rekat tövbe namazı kılarak okunmalı. Bu duayı kısmetini açmak ve evlenmek isteyen kişiler okuyarak büyük bir etki görebilir.
ağız dil bağlama duası dil bağlamak, karşı tarafa sözünüzü dinletmek ve istediklerinizi yaptırmak için okunan duadır. Abdestli olarak 3 kere okunmalıdır.
REGLİ OLaN ZİKİR ÇEKEBİLİR, DUa EDEBİLİR :adetli kadınlar namaz kılamasalar da zikir çekebilir, dua edebilir. Bunlara bir mani yoktur. Hatta özel günlerindeki bir bayanın kıbleye doğru oturarak zaman zaman tesbih çekmesi, dua etmesi isabetli bir davranış olur.
Çünkü O (rahım ve vedud) çok merhamet eden ve çok sevendir” ve Buruc suresi 13. Ayette “O (gafur ve vedud) çok bağışlayan ve çok sevendir” şeklinde yer almak- tadır. Birinci ayette Vedud isminin Allah'ın Rahım ismi ile birlikte, ikincisinde ise Gafur ismi ile birlikte zikredildiği gö- rülmektedir.
Duada geçen esmaların anlamı ise şöyledir: Ya Vedud esması "seven ve sevilmeye layık" anlamındadır. Ya Cami esması "toplayan ve bir araya getiren" demektir. Ya Mucib esması ise "duaları kabul eden" manasındadır.
- Rutbe ve makamca yükselebilmek için bu ismi şerifi duanın kabulü adına 184 defa okunmalıdır, - Gelmesi istenen kişi adına bu ismi şerif 184 defa okundu takdirde, Cenabı haktan onu getirmesini isteyenler kısa zaman içerisinde dileklerine kavuşur.
El-Kaviyy esmasının zikrine devam eden kimse borçlu ise Allah'ın izniyle bu borcundan kurtulur. El-Kaviyy zikrine devam eden mağdur, mazlum ve güçsüz kişiler ise amaçlarına kavuşurlar. El-Kaviyy esması yolculuk sırasında okunduğunda kaz ve beladan korur.
Kendi isimlerimizin ebceti değerlerini bularak her gün zikir çekmek Allah'a daha da yakınlaşmak için ardına kadar açılmış bir dua kapısıdır. ESMAÜ'L-HÜSNA, Allah'ın güzel isimleri ve aynı zamanda Allah'a ait birer özelliği anlatması bakımından sıfat olarak kullanılmaktadır.
Sevgi ve muhabbet ve sevgi enerjisi için : El Vedud CC. * 5 vakit namazdan sonra 400 kere ” Ya Vedûd celle. celâlühû ” zikrine devam edeni herkes sever. * Her gün 20 kere ” Ya Vedûd celle celâlühû “ism-i.
Tıpkı namaz kılarken olduğu gibi abdest almanın zorunluluk olduğu durumların haricinde yani dua ederken ya da tesbih çekerken abdestli olunmak zorunlu değildir. Daha faziletli bir ibadet gerçekleştirmek istiyor ve edebe uygun davranmak istiyorsanız abdestli olarak tesbih çekmek daha uygundur.
Din İşleri Yüksek Kurulu
Bilgisayar, tablet ve cep telefonu gibi elektronik cihazlarda yer alan Kur'ân metinleri ve kayıtları, bizatihi Mushaf hükmünde değildir. Bu nedenle içinde Kur'ân yüklü olan bu tür cihazlara abdestsiz olarak dokunulabilir ve bu şekilde Kur'ân-ı Kerîm okunabilir.
Kur'an'ı eline alıp okumak için abdestli olmak şarttır, fakat onu ezbere okumak için abdest şart değildir.
Bu kapsamda dilek duasının Arapça okunuşu şu şekilde olmaktadır: "Estağfurullah min külli ma kerihallah, Estağfirullahel'azim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh." şeklinde ifade edilmektedir. Bu oldukça etkili olan dilek duasının Arapça dilindeki okunuş biçimidir.
Lâilâhe illâllâhü rabbü's-semâvâti verabbü'l-'ardı verabbü'l-'arşi'l-kerîm. *"Sıkıntıya düşen veya borçlanan, bin kere "La havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azim" derse, Allahü teâlâ işini kolaylaştırır."
70 KERE OKUNAN DİLEK DUASI
Abdülehad Serhendi hazretleri bir müjde verip buyuruyor ki: (70 kere “Yâ Allah, Yâ Rahman, Yâ Rahîm, Yâ Kavî, Yâ Kâdir” okuyup da dua eden, ne isterse istesin, Cenâb-ı Hak duasını kabul eder ve ne muradı varsa verir.)
Kuran-ı Kerim'in birçok ayetinde Allah'ın tüm kullarına karşı merhametli olduğu yazılıdır. Er- Rahim esması, Allah'ın hem bu dünyada hem de ahirette mümin kullarına karşı merhametli olması demektir. Genellikle Er- Rahman esması ile birlikte zikredilen bu isim, ''rahm'' kökünden türemiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri