Yalancı portakal hakkında bilgi veren aktar Ali Şahindoğan, "Ağrı, sızı, romatizma ve kireçlenme için bu meyve ezilip bağlanıyor. İçi süt gibidir, kabuğuyla karıştırılırsa merhem kıvamını alır. Eklem ağrısı olan kişiler, akşam sürüp sabah kalktıklarında faydasını görürler. Bu meyve genellikle sulak bölgelerde yetişir.
İçindeki süt le beraber harmanlanan yalancı portakal yorgunluktan, stresten, oturarak çalışmadan, spor yapmak nedeniyle oluşan eklem ağrılarına iyi gelir. Bunun yanı sıra kesilerek ağrının olduğu bölgeye bağlandığında da ağrıyı kısa sürede keser.
Halk arasında yalancı portakal ismiyle anılan bu meyve özellikle İskenderun, Adana ve Gaziantep bölgelerinde görülür. Genellikle süs olarak kullanılan yalancı portakal adeta şifa dağıtıyor. Salgıladığı süt özüyle birlikte ezilerek merhem yapılan yalancı portakal, diz kireçlenmesi ve eklem ağrılarına çok iyi geliyor.
Bitkinin yağı da da cilt bakımı için idealdir. Temiz içerikli tamamen doğal bir cilt ve makyaj temizleyici olarak kullanılabilir. Suya dayanıklı maddeleri bile kolayca temizleyebilir. Banyo suyuna birkaç damla yağ eklenerek cildin nem dengesine katkı yapılabilir.
İsmini kokusunun portakala benzemesinden alan meyve, sadece kurutulduğu zaman çay olarak tüketilebiliyor. Onun dışında yalnızca vücuda sürülerek kullanılan meyvenin tanesi aktarlarda 5 liradan satılıyor.
İlgili 16 soru bulundu
Yalancı portakal, kapalı tohumlar türünden familya olarak dutgiller cinsinden bir meyve türü olarak bilinir. Koparıldığı veya kesildiği zaman süt görünümlü sıvı akıtan bu meyve, 10 - 15 santimetre çapında dış yüzeyi pütürlü ve yuvarlak görünümüyle portakala benzemektedir. Yalancı portakal yenmemeli, tüketilmemelidir.
Portakalların kabuğu ince ve parlak renkte olanları seçilmeli. Portakal alırken onları hafifçe sıkmaktan çekinmeyin. Büyüklüklerine göre ağır olan portakalların iyi çıkma olasılığı çok büyük. Kuru ve hafif gözüküyorlarsa ise yeterince sulu olmamaları muhtemel.
Içindeki sütle beraber harmanlanan yalancı portakal yorgunluktan, stresten, oturarak çalışmadan, Yapmak nedeniyle oluşan eklem ağrılarına iyi gelir. * bunun yanı sıra kesilerek ağrının olduğu bölgeye bağlandığında da ağrıyı kısa sürede keser. Özelikle romatizma ve kireçlenme gibi hastalıklara iyi gelen doğal şifadır.
E vitamini ve birçok benzersiz antioksidanla dolu olan iç kabukları doğrudan cilde uygulamak, iltihaplı durumları temizleyebilir, aynı zamanda kırışıklıkları ve yaşlılık lekelerini önlemeye yardımcı olur. İlk olarak portakal kabuklarını alın.
Portakal, ciltteki akneleri ve akne izlerini yok etmede başarılıdır. Üstelik vitamin açısından zengin olması dışında cildi renklendirir ve cilt yapısını düzgünleştirip sıkılaştırır. C vitamini zengin olduğu için yaşanma belirtileriyle savaşarak, kırışıkların önüne geçer.
meyvesi zehirli değildir; ancak karpuz kabuğuna benzer tadı sayesinde kimsenin yemeyi tercih ettiği bir meyve değildir. sincap ve ineğin yediğini gözlemledim. diğer hayvanlarca yenilmediği söylenir. meyvesindeki yapışkan lateks sütü; meyvenin ezilmesi ile ortaya çıkarılarak romatizmal ağrıların tedavisinde kullanılır.
Cevap: Yalancı Portakal ağacı meyvesi. Yenmez ama faydalı olduğuna dair yayınlar var. Bahri Güneş and 134 others like this. Kızılderili portakalı.
Serin ortamlarda saklanması önerilen sıkma portakal, tatlı ve mayhoş lezzetiyle birlikte kendine özgü hoş kokusuyla sevilerek tüketilen meyveler arasında yer alıyor. C vitamini bakımından oldukça zengin bir meyve olan sıkma portakalları tek tıkla sepetinize ekleyebilirsiniz.
Asit oranı yüksek bir meyve olduğundan portakalın mide yanmasına sebep olması da mümkün, özellikle de midesinde zaten sorun olan insanlarda. Örneğin reflüsü olan kişilerde çok fazla portakal yemek mide yanmasına veya kusmaya sebep olabilir.
Portakal suyu, bağışıklık sistemini güçlendirerek soğuk algınlığı ve gribe karşı güçlü bir savunma oluşturuyor. Portakal suyu aynı zamanda mükemmel bir potasyum ve kalsiyum kaynağı olarak biliniyor.
Portakal kurusu, taze ürünün gerekli ön işlemlerden geçirilerek kurutulması ile üretilmiştir. Kurutma esnasında kurutulan üründeki özsuyun buharlaşması ile ürünün özü kalır ve doğal portakal kurusu içindeki besin değerleri, vitaminler, etken maddeler, taze doğal haline oranla çok artmıştır.
Birçok derde çare olan portakal kabuğu hazımsızlığa iyi geliyor ve kolesterolü önlüyor. Doğru şekilde kullanıldığında öksürüğü kesici etkiye sahip.
Spor yapmak ve yürümek, hareketsiz yaşamı önleyerek kireçlenmenin önüne geçmektedir. Günümüzde bireylerde meydana gelen hareketsiz yaşam biçimi, yaşlıların yanı sıra gençlerde de kireçlenme görülmesine neden olmaktadır. Gerekli mineral desteği sağlanmalı ve kilo dengesine önem verilmelidir.
Peki bu sebze ve meyveler nelerdir? Bu besinlere elma, muz, şeftali, armut, kavun, üzüm ve kuru meyveleri örnek verilebilir. Sebzelere bakıldığında ise soğan, sarımsak ve pırasa kireçlenme riskini azaltan besinlerdendir.
D vitamini eksikliği, kireçlenme ve ayrıca romatoid artrit gibi otoimmün artrit gelişimi ile ilişkili olabilmektedir.
Bu çeşitler ekşi, tatlı, çekirdekli ve çekirdeksiz olarak sınıflandırılabilir. En kaliteli portakal türü Washington cinsidir. Bu portakallar Antalya'nın Finike ilçesinde yetişir. En iyi portakal ödülünü Antalya - Finike (Çavdır Köyü) aldığı bilinmektedir.
Moraceae (Dutgiller) familyasından küçük yapılı ağaç veya büyük çalı tipi gelişen bir bitkidir. Boyu ortalama 10m civarlarındadır (yetiştiği yere göre 20 metreyi bulabilir). Kışın yapraklarını döker. Meyvesi zehirli değildir ama yenmez.
Katı meyve sıkacağında, her türlü narenciye sıkılabilir. Ancak portakal, mandalina gibi meyvelerin, sıkmadan önce kabuklarının soyulması önerilir. Çünkü kabuğun iç kısmında bulunan beyaz ince kısımlar genellikle acı bir tada sahiptir ve sıkıldığı takdirde meyve suyunun tadını bozabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri