Sütün kilo vermeye olan katkıları olumludur. Çünkü günde 2 bardak süt içildiği zaman yağlardan ve kilolardan kurtulma şansı ortaya çıkar. Özellikle ay sonu geldiği zaman 2-3 kilo kadar kilo kaybı yaşayabilirsiniz. Sütün sağladığı protein, kalsiyum ve kan şekeri dengesi bölgesel yağ yakımı için kullanılmaktadır.
FORMÜL: GÜNDE 1-3 BARDAK SÜT
Eğer herhangi bir problem yoksa kişini günde 1-3 bardak kadar tükettiği süt, yağ yakımının hızlanmasına yardımcı olur.
Az yağlı süt ürünlerinin tüketimi, kilo verme etkisini artırıyor; çünkü kalsiyum oranı değişmiyor ama kalori alımı azalıyor. Yemeklerden önce içilen süt, iştahı azaltıyor ve öğünlerde daha az yemek tüketilmesine yol açıyor. Sütün ayrıca kan şekerinin düştüğü ikindide ve gece yatmadan 2 saat önce içilmesi öneriliyor.
Sütteki yüksek protein içeriği uzun süre tok kalmayı sağladığı gibi, içerisindeki linoleik asit sayesinde yağların parçalanmasını teşvik eder ve yağ üretimini engeller. Dolayısıyla süt için tek başına kilo aldırıcı bir besindir demek doğru olmayacaktır.
Süt, metabolizmayı hızlandırıp ve yağ yakımı sağlar. Tarçın ise tatlı ihtiyacını bastırıp, süt ile beraber tokluk hissi verir. Böylelikle hem aç kalmamış hem de metabolizmanızı hızlandırmış olursunuz. Bu da zayıflamanızı sağlar.
İlgili 41 soru bulundu
Önce sütü ısıtın. Süt ısındıktan sonra bir bardağa alın ve üzerine tarçını ekleyerek iyice karıştırın. İkindide ara öğün olarak ve gece yatmadan önce bu karışımdan birer bardak için. Gece yatmadan önce içmeniz uyurken bile yağ yakmanızı sağlayabilir.
Süt, kalsiyum açısından zengindir ve besleyicidir. Bu sebeple kilo alımına sebep olabilmektedir. Fakat kilo vermeye de yardımcı olmaktadır. Aslında süt içen bir kişi vücutta yakılan kaloriden fazlasını almışsa kilo alır.
Tam yağlı süt ürünleri içerdiği hayvansal yağ ve beraberinde getirdiği yüksek kaloriden dolayı spor yapan bireylerin tercih ettikleri ürünler değildir. Günlük almamız gereken kaloriyi makrolara böldüğümüzde ortalama %25-30'luk bir kısmı yağdan gelmektedir.
1 litre sütün içinde yaklaşık 1.25 gram kalsiyum bulunur. Günlük 1 gramdan fazla aldığın kalsiyum birçok kasında krampa sebep olacaktır çünkü tavsiye edilen üst tüketim miktarıdır. Unutma ki kalp de bir kastır ve kalbe giren kramplara tıp özel bir ad vermiştir; kalp krizi.
Meyve suyu, protein tozu, su ya da süt; antrenmandan hemen sonra tüketmeniz gereken içeceklerdir.
Protein, fosfor, potasyum, D ve A vitamini bakımından kuvvetli bir kaynak olan süt tüketimi sayesinde yağ yakımı kolaylaşıyor ve yağ oluşumu önceden önlenebiliyor.
Yapılan hesaplamaya göre kilo verme esnasında yağın % 84'ü karbondioksite dönüşerek akciğerler aracılığıyla, geri kalan % 16'sı da suya dönüşerek idrar, dışkı, ter, nefes, gözyaşı veya diğer beden sıvılarıyla vücuttan atılıyor.
Eğer düzenli ve dengeli şekilde ele alınır ise her gün süt içmek sağlık açısından oldukça faydalıdır. Özellikle fosfor ve magnezyum içeriği sayesinde birçok farklı hastalığa karşı önlem alma şansı verir. Bunlar içerisinde özellikle şeker hastalığı riskini önemli oranda azaltır.
Yaklaşık olarak 100 gram inek sütünde, 65 kcal enerji, 4,7 gram karbonhidrat, 3,8 gram yağ, 4,7 gram laktoz ve 3,3 gram protein bulunur. İnek sütü aynı zamanda protein ve proteinlerin yapı taşı olan amino asitler bakımından oldukça zengin bir besin çeşididir. İnek sütünün yaklaşık olarak %3'ü proteindir.
Tereyağı, ve zeytinyağının öneminden sık sık öneminden bahseden İç Hastalıkları Uzmanı Canan Karatay, Ülke TV'de Sıradışı programına çok özel açıklamalarda bulundu. Karatay, Çiğ sütle yararlı probiyotikleri vücuttan öldürmüş oluyoruz. Bu yüzden pastörize sütleri tüketmemeli, alınan çiğ sütü ise pişirerek içmelidir.
Süt, kaynatmamak koşuluyla, tercihe bağlı olarak soğuk veya ılık içilebilir. Sütü vücut ısısına yakın, 35-40ºC de ısıtmak uygundur. Besin değerini koruması açısından sütün kaynamamasına dikkat etmek gerekiyor.
Sütü akşam yatağa gitmeden iki saat önce içmek, içeriğindeki laktik asit sayesinde daha kolay ve daha rahat uyumayı sağlar. Kilo problemi olanların bu şekilde tüketmelerini tavsiye etmeyiz çünkü uyku yağlanmayı artırır. Kilo problemi olanlar sütü yemekten önce içebilirler.
Laktoz içermeyen süt ürünleri laktoz intoleransı olan sporcular için de iyi bir seçenektir. Aromalı süt ve tatlılar süt sevmeyen sporcular için bir alternatif olabilir. Süt ürünlerinin taşınabilir ve uzun bir raf ömrüne sahip olması yolculuk yapmak zorunda olan sporcular için iyi bir gıda tercihidir.
Genellikle yarım yağlı süt her türde sporcu için kullanmasını önerdiğimiz süt çeşitidir. Fakat çok zayıf olanlar için tam yağlı süt kullanmak, fazladan yağlar ile kilo artışı sağlamaktadır. Özel bir diyet yapıyorsanız da yağsız ve laktozsuz süt kullanabilirsiniz.
Ama burada düşünebileceğimiz konu şu olabilir protein ihtiyacınızı karşılama konusunda beslenmenizi çeşitlendirmeden günde litrelerce yağlı süt içerseniz yada süt ürünleri tüketirseniz bu doğrultuda alacağınız yağdan dolayı bir yağlanma da beraberinde gelecektir. Ve yağlanma sonucu olarak deri kalınlaşabilir.
Eğer ölçülü ve doğru biçimde tüketirseniz muz kilo aldırmayacak, aksine sindirim ve boşaltım sisteminize katkıda bulunacaktır. Ayrıca muz kalori ve besin değerlerinin yanı sıra düzenli olarak tüketmek isteyebileceğiniz bir meyve.
Muzda içerdiği lif ve dirençli nişasta sayesinde hem iştahı keser hem de sindirimi kolaylaştırır. Bu nedenle ara öğünlerde muzlu süt tüketmek daha hızlı kilo vermenize yardımcı olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri