Yağlı kağıt veya fırın kağıdı adı ile satılan bu kağıtlar beyazlatıcı ve dioksin içeriği nedeniyle sağlık açısından zararlı.
Pişirme kağıdı ile yağlı kağıt aynı üründür. Ambalajların üzerinde genellikle pişirme kağıdı yazar. Pişirme kağıdı halk arasında genellikle “yağlı kağıt” ve “fırın kağıdı” isimleriyle anılır.
Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü laboratuvarlarında uluslararası standart normlarına göre yapılan Gaz Kromatografisi – Kütle Spektrometresi (GC-MS) analizleri sonucu yağlı kâğıdın içeriğinde domuz yağı veya trans yağlar gibi zararlı yağ veya madde bulunmadığı kanıtlandı.
yüzeyindeki alüminyum folyo sıkıca yemeği sarmanızı ve kendi buharında yemeğin pişmesini sağlar. etmesini sağlar; yiyecekler eşit pişer. Gıda ile temas eden kısım pişirme kağıdından oluştuğu için herhangi bir sağlık riski teşkil etmez.
Yağlı Kağıdı Yeniden Kullanmak Mümkün!
Ayrıca bu konuda elinizi daha da rahatlatacak yıkanabilir yağlı kağıtları tercih edebilirsiniz.
İlgili 40 soru bulundu
Yağlı kağıt ya da daha doğru bir tabirle pişirme kağıdına yağlı görünen dokuyu ve görüntüyü veren şey silikonize maddelerdir. Silikonize madde olarak ise en yaygın kullanılanları vaks, mum, reçine, kromstearat ve diyamant gibi endüstriyel yağ olarak isimlendirilen katkı maddeleridir.
YAĞLI KAĞIT KULLANIN
Ancak kek ve böreğinizin yapışmamasını garantilemek istiyorsanız, yağlı kağıt da kullanın. Yağlı kağıdı tepsi ve kek kalıbınızın ölçüsünde kesin ve içine yerleştirin. İsterseniz yağlama ve unlama işlemini yağlı kağıt üzerinde de tekrarlayabilirsiniz.
Yağlı kâğıt ile ilgili araştırma yaparken, acaba bir zararı var mıdır diye sorabilirsiniz. Böyle bir olumsuz bilgi yok. Aksine teflon tavaya, fırın tepsilerine, kek kalıplarına, tost makinelerine yağlı kâğıt serilerek kullanılması tavsiye ediliyor.
Alüminyum ve teflonlardan uzak durulacak. Pişirme esnasında alüminyum folyo, yanmaz pişirme poşeti ya da yağlı kâğıt gibi ürünler asla kullanılmayacak!
Pişirme kağıtlarına yağlıymış gibi kayganlık sağlayan yapılar genellikle silikonize maddelerden elde edilmektedir. Bu maddelerin en yaygını mum, kromstearat, vaks, reçine ve diyamant gibi endüstriyel yağ olarak adlandırılan katkı maddeleridir.
Halk arasında “yağlı kağıt” olarak da ifade edilen pişirme kağıtlarının üretiminde kesinlikle hiçbir hayvansal, sentetik veya bitkisel yağ kullanılmaz. Kağıttaki kayganlık hissini veren malzeme, gıdayla teması tamamen sağlıklı olan slikonize malzemeden oluşan formülüdür.
Domuz eti ve yağı, cilt kanseri, mide kanseri, bağırsak kanseri, lenf kanseri gibi kanser çeşitlerine yakalanma riskini arttırmaktadır. Ayrıca taşıdığı aşırı büyüme hormonu nedeniyle kanserin gelişmesine zemin hazırlamaktadır.
Pişirme matı, gıdalar için zararlı maddeler içermeyen ürünlerden biridir. Yüksek kaliteli silikondan üretilen bu ürün, uzun süreli kullanıma da uygundur.
Geç tutuşan ve su geçirmeyen; özellikle fırında pişirmede tepsilerin temiz kalmasını sağlayan; yağlama gerektirmeyen ve gıdaların tepsiye yapışmasını önleyen pişirme kağıdı, tepsiden servise aktarım esnasında yiyeceklerin dağılmasını da önler.
Yağlı kağıt veya fırın kağıdı adı ile satılan bu kağıtlar beyazlatıcı ve dioksin içeriği nedeniyle sağlık açısından zararlı.
Alternatif olarak yağlı kâğıt kullanabilirsiniz. Aynı işlevi hem gerçekleştiriyor hem de herhangi bir olumsuzluğa vesile olmuyor.
2-Alüminyum folyo veya alüminyum kaplar besinlerin ısıtma işleminde kullanılmamalıdır.
Ayrıca alüminyum folyo et pişirme amacıyla da kullanılır. Alüminyum folyo tavuk, balık ve çeşitli sebzelerin fırında pişirilmesinde sıklıkla tercih edilir. Böylelikle et çok daha yumuşak olur.
Pişirme kağıdı tekrar kullanılır mı? COOK Pişirme Kağıdı'nı tekrar eden pişirme işlemlerinizde; yağlamaya gerek olmaksızın tekrar kullanabilirsiniz.
NoStik Pişirme Kağıdı (PTFE Apreli Cam Kumaş) temizlenip defalarca kullanım özelliğine sahiptir. Fırın tepsisi, tost makinesi ve mangal gibi cihazlarda kullanılabilir. İstenilen ölçüde kesilebilir. Yağ kullanımı gerektirmez.
Yağlı parşömen kağıdı çeşitleri çizgili ve çizgisiz iki tipte üretilir. Parşömen pişirme kağıdı fırında kek pişirmek, pasta yapmak gibi amaçlarla kullanılır. Genelde yağa ve neme dayanıklı yapıya sahip olduğundan pişirme işlemleri sırasında da tercih edilir.
Tepsinin altına yağlı kağıt serilir. İlk yufka serilir. Süt, yumurta, yağ homojen olacak şekilde karıştırılır. Yufkanın üstüne sürülür.
Kekinizi fırından aldıktan sonra bir tabağın üzerine ters çevirin ve üzerine nemli bir bez koyun. Çıkarır çıkarmaz nemli bir bezin üzerine de koyabilirsiniz. Bu şekilde de rahatlıkla çıkacaktır. Bu işlemi yaparken kenarlardan bir bıçak yardımıyla hafifçe yapışan yerleri ayırmaya da gayret edin.
Kek karışımını kalıba dökmeden önce kalıbı yağlayın ve hem tabanına hem de çevresine gelecek şekilde kalıba un serpin. Keki fırından çıkardıktan sonra üzerine nemli bir bez serin ve kalıbı ters çevirerek bekleyin. Keki su dolu bir kaba oturtabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri