Yağlı radyatörlerin bugünkü popülaritesini borçlu olduğu özelliklerden biri de fişten çekildikten sonra dahi uzun süre sıcaklık sağlamasıdır. Radyatörün içinde bulunan yağ, kolay kolay soğumadığı için, özellikle yatak odası gibi gece vakti ısıtılması gereken ortamlarda elektriksiz ve güvenli bir ısınma mümkün olur.
Şimdi, 2000 Watt gücündeki bir cihazın bir saat aralıksız çalıştırdığında faturanıza nasıl yansıyacağını hesaplayalım ve bu doğrultuda “Elektrikli yağlı radyatör ne kadar elektrik harcar?” sorusunun yanıtını verelim. Bu örneğe göre yağlı radyatör elektrik tüketimi her saat için faturanıza 3,48 TL olarak yansıyacaktır.
Görüntüsü kalorifer peteklerine benzer ve tekerlekli taşınabilirdir. İçinde rezidans vardır, rezidans petek içerisinde bulunan kalın yağı ısıtmaktadır. Yağlı radyatörler havayı kurutmadığı için ve ısıyı direkt olarak vermediği için elektrikli ısıtıcılar arasında en sağlıklısı olarak bilinir.
Tatil ve köy evlerinde de tercih edilen, tasarruflu kullanım imkânı sunan ürün radyatörlerin ürettiği ısı üzerinde gezen özel yağları alana aktarma borularıyla yayar. Bu sayede ısıtma işlemini alana kısa sürede yayarak ortamı kolayca ısıtabilir.
Yağlı radyatörler kazandıkları ısı enerjisini daha uzun süre koruyarak ortam ısıtmasına katkı sağlar. 2000 Watt enerji tüketimine sahip bir yağlı radyatörün enerji tüketimi 1 saatte 1,50 TL tutarında 2 kWh'tır.
İlgili 24 soru bulundu
Halojenli sistem sayesinde 30 metrekarelik bir ortamı kısa sürede ısıtıyor. 3 kademesi ile sıcaklığı istediğiniz seviyeye ayarlıyorsunuz. Cihaz bulunduğu ortamı ısıtırken havayı kurutmuyor.
Örneğin, seramik fanlı ısıtıcı, hızlı ısınma sağlarken, yağlı radyatörler uzun süreli ve sessiz ısıtma gerçekleştirir. Dolayısıyla, kullanacağınız mekana ve kullanım amacınıza göre, farklı türlerde tasarlanan ısıtıcı modelleri arasından tercihte bulunabilirsiniz.
istemsiz çalışması riskini önlemek için, yağlı radyatörü bir programlayıcıyla, sayaçla veya cihazı otomatik olarak açıp kapatan herhangi bir başka cihazla kullanmayın; cihazın üzeri kapatılırsa veya cihaz yanlış yerleştirilirse yangın riski meydana gelir. yakınında kullanmayın. kurutmak için kullanmayın.
Yağlı radyatör alırken; sıcaklık kademesi ve termostat, aşırı ısınma emniyeti, zaman ayarı ve devrilme emniyeti gibi bazı özelliklere sahip olup olmadığına dikkat etmelisiniz. RAKS Elektrikli Yağlı Radyatörler, bütün bu özelliklere ve daha fazlasına sahip.
Klasik tasarımlar kendi aralarında 5, 9, 11, 12 ve 13 dilimli olarak üretilebilirken aynı zamanda fanlı ve mini modeller de kullanıcılar tarafından tercih edilebilmektedir. Yağlı radyatör çeşitleri arasında ki değişiklikler modellerin de değişiklik göstermesine neden olmaktadır.
Elektrikli yağlı radyatörler, tasarımları gereği düşük güç tüketiminde çalışıyor. Böylelikle hem evde hem de ofiste çok düşük elektrik harcamasıyla en yüksek verimlilikte ısınma sağlıyorlar. Düşük güç tüketimi, aynı zamanda saatlerce sorunsuz kullanıma olanak tanıyor.
Her iki ısıtıcının da farklı avantajları olmakla birlikte yağlı radyatörlerin çok daha güçlü bir performans sergilediğini söyleyebiliriz. Ayrıca konvektör ısıtıcılara göre daha geç soğuduğu için oda ısısını bir süre daha korur. Üstelik yağlı radyatörler havayı da kurutmuyor.
Bazı radyatörlerde bulunan fanlar sayesinde üretilen ısı ortama eşit şekilde dağıtılır ve buna ek olarak ortamdaki havanın kurumaması da sağlanır. Yağlı radyatörlerde kullanılan termostatlar sayesinde ortam sıcaklığı sürekli olarak kontrol edilebilir.
Radyatörler, ısındığı zaman imal edilmiş olduğu malzeme ısıdan dolayı genleşir ve bu genleşme belli bir süre sonra sona erer. Hem genleşme sırasında hem de petek soğuyuncaya kadar tık tık sesi gelmeye devam edebilir. Bu aslında normal bir durumdur ve petek üzerinde herhangi bir işlem yapılmasına gerek görülmez.
Infrared Isıtıcı (Ufo)
Normal ısıtıcı sistemlerden farklı olarak ısıyı ışık ile ileterek ortamdaki havayı değil ışığın vurduğu yeri infrared yoluyla ısıtan sistemlerdir. Ufo markasının bu alandaki ısıtıcıları hayatımızın içine sokması nedeniyle belki de ufo (ısıtıcı) olarak da günlük kullanımda ifade edilir.
100 wattlık bir ısıtıcı saatte 0,175 ₺ elektrik harcar. (Ocak-2023 - kWh). Diyelimki aralıksız çalışıyor, günde 4,2 TL tüketim yapar. Bir ay boyunca hiç kapanmasa 126 Türk lirası sarfiyat yapmış olur.
Yağlı radyatörler, ısıtma dilimleri ile 'normal' bir ısıtıcı gibi görünür fakat onun aksine, iç kısımdaki yağı ısıtmak için elektrik kullanır. Termoyağ, elektrikle ısıtılır ve ısıtma dilimleri üzerinden oda havasına ısı verir. Bu nedenle genellikle 'elektrikli ısıtıcı' olarak da adlandırılırlar.
Konvektörler sanırım radyatörlere göre daha hızlı ısınıyor, haliyle ortamı daha hızlı ısıtıyor fakat soğuması da hızlı olduğu için radyatörlere göre ortam sıcaklığı daha hızlı düşüyor. Radyatörler ise yapıları gereği daha yavaş soğuduğu için ortam sıcaklığı da paralel olarak daha yavaş düşüyor.
Ancak konvektör ısıtıcıların diğer elektrikli ısıtıcılara ve de radyatörlere göre çok daha az enerji kullandığı bilinmektedir. Konvektör ısıtıcı ekonomik mi sorusuna da bu şekilde cevap verilmiş olur. Elektrik tasarrufu sağlayan ısıtma sistemleri arasında konvektör ısıtıcılar yerini almaktadır.
baş ağrısı yapmaz. harcağı elektrik miktarı sanıldığı kadar çok değildir. hemen hemen diğer elektrikli ısıtıcılarla aynı oranda elektrik tüketir. bir de bunun halojenli ve fanlı modelleri arasında kalanlara söyleyebileceğim fanlı modelini tercih etmeleridir.
Emtaş marka Tip 22 PKKP 600x1000'lik bir radyatör, 70/50 °C için 1800 kCal/h ısıl değere sahiptir.
Elektrikli Yağlı Radyatörler
Elektrikli radyatörlerin iç kısımlarında ısıyı korumak amacıyla yağ kullanılmaktadır. Yağlı radyatör, ısıtmayı sistem içerisinde gezen yağ sayesinde gerçekleştirmektedir. Elektrikli yağlı radyatör, ısı enerjisini uzun süre koruyarak ortamın uzun süre sıcak kalmasını sağlar.
Genel olarak en pratik şekilde 1 mt boyunda 60 cm yükseklikte 22 tipi panel radyatör 10 m² alan ısıtır. Evinizin odalarını, holü, salonu bu hesaba göre değerlendirebilirsiniz. Çıkan sonuç her ne ise 20'şer cm uzun kalorifer petek boyu hesaplama yaparak daha verimli bir ısınma sağlayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri