Dünyada en çözücü sıvı olan "Yağmur Suyu" toprakta bulunan azotlu maddeleri kısmen çözer, böylece azotlu bileşikler suya geçmiş olur. Bu nedenle yer üstünden veya yer altından alınan sularda azotlu bileşiklerin bulunması doğaldır.
Yağmur suyu, kar suyuna göre NH4, NO3 ve SO4 iyonlarınca, kar suyu da yağmur suyuna göre Al, Ba, Cu, Pb, Mn, Ni, Si, U ve Zn elementlerince zengindir.
Atmosfer bileşenlerinden oluşan yağmur suyunun içeriği coğrafyaya göre değişkenlik gösterebilir. SO3, NO2 veya NH3 gibi maddeler yağmur suyu içeriğinde bulunabilen maddelerdir.
Yağmur suyunda olabilecek metaller belli değil mi ekstra bir analiz akredite laboratuvarda ortaya çıkar. Mg ,ca, Fe, yoğunluktadır. Çünkü sonuçta buharlaşma sonucu doğal bir döngüde olaşan bir hava olayı. Tabiattaki mineralleri ve metalleri taşır .
Yaygın bir hava olayı olan yağmur yağması aldığı güneş ısısından dolayı su buharlaşır. Ardından bu su buharı yavaşça gökyüzüne doğru yükselir ve yoğunlaşma meydana gelir. Daha sonra su damlacıkları oluşur. Son aşamada ise yeryüzüne bu su damlacıklarının dökülmesi ile beraber yağmur yağışı meydana gelir.
İlgili 34 soru bulundu
Yağmur suyu saf değildir. İçerisinde doğadan aldığı mineraller ve mikro organizmalar vardır.
Esasen temiz yağmur suları da asidiktir. Çünkü havadaki su buharı (H2O) ve karbondioksit (CO2) tepkimeye girerek bir zayıf asit olan karbonik asidi (H2CO3) oluşturur. Temiz yağmur sularının pH'ı 5,7 ile 7,0 arasındayken asit yağmurlarının pH'ıysa 5,7'den daha düşüktür.
Yağmur sularının pH değerleri 4.8-8.5 arasında değişmektedir ve hacim ağırlıklı ortalama pH 6.1'dir.
Evet, yağmur suyu, içme suyu olarak kullanılacaksa arıtılmalıdır. Yağmur suyunun arıtılması, genellikle içerdiği kirleticileri ve potansiyel sağlık risklerini ortadan kaldırmak için gereklidir.
Yağmur suyunda B12 vitaminin olduğunu biliyor.
Yağmur suyunun içeriğinde bulunan zengin mineraller, saçları besleyerek yumuşacık olmasını sağlar. Saçlara parlaklık da veren yağmur suyu, canlı bir görüntü elde edilmesine yardımcı olur. Yağmur suyunu, normal sudan ayıran özellik klor, ağır metaller ve kimyasallar bulundurmaması.
Temiz bir yağmur suyu içmek susuzluğu gidermek için sağlıklı bir yol olmaktadır. Fakat sağlık için diğer kaynaklardan su içmekten daha sağlıklı değildir. Bu nedenle temiz yağmur suyu içmek ile diğer kaynaklardan su tüketmenin arasında fark bulunmamaktadır.
Yağmur suyunun saçlara katacağı canlılık, saçlarınızdan memnun olabilmenizi sağlar. Yağmur suyu aynı zamanda saçlarınızın daha sağlıklı şekilde uzamasını da sağlar. Yağmur suyuna maruz kalan saçlarınızın her zamankinden daha hızlı ve sağlıklı uzamaya başlar. Çünkü yağmur suyu saçınızı besler.
İlkbahar mevsiminde yağan yağmurlar, çiçekler içerisindeki çeşitliliğe de etki etmektedir. Yağmur sularının sayesinde çiçek tozları ve polenler atmosferde dolaşıp döllenme işlemini yaygın hale getirir. Yağmur sularını çiçeklerinize püskürterek de kullanmanızda sakınca yoktur.
Atmosferdeki karbondioksit suda çözündüğünde karbonik asit oluşur ve bu sebeple yağmur suyu hafif asidik özellik gösterir.
Doğada su katı, sıvı ve gaz hâllerinde görülür. Kimyasal formülü (H2O) 2 hidrojen ve 1 oksijen atomundan meydana gelir.
Benzer şekilde şeker, yağmur suyu, külçe altın, termometrelerde kullanılan sıvılardan biri olan cıva saf maddedir.
Özellikle çok kirli alanlara düşen, hayvan dışkısı veya ağır metallerle temas eden yağmur suyu, insan sağlığı için sakıncalıdır. Vücut, kanın pH'ını 7,4'te tutmak için etkili bir sisteme sahiptir. Temiz içme suyu, ortalama 7-8 arası pH değerine sahiptir.
Yağmur suyu saf su mu, Yağmur bulutlarda iken gerekse yoğunlaşırken bünyesine birtakım iyonlar alarak distile su özelliğini kaybeder. Yani yağmur suyu saf su değildir.
YAĞMUR SUYU VE ATMOSFERİK PARÇACIKLARDAKİ İYONLARIN, İZ ELEMENTLERİN, ESCHERICHIA COLI VE ENTEROCOCCUS BAKTERİ TÜRLERİNİN İNCELENMESİ Escherichia coli ve Enterococcus bakterilerinin ana kaynağının evsel atıklar olmasıyla birlikte yaptığımız ön araştırmalar, bu bakterilerin yağmur suyunda dikkate değer oranda yüksek ...
İçmek için kullanımı hususunda suyu arıtmak oldukça önemlidir. Çünkü yağmur, bulutlardan yeryüzüne ulaşıncaya kadar havada bulunan bakteriler ve ağır metaller ile birleşmektedir. üzerine birde çatı gibi alanlara ulaştığında yer yüzündeki bakteriler ve mikroplar ile birleşen suyu direkt olarak içmek sakıncalı olacaktır.
Direk olarak bir kabın içerisine biriktirilen yağmur suları içilebilir fakat içerisinde oluşabilecek kimyasal kirleticilerin önüne geçebilmek için suyu kaynatıp soğuttuktan sonra daha güvenli hale gelebilmektedir.
Saf suyun pH değeri 25ºC'de 7.00'dir; bununla birlikte, numuneler özellikle atmosferden CO2 emilimi yapmaya meyillidir; bu da karbonik asit oluşumundan dolayı pH'ı beklenen 7.00 değerinden 5.20'ye düşürür.
Asit yağmuru, asidik kimyasalların yağmur, kar, sis, çiy veya kuru parçacıklar halinde yeryüzüne düşmesine verilen isimdir. Atmosfere yayılan kükürt dioksit, azot dioksit ve karbondioksit gazlarının kimyasal dönüşümlerden geçtikten sonra bulutlardaki su damlacıkları tarafından emilmesi ile oluşur.
Asit yağmurlar teorik olarak yağmur- kar suyunun asitliğinin 5.6 pH'dan düşük olması olarak tanımlansa da 5.00 pH'nın altındaki tüm yağışlara asit yağmurları olarak adlandırılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri