Yağmur yağarken veya yağma olasılığı olan durumlarda uygulama yapılmamalıdır.
Aynı zamanda uygulama yapılırken yağmurlu ve çok sıcak olmayan hava koşulları tercih edilmelidir. Çünkü yağmurlu havada, yapıştırıcı yüzeyde durmaz, sıcak havada da malzeme istenilenden fazla kurur.
Her iklim şartında bu ürünlerin uygulanmasını yapmak mümkün değildir.Yağışlı olmayan bir havada veya kuru bir yüzey üzerine uygulama yapılmalıdır.
Dolayısıyla mevsimsel olarak ilkbahar, yaz ve sonbahar aylarında +5 ile +30 derece arasındaki değerlerde her zaman mantolama yapılabilir. Yağışlı havalarda öncelikle iş güvenliği açısından daha sonra da yağan yağmur uyguladığımız malzemenin içeriğini bozacağı için mantolama yapılmaması gerekir.
Mantolama yaparken hava koşulları da önemlidir. Dış cephe mantolamanın yapılması için hava sıcaklığın +5 ile +30 derece olması idealdir. Ayrıca uygulama sırasında da ısı, rüzgar, yağmur gibi çeşitli hava durumu etkilerine karşın iskele ağının kurularak cephenin korunması tercih edilmelidir.
İlgili 15 soru bulundu
Dış cephe ısı yalıtımı yapılan konut, yaklaşık yüzde 15 değer kazanıyor. Tüketicinin satın aldığı 500 bin liralık konuta ortalama 7 bin 500 liralık ısı yalıtım uygulaması yapıldığında konutun değeri 75 bin lira artıyor.
Üretici talimatlarına uygun karışım oranlarına göre hafif sıva harcı hazırlanır. Doğrudan güneş ışığı altında ve yağmurlu havada uygulama yapılmamalı, rüzgârlı havada sıvanın sertleşme süresi dikkate alınmalıdır.
Uygulama Alanları
Hava koşullarına bağlı olarak yaklaşık 4-5 saatte kurur. Yağışlı havalarda veya +5° C'den düşük sıcaklıklarda uygulanmamalıdır. Bir kat tam kurumadan, diğer kat sürülmemelidir.
Zemin astarlama işlemine geçilerek zemin astarlanır. Zemin astarı kuruması soğuk havalarda 24 saati bulur . Sıcak havalarda ise 4 ile 7 saat arasında değişmektedir.
Membran ömrü yaklaşık olarak, 5 ile 10 sene arasın da değişiklik göstermektedir ve binayı korumaktadır. En İyi Membran Hangisi ? Satmakta olduğumuz SİM Membranlar, TSE, CE, DIN, Broof vb. kalite belgeleri ile desteklenmektedir.
Bir su arıtma cihazında mutlaka olması gereken su arıtma cihazlarının en önemli parçası Membran filtredir. Milimetrenin on milyonda biri kadar küçük gözeneklere sahip olması ile yarı geçirgen zar bir filtredir. Musluktan gelen suyun molekül düzeyinde filtrelenmesi işlemi ile suyun sertliğini düzenler.
İzopak Bitüm Astar Emülsiyonları, İzopak Bitüm'lü membran uygulamasından önce astar olarak kullanılır.Üstün yapışma özelliği sayesinde, üstüne uygulanan bitümlü membranların, beton yüzeye daha sağlam ve boşluksuz yapışmasını sağlar.
Taşyünü , suya ve ya yağmura maruz kaldığında ıslakmış gibi görünmektedir. Gerçekte su yüzeyde kalır, çünkü taş yünü elyafları su iticidir. Taş yünü elyaflarının emprenye işlemi yalnızca yüzeyde değil, ürünün baştan aşağı her yerinde bulunmakta ve bu sayede su, ürünlerin iç katmanlarına ilerleyememektedir.
Isı yalıtımı ve nefes alma özelliği sayesinde duvarlarda kondenzasyon (yoğuşma), rutubet sorunlarına neden olmaz.
Mantolama, en basit tabiriyle, binaların ısı kaybının minimize edilmesi amacıyla dış cephelere yapılan kaplama işlemidir. Enerji tüketiminin azalmasıyla kış aylarında ısıtma, yaz aylarında da soğutma giderlerinde tasarruf sağlarken, bina içindeki rutubeti önler, sağlıklı ve konforlu bir ortam oluşturur.
En iyi su yalıtım malzemesi hangisidir denildiğinde ilk akla gelen geleneksel yalıtım malzemelerine alternatif olması ve uygulamasının kolay olması ile tercih sebebi olan PERMODUR olacaktır. Bir diğer önemli ayrıntı PERMODUR ince, sıvı karakteri sayesinde geleneksel yalıtım malzemeleri ile birlikte kullanılabilir.
Uygulama garantisinin, uygulamayı yapan firma tarafından verilmesi gerekir. Uygulama garantisi ise genellikle 3 yıl olarak verilmektedir. Su yalıtımının ömrü tamamen kullanılan malzemenin kalitesine bağlıdır. Standartlara uygun olarak üretilmiş kaliteli su yalıtım malzemeleri uzun yıllar boyunca dayanıklılığını korur.
Isı yalıtımı, binanın dış duvarlarındaki betonun içinde oluşması muhtemel olan korozyona karşı binanın ömrünü uzatır. Isı yalıtımı sayesinde binanın içi ve dışı arasındaki sıcaklık farkı minimuma iner ve bu da binada nem oluşmasını engeller. Böylelikle binaların duvarları çabuk deforme olmaz.
5 derecelik sıcaklıkların aşağısındaki sıcaklığa sahip mekanlarda donma riski sebebi ile sıva uygulaması yapılmamalıdır. Mümkünse 35 derecenin üzerinde sıcaklığa sahip olan ortamlarda alçı uygulaması yapılmamalı eğer yapılması gerekli ise alçının su kaybı yaşamaması için gerekli olan önlemler alınmalıdır.
Kireç, harç / yüzey arasındaki boşlukları doldurur. Kirecin sıvada fazla kullanımı duvarın yüzey basınç mukavemetini azaltır. Kireç miktarı arttıkça sıvanın su tutabilme özelliği artmakta buna mukabil mukavemet düşmektedir. Kireç, sıvanın duvara karşı bağlayıcı gücünü arttırır.
Zorunlu olan binaların enerji kimlik belgesi alması. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı mantolama olmayan binalara da bu belgeyi verecek. Ancak her bina enerji kimlik belgesine göre sınıflandırılacak. Enerji değeri düşük yani yalıtımsız olan binalardan daha yüksek emlak vergisi alınması gibi bazı yaptırımlar uygulanacak.
2- Mantolama denilen bu levhalar Yangın Yönetmeliğine aykırıdır.. Yanıcı bir maddedir.. Yeter ki bir yerden küçük bir ateş görsün, içten içe hızla yanıyor ve binayı sarıyor.. bazı binalarda yangın sırasında gördüğünüz binanın kenarlarından çıkan o simsiyah zift yanığı gibi dumanın nedeni budur.!
Plastik malzemeler dünyada yok olma süreleri çok uzundur ancak görevini yapamazsa bu durum bir şey ifade etmeyecektir. Genel olarak firmalar sizlere 5 ile 10 yıl arasında garanti vermektedir. Bu süreler sonrasında yaşayacağınız herhangi bir sorun firmaları ilgilendirmemektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri