Sütün içinde bulunan kalsiyum ve protein vücuttaki yağların atılmasını sağlayarak kilo vermenize yardımcı olur. Yapılan araştırmalara göre uzmanlar light yani yağsız süt ve süt ürünlerinin tüketmeyi önermektedir. Yağsız süt ve süt ürünleri kilo kontrolüne yardımcı olur.
Son araştırmalar, yağsız sütün her zaman en sağlıklı seçenek olamayacağını göstermektedir. Yağ, diğer besin maddelerine göre ağırlıkça daha fazla kaloriye sahip olduğundan, daha yüksek yağ içeriğine sahip sütler daha fazla kaloriye sahiptir.
Sütün üstün yararlarının yanı sıra bomba gibi bir etkisi daha var: Zayıflatmak. Üstelik tok kalarak, kiloyu daha çok yağ kitlesinden vererek ve bel-göbek yağlarından kurtularak… Süt, günde 2-3 bardak olmak üzere bir ay boyunca tüketildiğinde 2 ila 4 kilo arasında yağ kaybı sağlıyor.
Az yağlı süt ürünlerinin tüketimi, kilo verme etkisini artırıyor; çünkü kalsiyum oranı değişmiyor ama kalori alımı azalıyor. Yemeklerden önce içilen süt, iştahı azaltıyor ve öğünlerde daha az yemek tüketilmesine yol açıyor. Sütün ayrıca kan şekerinin düştüğü ikindide ve gece yatmadan 2 saat önce içilmesi öneriliyor.
Laktoz, sütün içerisinde bulunan şeker çeşididir. Laktozsuz süt kilo aldırmaz.
İlgili 15 soru bulundu
Diyet menülerinde süt ile hazırlanan tariflerde ya da zayıflama sürecinde süt tüketiminde yarım yağlı süt tercih edilmesi daha verimli olacaktır.
Kilo kaybına destek sağlar
Özetle, sütün protein, konjuge linoleik asit ve kalsiyum içeriği sütü kilo kaybı için harika bir besin haline getirir. Kilo verme süresince günde 1-2 su bardağı süt beslenmeye eklenebilir.
Zayıflamak isteyenler sütü yemekten önce içebilirler.
Örnek vermek gerekirse sabahları aç karnına süt içmek iştahınız kesilmesine ve daha az yemek yemeye katkı sağlayacaktır. Bu sayede sofradan daha az yiyerek kalkmak ve kilo alma ihtimalini azaltmak mümkün.
Mis gibi kokusu ve lezzetiyle de bildiğimiz zayıflama yöntemlerinden çok daha keyifli olan tarçınlı süt, içine şeker eklemediğiniz ve diğer öğünlerde de sağlıklı beslenmeyi sürdürdüğünüz takdirde ayda 4 kiloya kadar da zayıflamanızı da sağlıyor. Tarçınlı sütün tek faydası bununla sınırlı değil tabii ki.
Uyumadan önce içilen bir bardak süt kilo vermenize yardımcı olan bir diğer içecektir. İki şekilde etki eder. Süt yağı midede yavaş sindirilir, böylece sizi daha uzun süre tok tutar. Bu da sabahları beklediğinizden daha aç kalkmanızı engeller.
Özellikle diyet yapanların tercih ettiği yağsız sütler, düşük kalorili diyet uygulayanlar için faydalıdır. Çünkü; kalorisine oranla yüksek derecede vitamin ve mineral barındırır. Hatta yağsız süt, fincan başına yaklaşık 325 mg kalsiyum sağlayan en zengin besin kaynaklarından biridir.
Yağsız süt aynı zamanda düşük kalori ile yüksek protein alınmasının da bir yoludur. Hem tam yağlı hem de yağsız süt de aynı miktarda protein bulunu (yaklaşık 8gr) Ama tam yağlı süt de bu protein toplam kalorinin %22 sini oluştururken, yağsız sütte ise bu oran %39 kadardır.
Sütteki yüksek protein içeriği uzun süre tok kalmayı sağladığı gibi, içerisindeki linoleik asit sayesinde yağların parçalanmasını teşvik eder ve yağ üretimini engeller. Dolayısıyla süt için tek başına kilo aldırıcı bir besindir demek doğru olmayacaktır.
Yağsız sütten elde edilen en etkileyici sağlık faydaları, iyileşmiş kalp ve kemik sağlığı, kilo kaybı ve kan basıncı kontrolü içerir. Aynı zamanda, büyüme ve gelişme konusunda yardımcı olma, kemik mineral yoğunluğunu güçlendirme, belli kalp hastalıklarını önleme ve kas fonksiyonunu iyileştirme becerisine de sahiptir.
Süt ise iyi bir protein ve besin kaynağıdır. Bu sebeple kilo almayı sağlayabilir. Eğer bir günde tükettiğiniz süt miktarı fazla ise almanız gereken miktardan daha fazla kalori almış olabilirsiniz. Bu da size kilo olarak geri dönüş yapacaktır.
1 bardak süt(yağsız) 68 (kcal) kalori değerindedir. 1 bardak süt(yağsız) içeriğinde 11.04 gram karbonhidart ve 5.62 gram protein bulunur. 1 bardak sütte(yağsız)0.22 gram yağ bulunur.
Akşam yemeklerinden sonra veya sabah aç karnına içilen süt bağırsakların hareketlerindir ve yağ yakımın hızlandırır. Çoğu diyet listesinin ara öğünlerinde süte yer verilir. Süt kan basıncını düşürür. İçerisinde potasyum sayesinde kan basının sağlıklı oranlarda kalmasını sağlar.
Sütün kilo vermeye olan katkıları olumludur. Çünkü günde 2 bardak süt içildiği zaman yağlardan ve kilolardan kurtulma şansı ortaya çıkar. Özellikle ay sonu geldiği zaman 2-3 kilo kadar kilo kaybı yaşayabilirsiniz. Sütün sağladığı protein, kalsiyum ve kan şekeri dengesi bölgesel yağ yakımı için kullanılmaktadır.
YAĞ VÜCUTTAN NASIL ATILIR? Araştırmalar sonucunda, yağ yakma sürecindeki çoğu kilo ve yağ solunum yolu ile atılıyor. Yüzde 84'ü büyük bir oranda karbondioksite dönüşüyor ve akciğer tarafından yağlar suya dönüşerek, ter, idrar, nefes yoluyla vücut sıvısı olarak atılıyor.
Yapılan araştırmalarda yatmadan önce içilen sütten alınan kalsiyumun kemik erimesini önlediği kanıtlanmıştır. 2. Sütte bulunan bolca kalsiyum, uykuya dalmakta zorlananlar için sihirli bir iksir görevi görmektedir. Yatmadan önce süt içerek uykuya kolayca dalar daha iyi dinlenmiş olarak uyanmanızı garantilemiş olursunuz.
Süt, kaynatmamak koşuluyla, tercihe bağlı olarak soğuk veya ılık içilebilir. Sütü vücut ısısına yakın, 35-40ºC de ısıtmak uygundur. Besin değerini koruması açısından sütün kaynamamasına dikkat etmek gerekiyor.
Bir bardak sütün mide boşluğunu hissettirmeden insanı 5 saat tok tuttuğu bilimsel olarak da kanıtlandı. Sahurda 1 bardak süt içilmeli. Süt, hem protein içeriği yüksek olan bir besin olması nedeniyle tokluk hissetmemize yardımcı oluyor hem de sıvı ihtiyacının karşılanmasına destek oluyor.
Süt en çok da kalsiyum ihtiyacımızı gidermesi için önerilir, oysa yoğurt da peynir de en az süt kadar kalsiyum içerir. Yoğurt ve peynir mayalanarak hazırlandığından, üstelik probiyotik zengini olduklarından fazladan sağlıklıdır. Süt yerine yoğurt ve peyniri rahatlıkla tüketebilirsiniz.
Kilo Vermeye Yardımcı Olur, Yağ Yakımını Hızlandırır
Süt tüketimi besin öğesi içeriğiyle tokluk sağlayarak kilo verme sürecinizi kolaylaştırır. Yapılan bazı çalışmalarda, yüksek kalsiyum içeriğinin bağırsaklarda daha fazla yağ asidi bağladığı ve böylece bazı yağların emilimini engellediğini göstermiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri