Yahudilikte cehennem Kötüler cehennem için yazılacaklar; fakat, İyi ve kötü tarafı terazide dengede olanlar önce cehenneme gidecekler. Bunlar cehennemde temizlendikten sonra oradan çıkarılacaklardır." İsa'nın yaşadığı dönemde Museviler, birisi öldüğünde ruhunu
Cennet'le ilgili bu tasvirler Yahudi apokrif kitaplarından biri olan II. Ha- nok'un kitabında da geçmektedir. Buna göre; “yedi kat göğün üçüncü katında cennet ve cehennem bulunur ve hali hazırda her ikisi de mevcutlardır.
Yahudi cenazelerinde beden toprağa verilir; ölü yakmak dinen kabul edilmemektedir. Bedenin toprağa doğal yolla karışması gerekmektedir. Defin eylemi ölüm gerçekleştikten sonra en kısa zamanda icra edilmelidir. Yahudi kanunları tahnit etmeyi yasaklar.
Allah, İsrailoğullarının kalplerinin katılığını ve inatlarını, çoğunun zındık, sihirle uğ-raşan ve putperest olduğunu, dünyayı ahirete tercih ettiklerini bildiği için Tevrat'ta cennet, cehennem, sevap ceza gibi hususlardan bahsetmedi.
Örneğin, Tevrat'ta bulunmadığı gerekçesiyle Sadukiler ve günümüzdeki bazı reformcu Yahudiler öldükten sonra dirilmeye ve ahiret hayatının varlığına inanmamaktadırlar. Onlara göre Yahudilik, başka bir hayatın dini değildir. Yahudilik bir yaşam tarzı olup bu dünyaya aittir.
İlgili 40 soru bulundu
Yahudilik. Yahudilikte ahiret inancı, dinî kaynaklarının tamamında içerisinde yaşanılan çağa, coğrafyaya ve kültürel ortama göre yeni şekiller alarak ortaya çıkmıştır. Ancak öldükten sonra hayatın devam ettiği düşüncesi daima var olmuştur.
Ana akım Hristiyan ilahiyatına göre, kurtulmuş kişiler ölümden sonra, İkinci Geliş'e kadar olan dönemde, bir berzah ortamında Tanrı ile birlikte olacaklar. İkinci Geliş'ten sonra ise fiziksel dirilişe mazhar olacak ve Yeni Dünya'nın yaratılışına şahitlik edecekler.
Geniş Hristiyan kültüründeki görece yaygın bir görüşe göre cennet ve cehennem, temelde dünyevi yaşamlarımızın mahiyetleri üzerinden hak edilmiş karşılıklardır. İyi insanlar erdemli bir yaşamın hak edilmiş ödülü olarak cennete, kötü insanlar ise ahlaksız bir yaşamın adil bir cezası olarak cehenneme gider.
Hristiyanlığın cehennem öğretisinin kökleri Yeni Ahit'te yatmaktadır. Cehennem Yunanca Tartaros veya Hades kelimeleriyle tanımlanır. Katolik inancına göre cehennem: Tanrı tarafından oraya atılanların sonsuz bir keder içinde bulunduğu yer. Protestan inancına göre cehennem: Kötülerin gelecekte cezalandırıldığı bir yer.
Evet, cehennem gerçektir. Evet, cehennem sonsuza dek devam edecek ve hiç bitmeyecek olan bir işkence ve ceza yeri olacaktır. İsa aracılığıyla bu sonsuz sondan kurtulabileceğimiz için Tanrı'ya övgüler olsun (Yuhanna 3:16, 18, 36).
Yahudiler, onu ararken ağaçtan uzamış görünen elbise parçasını fark ettiler ve onun ağacın içinde olduğuna hükmettiler. Bunun üzerine ağacı testereyle ikiye biçtiler ve Zekeriya Peygamber bu şekilde can verdi.
Karada yaşayanlardan geviş getiren ve çift tırnaklı olan hayvanların yenmesi serbest, bu özelliği taşımayanlar ise yasaktır; bunlara ek olarak domuz, tavşan ve deve eti yasaktır. Her türlü böcek, sürüngen ve kemirgenin yenilmesi yasaktır. Kuşlardan Tevrat'ta ismi geçen yirmi kuş dışında kalanların yenilmesi yasaktır.
Yahudiler Hz. İsa'nın ve Hz. Muhammed'in peygamberliğini kabul etmezler. Kadın peygamberler de vardır.
4. Cehennem sonsuzdur. Büyük günah işleyip tövbe etmeden ölen ve affedilmeyip cehen- neme atılan müminler, cezalarını çekince cehennemden çıkarlar, kâfirler ise ebedî olarak cehen- nemde kalırlar.
Şehitlik, kutsal bir kavram; tek tanrılı dinlerin teolojilerinde önemli bir yere sahip. Yahudilikte Tanrı'nın isminin kutsanması adına şehit olmak, ilahi lütuf ve iyiliğe kavuşmak anlamına gelen Kidduş ha-Şem sözcüğü kullanılıyor.
Hıristiyanlıkta ahiret inancı vardır ve Mesih-İsa eksenlidir. Ahiret, Mesih-İsa'nın ikinci gelişine bağlıdır. Hıristiyanlara göre ölen, öldükten sonra dirilen ve göğe yükselen İsa-Mesih, kıyamete yakın geri dönecek, ikinci kez gelecektir.
Mâlik (Arapça: مالك), Arapça bir kelime olup "Mülk" kökünden türemiştir ve "bir mülke sahip olan" anlamını taşır. İslam inancında Mâlik cehennemin yöneticisi olan meleğin ismidir.
Gezegenin yaklaşık 2 bin 700 santigrat dereceye ulaşan gündüz sıcaklığı ve yaklaşık 2 bin 300 santigrat dereceye yaklaşan gece sıcaklığı var. Atmosferinde hiçbir canlının hayatta kalamayacağı sıcaklığa sahip gezegenin gece sıcaklığı, şimdiye kadar ölçülen en yüksek 2'nci sıcaklık durumunda.
Cehennem yedi tabakadır. Birbirinin altındadırlar. Her tabakanın ateşi, üstündekinden daha şiddetlidir. Günahı affedilmemiş olan müminler; birinci tabakada günahları miktarı yanıp, sonra Cehennemden çıkarılarak Cennete götürüleceklerdir.
“Şüphesiz inananlar; Yahûdîler, Hristiyanlar ve Sâbiîler(den) Allah'a ve ahiret gününe inanan ve iyi iş(ler) yapanlara, Rableri katında mükâfat vardır; onlara kor- ku yoktur ve onlar üzülmeyeceklerdir.”
Sümer mitolojisinde birçok tasvirlerinin Yahudilik ve İslam'ın cennet anlayışına kaynaklık ettiği düşünülen cennet ve cehennem motifleri bulunur.
Hristiyanlar, İsa Mesih'in yaşamına ve öğretilerine dayanan tek tanrılı bir İbrahimi din olan Hristiyanlığı takip eden veya ona bağlı kalan insanlardır. Hristiyan sözcüğü, Kutsal Kitap'taki İbranice terim māšîaḥ'ın (מָשִׁיחַ) çevirisi olan Koine Grekçesindeki Kıristós'tan (Χριστός) türetilmiştir.
Hristiyanlıkta zina cinsel ahlaksızlık olarak nitelendirilir ve günahtır. Kutsal Kitap evlilik öncesi her türlü ilişkiyi sıkı biçimde yasaklar. Bir adamın evli olmadığı bir kadını arzulaması da zina kapsamına girer. Matta 5:27-28 buna bir örnektir: "'Zina etmeyeceksin' dendiğini duydunuz.
Gerçekten de, “Barnabas İncili”nde Muhammed'in son peygamber olduğu açıkça ifade edilmektedir. Dolayısıyla kimi Müslümanlar, bu “incil”in Kur'an'da sözü edilen “gerçek incil” olduğu kanısındadırlar.
Adem ve Havva İncil'in ilk erkeği ve ilk kadınıdır. Adem'in adı ilk olarak Yaratılış 1'de kolektif bir anlamda "insanlık" olarak geçer; daha sonra Tekvin 2–3'te, bunun belirli bir kişi "adem" olduğunu belirten İngilizce "the"ye eşdeğer olan belirlilik eki ha taşır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri