Bir Başkasının Yanında Kalacak Vatandaşlarımız Adres Beyanlarını e-Devlet Kapısı Üzerinden Yapabilirler. Paylaş: Çeşitli sebeplerle bir yakınının yanında kalacak olan yetişkin vatandaşlarımız artık adres beyanlarını, e-Devlet Kapısı üzerinden yapabilirler.
Tanıdığı kişinin adresine kaydolmak isteyen kişinin e-Devlet hesabına girin. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü çatısı altındaki “Adres Değişikliği Bildirimi (Birlikte Oturma İçin / Muvafakatlı)” hizmetini seçin. Adrese kaydolmanız için izin veren kişinin adres bilgileri görüntülenecek. Bu adres seçin.
Birbiri yanına adres kaydı yaptırmak isteyen kişiler e-devlet üzerinden muvafakat/izin vermek şartı ile birbiri yanına adres kaydı yaptırabilirler.
İKİ ADIMDA ADRES BİLDİRİMİ
Adrese kayıtlı olan vatandaşın "Adres Beyanı İçin Muvafakat Verme" hizmeti üzerinden adres bildiriminde bulunacak kişinin adı, soyadı ve kimlik numarası bilgilerini girerek e-imza, mobil imza ya da kısa mesaj doğrulamasıyla işlemi onaylaması gerekiyor.
İkamet adresi değiştirme işlemi nüfus müdürlüklerinden yapılabilmektedir. İnternetten adres değişikliği için ise e-Devlet sistemine T.C kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile giriş yapılması gerekmektedir.
İlgili 31 soru bulundu
Adres bileşenlerinde meydana gelen değişiklikler hususunda kişilerin bildirimde bulunma sorumluluğu yoktur. Bu değişiklikler belediyelerce, belediye sınırları dışında kalan yerlerde ise il özel idarelerince en geç değişikliği takip eden on iş günü içinde, elektronik ortamda ulusal adres veri tabanına işlenir.
Okul için misafir ikametgah belgesi almak isteyenlerin adreste ikamet eden kişiler ile Nüfus müdürlüğüne gitmeleri gerekir. Gerekli işlemler gerçekleştirildikten sonra belgeyi almak mümkündür.
Bir Başkasının Yanında Kalacak Vatandaşlarımız Adres Beyanlarını e-Devlet Kapısı Üzerinden Yapabilirler. Paylaş: Çeşitli sebeplerle bir yakınının yanında kalacak olan yetişkin vatandaşlarımız artık adres beyanlarını, e-Devlet Kapısı üzerinden yapabilirler.
Yabancılar Türkiye'de vize veya vize muafiyeti sonunda 6 aya kadar kısa süreli ikamet izni alabilmektedirler.
-e-Devlet Kapısı'na giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna “adres değişikliği” yazılır. -Çıkan sonuçlardan “Adres Değişikliği Bildirimi” dijital hizmeti seçilir. -Adres değişikliğini, kendi adınıza ya da aynı konutu paylaştığınız aile fertleriniz adına yapabilirsiniz.
Adrese kayıtlı kişinin “Adres Beyanı için Muvafakat Verme” sayfası üzerinden adres bildiriminde bulunmak isteyen kişiye ait bilgileri girerek onaylaması gerekir. İstenen bilgiler, bildirimde bulunacak kişilerin isim, soyisim ve kimlik numarasıdır. Onaylama işlemi e-imza, mobil imza ya da SMS doğrulaması ile yapılır.
Muvafakat beyanı herhangi bir ilçe nüfus müdürlüğünce alınabilecektir.
Bunun için e-devlet sistemi kullanılmaktadır. E-devlet sitesine giriş yapan kişiler TC kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak sisteme erişim sağlamaktadır. E-devlet sayfası üzerinden ikametgah kategorisi ve işlemleri seçilmektedir. Ardından eski ikametgah adresi silinerek yeni adres girilmektedir.
Adres beyan işlemi sırasında beyan yapılacak adres dolu gözüküyorsa e-devlet üzerinden işlem yapılamıyor. Bu sorunla karşılaşan vatandaşların nüfus müdürlüğüne gelerek işlemlerini yaptırması gerekmektedir.
Resmi geçerliliği olan barkodlu Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesini (İkametgah) dilediğiniz zaman e-Devlet Kapısı'ndan T.C. Kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz ile alabilirsiniz.
E-Devlet üzerinden adres değişikliği için muvafakat verme onayı durdurulmuş. Şimdi bu işlem için iş yerinden izin alıp nüfus müdürlüğüne ® gitmemiz gerekecek.
Aile ikamet izni, destekleyicinin yabancı eşine, kendisinin veya eşinin ergin olmayan yabancı çocuğuna, kendisinin veya eşinin bağımlı yabancı çocuğuna verilmektedir. Destekleyiciler; Türk vatandaşı, ikincil koruma altındaki yabancı, mülteci, mavi kartlı veya Türkiye'de ikamet izni ile ikamet eden yabancıdır.
Türkiye'de süresiz oturum izni almak isteyen yabancıların kesintisiz olarak en az sekiz yıl oturma izni ile ülkede kalmış olması gerekmektedir. Ayrıca süresiz oturma izni almak isteyen yabancının son üç yıl içinde sosyal yardım almamış olması, düzenli ve yeterli bir gelire sahip olması gerekmektedir.
Aile Oturma İzni Ne Kadar Sürede Çıkar? Aile oturma izni başvurulan ile ve yoğunluğa göre değişiklik gösterebilmektedir. Türkiye Cumhuriyeti resmi kurumlarınca bu süre 90 günü aşmayacak şekilde yabancıya iletilir.
Kişinin aynı anda birden çok yerleşim yeri adresi olamaz. (2) Yerleşim yeri dışında kalan ve geçici süre ile oturulan yazlık, kışlık, ikinci veya üçüncü gibi konutlar da kişinin talebi halinde diğer adres olarak tutulur.
Adres Beyanında Bulunmama Cezası
5490 sayılı Kanunun 68 inci maddesi uyarınca 2023 yılı için; Adres bildirim yükümlülüğünü süresi içinde yerine getirmeyen kişilere 285,00 TL, Gerçeğe aykırı adres beyanında bulunan kişilere ise 5958,00 TL.
İkametgah Değişikliği için Gerekli Belgeler
İl Nüfus Müdürlüğüne yapılan adres bildirimlerinde beyan edilen adresin boş olması halinde herhangi bir belge gerekmiyor. Dolayısıyla sistemde kayıtlı olmayan boş konutun bulunduğu adres için sizden bir belge istenmiyor.
İkamet İzninin Sonuçlandırılması
Anılan Kanunun 21 inci maddesine göre ikamet izni başvuruları en geç doksan gün içinde sonuçlandırılmaktadır.
Yakını ya da akrabası ile kalan biri adres değişikliği için şunları yapmalıdır: Nüfus cüzdanı fotokopisi ve aslı ile birlikte yanında kalınan yakını veya akrabası ile beraber ilgili nüfus müdürlüğüne adres beyanı için başvurması gerekiyor. Bu başvuruyu yaptıktan sonra kişi son ikametgah adresini tescil ettirmiş olur.
Adres beyanı için yurt dışından başkonsolosluklara Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı, pasaport, ehliyet veya nüfus cüzdanı ile başvurabilir adres beyan formunu (Form B) doldurup imza karşılığı şahsen teslim ederek işleminizi tamamlayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri