Yeşil liste kaydı yapılan hastalar 90 gün süre ile ilgili yan dal polikliniklerine; Alo 182, Mobil uygulama ya da internet aracılığı ile randevularını alabilirler.
Yandal, kayıtlı bulundukları anadal lisans programlarını başarıyla yürüten öğrencilerin ilgi duydukları başka bir dalda sınırlı sayıda ders almalarını sağlayan bir programdır. Mezuniyette ana bölüm diploması yanında yandal sertifikası almak için yandal programı koşullarının tamamlanması gereklidir.
Bu liste kaydını İlgili ana dal uzmanı ya da yan dal uzmanı yapar. Muayene sonrası hekim tarafından uygun görülen hastalar yeşil listeye kaydedilir. Yeşil liste kaydı yapılan hastalar 180 gün süre ile ilgili yan dal polikliniklerine Alo 182, Mobil uygulama ya da internet aracılığı ile randevularını alabilirler.
Aile hekimleri kendisine müracaat eden hastalarını hastaneye yönlendirdiklerinde kendi sistemlerini kullanarak muayene randevusu oluşturabilecek. 1 Haziran itibariyle tıpta uzmanlık gerektiren yan dal branşları da bu uygulamaya dâhil edilerek aile hekimlerinin gerek gördüğü yan dallara randevu oluşturabilmeleri ...
Dört yıllık iç hastalıkları uzmanlık eğitiminin sonunda hekimler iç hastalıkları uzmanı olmaktadır. Uzmanlık eğitimi sonrasında Devlet Hizmeti yükümlülüğünü tamamlayan iç hastalıkları uzmanları, yan dal uzmanlık sınavına (YDUS) girerek yan dal uzmanlığı yapabilmektedir.
İlgili 35 soru bulundu
Yandal programına devam edebilmesi için öğrencinin anadal programındaki AGNO'sunun en az 100 üzerinden 65(4.00 üzerinden 2.50) olması şarttır. Bu şartı sağlayamayan öğrencinin yandal programından kaydı silinir. Öğrencinin yandal programındaki başarı durumu, anadal programındaki mezuniyetini etkilemez.
Öğrencinin başvuru sırasında anadal programındaki genel not ortalamasının en az 100 üzerinden 65 olması gerekir. Yandal programına devam edebilmesi için öğrencinin anadal programındaki not ortalamasının en az 100 üzerinden 60 olması şarttır. Bu şartı sağlayamayan öğrencinin yandal programından kaydı silinir.
[1] Yan dal eğitim-öğretimine başvurabilmek için Üniversite'nin bir lisans programına kayıtlı olmak gerekir. [2] Öğrenci, yandal programına, anadal lisans programının en erken üçüncü, en geç altıncı yarıyılın başında başvurabilir. Başvuru tarihleri Üniversite Yönetim Kurulu tarafından belirlenir.
Yan Dal Programının Avantajları
Bu programın en büyük avantajı, öğrencilere farklı bir alanda bilgi sahibi olma imkânı sağlamasıdır. Bu sayede öğrenciler, farklı bir alanda uzmanlaşarak iş hayatında daha çok tercih edilebilir hâle gelirler.
Yandal programına başvuran öğrencilerin not ortalaması kaç olmalıdır? Yandal programına başvuran öğrencinin başvurduğu yarıyıla kadar Anadal lisans programında genel akademik not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,50 olması gerekir.
Yeşil alan: Hafif yaralanma ve hastalık durumlarında yeşil alan birimi hizmet vermektedir. Yeşil alandaki hastaların sağlık durumu, sarı ve kırmızı alandaki hastalara göre daha az aciliyet barındırmaktadır. Bu sebeple, bu gruptaki hastalar özellikle kalabalık hastanelerde uzun süre bekleyebilmektedir.
İleri uzmanlık gerektiren polikliniğe MHRS'den randevu almak için hekimin sizi takipli hasta listesine eklemesi gerekmektedir. Ana dal hekimi 180 gün, ileri uzmanlık gerektiren poliklinik hekimi ise süresiz olarak sizi takipli hasta listesine ekleyebilir.
En erken bir sonraki gün den başlamak üzere randevu alabilirisiniz. 2-Alo 182 yi aramadan önce randevu alacağınız kişinin nüfus cüzdanını veya Türkiye Cumhuriyeti Kimlik numaranızı hazır ederseniz istenilen bilgileri zaman kaybetmeden vermiş olursunuz.
Yan Dal Programına Ne Zaman Başvurulur? Öğrenci kayıtlı olduğu anadal programının en erken üçüncü, en geç beşinci yarıyılın başında yan dal başvurusu yapabilir.
Önlisans programlarında okuyan öğrencilerimiz; en erken ikinci yarıyılın başında, en geç ise üçüncü yarıyılın başında başvuru yapabileceklerdir. Lisans programlarında okuyan öğrencilerimiz; en erken üçüncü yarıyılın başında, en geç ise beşinci yarıyılın başında başvuru yapabilecektir.
YDUS; İç Hastalıkları, Genel Cerrahi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Üroloji, Plastik, Nöroloji, Radyoloji, Halk Sağlığı, Tıbbi Patoloji, İç Hastalıkları, Genel Cerrahi, Çocuk Cerrahisi, Göğüs Hastalıkları, Tıbbi Mikrobiyoloji, Kalp ve Damar Cerrahisi, Ortopedi ve Travmatoloji, Ruh Sağlığı ...
Yandal yapan öğrencilere diploma yerine sertifika veriliyor. Böylelikle, yandal yaptıkları bölümün avantajlarından kendi bölümleri kadar faydalanamıyorlar. Yandal'da istenilen genel ortalama ÇAP'a kıyasla daha düşük olabiliyor.
Öğrencinin bu programa devam ederken herhangi bir dersten kalması durumunda program iptal edilmektedir. Bu yüzden öğrencinin tüm derslerinde geçme notunu tutturması, başarılı olması gerekmektedir.
Aynı anda birden fazla çift anadal programına veya aynı lisans programında hem ikinci anadala hem yan dala kayıt yapılması mümkün değildir. Ancak, aynı anda farklı lisans programlarında ikinci anadala ve yan dala kayıt yapılabilir.
Tıp, sağlık programları, hukuk ile mühendislik programları hariç, Çift Anadal yapılacak bölümlerin kontenjanlarına üniversiteler belirliyor. Yandal Programına başvurabilmek için, genel not ortalamanın100 üzerinden en az 65 olması gerekiyor. Ayrıca tüm dersleri başarıyla tamamlamış olman gerekiyor.
(4) Yandal programı ile öğrencinin kayıtlı olduğu anadal programı arasında ortak veya eşdeğer dersler olabilir. Bu durumda, anadal programı ile ortak veya eşdeğer olan dersler hariç olmak üzere, yandal programında toplam 20 AKTS kredisinden az olmamak kaydı ile en az dört ders alınması zorunludur.
Anadalınızdan mezun olduktan sonra YANDAL programınızın bağlı olduğu fakülte yönetim kurulu kararıyla öğrenim süreniz en fazla iki (2) yarıyıl daha uzatılabilir.
Çift Anadal Programına ne zaman Başvurulur? Öğrenci ikinci anadal diploma programına, anadal diploma programının en erken üçüncü, en geç beşinci yarıyılının başında başvurabilir.
Yan dal programı ise, bir ana dala kayıtlı olan öğrencilerin, başka bir programdan bazı dersleri eş zamanlı ve başarıyla tamamlayarak yan bir dalda sertifika almalarıdır. Hem çift ana dal hem de yan dal yapmak isteyen öğrenciler, sadece kendi fakültelerinden değil, farklı fakültelerden de program seçebilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri