Serin su yeterlidir. Yanık bölgesinin üzerine yerleştirilen serin bir kompres veya temiz ıslak bez, ağrıyı ve şişmeyi hafifletmeye yardımcı olur. Serin kompresleri 5-15 dakikalık aralıklarla uygulayabilirsiniz. Aşırı soğuk kompresleri kullanmaya çalışmayın çünkü bu yaklaşım, yanıkları daha fazla tahriş edebilir.
Yanığı hemen çok soğuk olmayan musluk suyuna tutun veya kompresler uygulayın. Bunu yaklaşık 10 dakika veya ağrı geçene kadar yapın. Bir enfeksiyona neden olabileceğinden yanıklara merhem, diş macunu veya tereyağı uygulamayın. Topikal antibiyotik kullanmayın.
Deride kızarıklık, ağrı, yanık bölgede ödem oluşur. Yaklaşık olarak 48 saatte iyileşir.
Yanığa Ne Sürülür? Birinci derece yanığa aloe vera içerikli kremler veya antibiyotikli yanık merhemleri iyi gelebilir. İkinci derece yanıklarda özel yanık yara örtüleri ile pansuman yapılması gerekebilir. Diğer yanıklar için müdahale direkt hastanede yapılmalıdır.
Bepanthol krem, cildinizin hassaslaştığı dönemlerde, cildin ihtiyaç duyduğu nemi kazanması için yardımcı olacaktır. Leke, kızarıklık ve yanıklar için önerilen bir diğer krem ise Advantan kremdir. Mutlaka doktor tavsiyesiyle kullanılması gerekir. İçeriğindeki kortizon sayesinde yanıklara çok iyi gelir.
İlgili 28 soru bulundu
Çok ağrılıysa başta yanığa önce ANESTOL® POMAD (anestezik) sürülür. Sonra SİLVERDİN® KREM (Dünyada en sık tercih edilendir.) veya FUCİDİN® KREM/POMAD gibi antibakteriyeller yaraya sürülür.
Çizik ya da yanıkların giderilmesinde de etkin bir şekilde vazelin kullanılır.
Serin su yeterlidir. Yanık bölgesinin üzerine yerleştirilen serin bir kompres veya temiz ıslak bez, ağrıyı ve şişmeyi hafifletmeye yardımcı olur. Serin kompresleri 5-15 dakikalık aralıklarla uygulayabilirsiniz. Aşırı soğuk kompresleri kullanmaya çalışmayın çünkü bu yaklaşım, yanıkları daha fazla tahriş edebilir.
Zeytinyağı yanığa iyi gelir mi? Bazı ürünler, yanığa iyi gelmek yerine durumu daha da kötü hale getirebilir. Yağlar da bu ürünlerden... Zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı ve lavanta yağı gibi ürünler ısının tutulmasına neden olabilir. Bu nedenle yanık oluşan bölgeye uygulanmamasında fayda var.
Bu kabarcıklar yaranın iyileşme sürecinde alttaki cildi korumaktadır ve bu nedenle su toplayan yerleri patlatmak iyileşme sürecini yavaşlatabilir. Eğer bu kabarcık kendi kendine patlarsa deriyi soymamalı, bölgeyi temiz ve kapalı tutmalısınız. Vazelin ile su toplamış deriyi düzenli olarak nemlendirebilirsiniz.
SİLVERDİN PLUS; yara ve yanıklarda ortaya çıkan iltihaplanmaların (enfeksiyonların) önlenmesinde ve tedavisinde kullanılır. alerjiniz var ise, Gebeliğinizin son döneminde iseniz, Prematüre (erken doğum) veya iki aylıktan küçük bebeklerde.
1. derece yanıklar derinin epidermis adındaki en üst katmanı etkileyen yanıklardır. En dış kısmı etkileyen 1. drece yanıklar genelde su toplamaz ve yaralar da kırmızı renk olur. Kuru ve acı veren bir yanık olmasına rağmen kısa sürede iz bırakmadan iyileşen bir yanık derecesidir.
Bu konuda herhangi bir kısıt yoktur ve banyo yapılmasında hiçbir sakınca görülmemektedir. Yanık tedavisinde yara olan bölgeye halihazırda, derinliğine göre bir ay boyunca soğuk su uygulaması önerilirken, sık sık serin duş herhangi bir zarar vermeyeceği gibi yarayı rahatlatır.
- Bebeklerin ve küçük çocukların pişiklerinde - 1. ve 2. derece yanıklarda / güneş yanıklarında - Çizik ve kesik gibi yüzeysel deri lezyonlarında - Emziren annelerde meme başı çatlaklarının bakımı ve korunmasında - Kurumuş, çatlamış, yarılmış derinin bakımı ve korunmasında [yaşlı kimselerin derisi dahil ] kullanılır.
- Yanık bölgesi soğuk suda bekletilmelidir. Ardından kuruması için sabredilmelidir. - Steril olan bir pomat yardımı ile beraber yanık yerine antibiyotik krem sürülebilir. - Yanık bölgesi bandaj yardımı ile örtülebilir.
Bepanjel® Yara İyileştirici Jel kesikler, sıyrıklar, çizikler, yanıklar ve güneş yanıklarında; serinletici etkisiyle ağrıyı hızlıca yatıştırır, koruyucu bir bariyer oluşturarak enfeksiyonların önlemesine yardımcı olur, iyileşmeyi hızlandırır ve.
Antibakteriyel ve antienflamatuar özellikleri bulunan bal yaraları dezenfekte ederek yanıkların iyileşmesine yardımcı oluyor. Yanıkların yara izi bırakmasına engel de oluyor ayrıca. Yapmanız gereken balı bir gazlı bez üzerine yaymak ve yanığın üzerine sarmak. Bu sargıyı günde 3-4 kez değiştirebilirsiniz.
Yanan bölgeyi soğuk suyla anında soğutma
Yaklaşık 15-20 dakika boyunca soğuk su ile soğutma işlemine devam etmeniz gerekir. Bu, yanığın daha fazla yayılmasını engelleyebilir ve ağrıyı hafifletebilir. Bu nedenle kızgın yağ yanığı acısını geçirmek için ilk seçeneklerden birinin soğuk su uygulaması olduğu söylenebilir.
Limon; yanık, kesik ve çeşitli cilt hastalıklarına bağlı cilt yaralarının iyileşme süresini kısaltmak için uzmanlar tarafından önerilmektedir.
İkinci derece yanıklar, (dermis ve epidermisi kapsayan yanıklar), derinin derin tabakası olan dermisin bir kısmını da etkiler. Doku hasarı 1. Derece yanıklardan fazladır, ödem, bül ve ağrı mevcuttur, pansumanlarla 2-3 haftada iyileşir.
Yanık hasarlarında çeşitli nöronal ve kimyasal mekanizmalar ağrıyı oluşturmaktadır. Yanık hasarından kısa süre sonra histamin, bradikinin, prostaglandinler salgılanılmakta ve akut inflamatuar bir süreç başlamaktadır.
Ağrıları hafifletmede yardımcı olan çiğ patates yanık sonrasında bölgede oluşan kabarcıkları da engeller.
BATTICON küçük kesikler ve sıyrıklarda, küçük cerrahi işlemlerde ve küçük yanıklarda enfeksiyonunun yerel tedavisi veya önlenmesinde kullanılan geniş etki alanına sahip bir antiseptiktir mikroptan arındırıcı maddedir.
Bunun için de yanık bölesini yaklaşık 10 dakika kadar soğuk su altında tutmak yeterlidir. Oluşan yaranın enfekte olmaması için steril bir bez ya da gazlı bez ile kapatılarak ağrıyı azaltmak amaçlı ağrı kesici verilebilir. Daha sonra bir sağlık kuruluşuna başvurarak profesyonel destek alınmalıdır.
Bunun için yanık bölgesinin yağlı pomatlar ile örtülmesi yeterli olacaktır. -Ağrıyı gidermek için yanık bölgesine lokal anestetik içeren pomat veya kremlerin sürülmesi son derece tehlikelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri