Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Yapılan dolgu neden sızlar?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Yapılan dolgu neden sızlar?

Yeni yapılan dolgularda dişe yapılan işlem sırasında oluşan sıcaklık ve kullanılan kimyasallar nedeniyle bir süre hassasiyet hissi oluşabilir. Genellikle 2 haftaya yakın bir sürede giderek azalan soğuğa duyarlılık vardır. Derin dolgularda bu süre biraz daha uzayabilir ve doktorunuz sizi bu konuda uyaracaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: confident.net

Dolgu diş sızlaması nasıl geçer?

Dolgulu Diş Ağrısına Tuzlu Su

Diş dolgusun yapılan dişin sebebi bazen dişin iltihaplanması olabilmektedir. Böyle durumlarda bir tatlı kaşığı kadar tuzu ılık suda eritin. Ardından ağzınızda gargara yapıp. Bu işlemi günde üç defa tekrarlarsanız diş ağrınız geçebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ercebelecoglu.com.tr

Dolgudan sonra sızlama normal mi?

Hastalarda dolgudan sonra diş ağrısı görülebilmektedir. Nitekim diş dolgusu sonrası ağrı endişe edilecek bir rahatsızlık değildir. Oldukça normal bir durumdur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: drozlemozcan.com

Dolgu yapilan diş neden sızlar?

Dolgu tamamlandıktan sonra ilk birkaç hafta dolgu uygulanan dişin ağrıması, hassaslaşması ve sızlaması normal kabul edilmektedir. Çünkü çürük temizleme uygulaması esnasında, dişin damar sinir ağının mevcut olduğu pulpa bölümüne yaklaşılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: esdent.com.tr

Dolgu sonrası diş sızlaması ne zaman geçer?

Dolgu tedavisi uygulanan hastalar bu duruma 2-3 gün içerisinde alışırlar. Ancak 2-3 gün içerisinde dahi alışılmıyorsa diş hekimini bu konuda bilgilendirmekte fayda vardır. Dolgu tedavisi sonrasında sıcak ve soğuk hassasiyetinin yaşanması çok normaldir. Hatta bu hassasiyet durumu 2-3 hafta kadar sürebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aliadent.com

Diş çürükleri ve Dolgu yapıldıktan sonra Ağrı olur mu, nasıl tedavi edilir

İlgili 33 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Hatalı diş dolgusu nasıl anlaşılır?

Diş etlerinde yoğun biçimde görülen hassasiyet de hatalı dolgu işlemi ile alakalı olabilir. Hassasiyetler hastanın özelliğine göre değişir. Diş etlerinin yapısı, ağrı eşiği vb. kriterler bu durumu daha da arttırabilir. Hassasiyet geçmiyorsa hatalı diş dolgusu belirtileri söz konusu olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: istanbuldentalcenter.com

Dolgu sinire yakınsa ne olur?

Dişin canlı dokusuna yani sinirlere çok yakın bir dolgu yapılmışsa 3 haftaya kadar süren soğuk ve sıcak hassasiyeti olması normaldir. 3 hafta içerisinde hassasiyet yavaşça azalacak ve geçecektir. Eğer geçmiyorsa hekiminizle iletişime geçiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: saraydis.com

Dolgu yapılan diş 1 ay sonra neden ağrır?

Ancak uzun süreli bir hassasiyet görülmesi hatalı diş dolgusuna işaret etmektedir. Dolgu yapılan diş 1 ay sonra neden ağrır? Bu durum da dolgunun hatalı bir şekilde yapıldığının göstergesidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sevilborbay.com

Dolgu yapılan diş ne kadar sızlar?

Dolgu sonrasında soğuk sıcak hassasiyeti ilk bir kaç hafta çok doğaldır. Çürük ve yapılan dolgu ne kadar derinse hassasiyet süresi de o kadar uzun olur. Hassasiyet dolgu altına yerleştirilen ilaçlar sayesinde her geçen gün kendi kendine azalır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dentvista.com

Diş dolgusu ne kadar süre dayanır?

Dolgu materyaline göre kalıcılıkları 1,5 ila 2,5 yıl arasında değişmektedir. Uygulama sonrası 3-4 hafta sert hissedilebilir. Daha sonra yumuşayarak dokuyla bütünleşirler. Çene dolgusu veya jawline dolgusu iğne ve kanülle uygulanabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: taskinyucel.com

Dolgu işleminden sonra hasta nelere dikkat etmeli?

İlk 4 saat boyunca yüz üstü yatılmamalıdır. İlk 24 saat içinde yüz ovuşturulmamalı, yüze masaj yapılmamalı, kaş aldırılmamalı, saç boyanmamalı ve makyaj yapılmamalıdır. İlk 24 saat içerisinde yüzde kızarıklığa sebep olabileceği için, sıcak banyo ve duş yapılmamalı, yoğun güneşe maruz kalınmasından kaçınılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aligurlek.com.tr

Diş dolgusundan sonra ne yapılmamalı?

Dolgu ardından, uyuşukluk geçmeden hiçbir şey tüketmemeniz gerekir. Zira anestezi etkisi ile dudak ve yanak ısırması, diş kırılması görülebilir. İlk dönemde meydana gelen diş hassasiyetleri için de sıcak ve soğuk şeylerin yenilip içilmemesine özen gösterilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: smyrnadent.com

Dişe dolgu yapıldıktan sonra diş fırçalanır mı?

Diş dolgusu sonrası yenen yemek ve içeceklerden sonra, yeni dolgulu dişlerin fırçalanması, iple temizliği veya gargara yapılmasında hiçbir sakınca bulunmamaktadır. Dişin sinirlere yakın bölgesinde yapılan dolgu işlemi sonucunda, düzelmesi biraz daha fazla zaman almaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dtseydakizilirmak.com

Diş dolgusu üzerine tekrar dolgu yapılır mı?

Eğer dolgu yapılan dişlerden birinde kontak gerçekleşmiyorsa, bu durumda dolgulardan biri sökülüp, o kontak sağlanacak şekilde yenilenebilir. Ayrıca eski dolgularda çatlak ve kırık varsa dolgu değişebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: okandis.com

Diş dolgusunun düşmesi nasıl anlaşılır?

Dişinizde herhangi bir sebep yokken ağrı oluşuyorsa ,aşırı sıcak ya da soğuk yiyeceklerde hassasiyet yaşıyorsanız, tedavi edilmiş dişte çatlak ya da girinti fark ederseniz dolgunuzun düştüğünden şüphelenebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: smileizmir.com

Dişe baskı yapınca ağrıyor ne yapmalıyım?

Dişin üzerine basıldığında ağrı olması veya en küçük bir temasın bile ağrı nedeni olması dişin sinirinde bulunan iltihabın, kök ucundan dışarı yayıldığı anlamına gelir. Bu durumda yapılması gereken tedavi; “Kanal Tedavisi”dir. Hemen bir diş hekimine veya Endodontiste gitmelisiniz aksi halde her an bir apse gelişebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: farukhaznedaroglu.com.tr

Yeni yapılan dolgu neden acır?

Yeni Dolgu Yapılan Diş Neden Ağrır? Diş üzerinde yeni dolgu yapıldığında oluşan bir baskı söz konusudur. Özellikle uzun süreli eksik bulunan bir diş tamamlandığında bu dişe temas eden dişler durumu yadırgar. Oluşan bu baskı neticesinde ağrı meydana gelebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mehmetekerdisklinigi.com

Kanal dolgu yapılan diş neden ağrır?

Dolgunun düzgün yapılamaması veya dolgunun düşmesi dişte ağrılara neden olabilir. Aynı zamanda ağrılar, dişte oluşan bir çatlak sebebiyle de oluşmuş olabilir. Ağrılar hafiflese veya tamamen kesilse de mutlaka doktora başvurulmalıdır. Bu sayede daha ciddi sorunlar erkenden tespit edilir veya önlenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: klinikartibir.com

Hangi çürüklere dolgu yapılmaz?

Hangi çürüklere dolgu yapılmaz? Teorik olarak bakarsak hemen her diş çürüğüne dolgu yapılabilir. Dolgu tipinin seçiminde ise çürüğün büyüklüğü belirleyici özelliğe sahiptir. Şayet çürük derinlere ulaşmış ve sinirlerde tahribat yapmış ise köklere kadar gelmiş ise önce çürük temizlenip kanal tedavisi yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haliluyardisklinigi.com

Dişte zonklama neden olur?

Zonklayan diş ağrısı genellikle ağızda dişe bağlı bir enfeksiyon veya diş eti enfeksiyonu olduğunu gösterir. Çoğu durumda, bu bir çürük veya apse olacaktır. Bu nedenle zonklayan diş ağrıları dikkate alınmalıdır. Diş ağrısının geçici bir hassasiyet olduğuna inanan kişiler, diş hekimine gitmeyi geciktirebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Dolgulu diş neden iltihap yapar?

Gün içerisinde yoğun olarak tüketilen birtakım yiyecekler, dolgu arasındaki mesafenin açılmasına neden olur. Böylece fark etmeden bu yiyecekler dolgu bölgesindeki dişin çürümesine sebebiyet verir. Böyle durumlarda yaşanan iltihaplanma ile beraber çok ciddi sorunlar ile karşı karşıya kalmak mümkün.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Dolgu ücreti ne kadar?

Gümüş amalgam diş dolgu fiyatları 400 TL ile 450 TL, Kompozit reçine diş dolgu fiyatları 500 TL ile 600 TL arasında iken, porselen diş dolgusu fiyatları ise 1000 TL ile 1200 TL arasındadır. Fiyatlar bilgilendirme niteliğinde olup, kişiye ve tedaviye göre değişebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: periodent.net

Dolgu damara gelirse ne olur?

sırasında dolgu maddesi bu damarlardan birine. gelirse ve damarı tıkarsa. yuzde damarın besledigi alanda. doku kaybı olusur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: facebook.com

Sakız çiğnemek dolguya zarar verir mi?

Sakız, lokum gibi yapışkan yiyeceklerden uzak durulmalıdır. Ancak bu bölgede fırçalama ve temizlemeye özenle devam edilmelidir. Dolgu tamamlandıktan sonra bu diş de ağızdaki diğer dişler gibi çiğneme işlemine katılacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yeditepedishastanesi.com

Dolgu sertliği ne zaman geçer?

Yüz dolgusu sonrası sertlik, çene dolgusu sonrası sertlik, nazolabial dolgu sonrası sertlik, ışık dolgusu sonrası sertlik hepsi erken dönemde yapılan işleme, bölgeye ve verilen dolgunun yapısına göre ilk birkaç gün bazen de özellikle çene hattına yapılan dolgularda bir haftaya kadar uzayan sertlik olması normaldir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: orhanmuratozdemir.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT