Önce transferi bir bıçakla kazıyarak ya da saç kurutucuyla ısı uygulayarak dökülmeye teşvik etmen lazım. Yapıştırıcı kalıntısını çıkar. Transfer baskı çıktıktan sonra geriye biraz yapıştırıcı kaldığını fark edebilirsin. Bunu ispirtoyla ya da Akfix gibi bir etiket sökücüyle çıkarmayı deneyebilirsin.
Serigrafi ve tampon baskı mürekkeplerinin temizlenmesinde kullanılır. temizleyici ile ıslatılarak silinir. Böylece çözülen mürekkebi gazete kâğıdının emmesi sağlanır. ➢ Kalıp kaldırılır ve temizleyici süt ile ıslatılmıĢ yeni bir bezle içten ve dıĢtan silinir.
Transfer kağıdını kumaşın üzerine yerleştirin. Ütü ile kağıt arasına ince başka bir kağıt yerleştirdikten sonra kumaş üzerinde gezdirerek değil, her noktada birkaç saniye bastırarak ütüleyin. Her bir A4 için bu işlem aşağı yukarı 1.5-2 dakika sürecektir. Araya koyduğunuz kağıdı henüz sıcakken alın.
Bizim basmış olduğumuz ürünlerin yıkanınca çıkma gibi bir olasılığı yoktur! Önerdiğimiz yıkama sıcaklığı 30 derecedir çünkü 60 derecenin üzerinde yıkanan ürünlerde kumaş deformasyonları dahi oluşabilir ve bu da baskıya etki eder.
İlgili 44 soru bulundu
Önce transferi bir bıçakla kazıyarak ya da saç kurutucuyla ısı uygulayarak dökülmeye teşvik etmen lazım. Yapıştırıcı kalıntısını çıkar. Transfer baskı çıktıktan sonra geriye biraz yapıştırıcı kaldığını fark edebilirsin. Bunu ispirtoyla ya da Akfix gibi bir etiket sökücüyle çıkarmayı deneyebilirsin.
Serigrafi ile tek bir çerçeve ve sadece bir kavanoz boya ile yüzlerce baskı alabilirsiniz. Dilerseniz aynı tasarımı farklı renk boyalar koyarak çeşitlendirebilirsiniz. Baskıdan hemen sonra çerçeve su ile temizlendiği sürece kullanıma uygun kalacaktır.
Boyanın rakle ismi verilen bir elekten geçmesi ile beraber hareket ettirilmek suretiyle bir makine üzerinde yapılan baskıya serigrafi denmektedir. Baskı yapılacak malzemeye bu şekilde geçiş sağlanır ve görsel oluşturur.
Tampon bu yapışkanlı yüzeyin üzerine baskı yapınca, tamponda biriken tüm artık mürekkepler yapışkanlı yüzeye yapışır ve tampon temizlenir. Daha sonra temizleme aparatının kolu tekrar geri gider. Makinede, böyle bir aparatın bulunmaması halinde, tamponun arasıra, alkolle veya TT6 ile temizlemek uygun olur.
Doğru yıkama sıcaklığı, doğru ütü sıcaklığı ve sık kullanılan baskılı tişörtleri elde yıkama alışkanlığı, baskılı tişörtünüzün ömrünü uzatabilecek önlemlerdir.
Tişörtleri boyun kısmından asmak, tişörtünüzü esnetebilir. Askıya asarak kurutmayı tercih edecekseniz, kenarlarından kancalı askılar doğru bir seçim olarak tişörtünüzün esnemesine ve baskının zarar görmesine engel olacaktır.
Makinenizi baskılı tişörtünüzün etiketinde yazan yıkama talimatına uygun sıcaklığa getirin. Etiket üzerinde yıkama talimatı bulunmuyorsa 30 derecede ya da soğuk yıkama programında tişörtünüzü yıkayabilirsiniz. Deterjan tercihinizde beyazlar için ve renkliler için kullanılan ayrı deterjanları tercih edin.
Tampon baskı, farklı ebatlarda silikonların kullanımıyla, metal klişedeki baskıyı her türlü buruşuk, kavisli, çukur veya düz yüzey üzerine yapabilme imkanı sağlayan bir baskı türüdür. Bu baskı çeşidi, genellikle serigrafi baskı tekniğinde kullanılan ipeğin ulaşamadığı yüzeyler üzerinde kullanılmak için tercih edilir.
Tampon baskıda aĢırı sıvı mürekkep kullanılırsa mürekkebin akıĢkanlığı fazla olacağından baskı materyali üzerine aktarıldığında burada dağılarak yayılma yapacaktır. Mürekkebin kıvamını baskı materyalinin cinsine göre iyi ayarlayarak bu hatayı giderebiliriz.
Sıcak çekimde baskılar sökülebilir ama kalıntılar kalması muhtemeldir. Tülbent gibi ince birşey al, ütüyü kızdır üstünde tut, göreceksin yazılar yumuşayacak eline jilet al kazı derim.
En yaygın kullanılan baskı teknikleri; Yüksek baskı(Tipografi), Düz baskı(Ofset), Çukur baskı(Tifdruk) ve Elek baskı(Serigrafi) dir.
Etiket baskı, en genel anlamda üzerinde ürüne veya hizmete ait bilgileri bulunduran, renkli veya siyah beyaz tasarımlara sahip kendinden yapışkanlı kağıtların seri olarak üretilmesine verilen genel bir isimdir.
Antik Yunanca kökenli “λίθος” Lithos (taş) ve “γράφειν” Graphein (yazmak) kelimelerinden türemiş olan litografi, yağ ve suyun karışmamasına dayalı bir düz yüzey baskı türüdür. Kireç taşı üzerine yağlı mürekkeple çizilmiş şekil ve yazıların uygun kağıtlara basılması sonucunda oluşmaktadır.
Farklı yüzeylerde çeşitli boya seçenekleriyle uygulanabilen serigrafi baskı işlemi, özel bir elek yardımıyla boyayı kalıcı ve etkili hâle getirir.
Emprime baskılarda degrade adı verilen renk geçişleri ve çeşitli resim baskıları yapmak mümkün değildir. Emprime baskı türünde yalnızca standart renkler basılabilir. Moda trendlerine bağlı olarak emprime kumaşlardan oluşan tekstil ürünlerinin çeşitleri her geçen gün artış gösterir.
DTF Baskı İşleminin Avantajları
Hemen hemen tüm kumaş türlerinde kullanılır. Ön işlem gerektirmez. DTF baskı işlemi uygulanan ürünler yıkamaya karşı dayanıklıdır. DTG baskıya göre daha hızlı ve pratik bir işlemdir.
Serigrafi baskı: Dayanıklılığı çok yüksek, her türlü kumaşa uygulanabilen bir baskı çeşididir. En çok tercih edilen ve müşteri memnuniyeti çok yüksek olan bir baskı tekniğidir.
Baskılı tişörtlerin zarar görmeden ütülenmesi için temiz bir taban çok önemlidir. Ütü yaparken ütüleyeceğiniz baskılı tişörtün tamamen temiz olmasına dikkat edin, kirli bir tişörtün ütülenmesi tişörtün kir tutmasına neden olur. Tişörtünüz pamuklu ise hafif nemliyken ütüleyebilirsiniz.
Tampon adet kanı vücut dışına ulaşma şansı bulamadan direkt olarak vajina içinde emilmesini sağlar. Vajinal tamponlar değişik boy ve emme kapasitelerine sahiptirler. Adet kanamanızın şeklini ve miktarını bilmeniz uygun tamponu seçmenizi kolaylaştırır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri