Drama öğretmeni; çocukların sosyal gelişimlerine katkı sağlayacak, basitten karmaşığa, yakından uzağa çocuklara hem fiziksel hem de zihinsel eğitim veren kişidir. Deneyimlerden yola çıkarak doğaçlama, rol oynama gibi tekniklerden faydalanarak olayları canlandırır.
Dram eğitmeni, kendi deneyimlerinden yola çıkarak farklı tekniklerin yardımı ile öğrencilerinin kişisel gelişimlerine katkıda bulunarak drama eğitimi veren meslek çalışanıdır. Drama eğitmeni, kişisel gelişim eğitimi verir. Çocukların sosyal gelişimlerini olumlu yönde etkiler.
Drama öğretmenliği yapmak için yaratıcı drama sertifikası almalısınız. Yaratıcı drama dersini kimler verebilir diye düşünebilirsiniz. Üniversitesi onaylı 320 saatlik yaratıcı drama eğitmenliği sertifikası olanlar drama öğretmenliği yapabilir, MEB'de egzersiz açabilir.
Peki drama öğretmeni nerede çalışır? Drama öğretmenleri, genellikle ilköğretim, ortaokul, lise veya kolej gibi eğitim kurumlarında çalışırlar. Ayrıca, özel okullarda, sanat okullarında, tiyatro eğitimi veren kurumlarda veya çeşitli topluluk merkezlerinde de çalışabilirler.
Eğer hali hazırda bir okulda öğretmenseniz yaratıcı drama sertifikası sayesinde okulunuzda Yaratıcı Drama Kulübü açabilir, ayrıca danışman olarak hizmet sunabilirsiniz. MEB onaylı yaratıcı drama sertifikası sayesinde kreş ve anaokulu gibi okul öncesi eğitim kurumlarında eğitici pozisyonunda görev alabilirsiniz.
İlgili 38 soru bulundu
Evet, sertifika ile işe girilir. Ancak bazı durumlarda mümkün olmayabilir. Örneğin sosyal medya yöneticiliği gibi üniversitelerde bölümü olmayan bir sertifika programına katıldıktan sonra sosyal medya yöneticiliğini meslek olarak yapabilirsiniz.
Drama eğitmeni olmak için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yetkilendirilen veya üniversiteler tarafından verilen Drama Eğitmenliği Eğitimi alınmalıdır. İyi bir drama eğitmeni olmak için üniversitede Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü okumak önemlidir.
Kariyer.net kullanıcılarının iş başvurusu yaparken paylaştıkları maaş beklentilerine göre, Drama Öğretmeni maaş beklentisi aylık ortalama 24.800 TL seviyesindedir. Kullanıcıların en sık paylaştığı maaşlar 22.300 TL ile 31.200 TL arasında değişmektedir.
Kimler Katılabilir
Kişisel ve Mesleki Gelişim ile ilgilenen tüm sektör çalışanları ve öğrencileri programa katılım sağlayabilmektedir. Yaratıcı Drama Eğitmen Eğitimi Sertifika Programı eğitimine, eğitim sektöründe çalışan ya da çalışmak isteyen, lise ya da dengi eğitim düzeyinde okuma yazma bilen kişiler katılabilir.
Yaratıcı Drama sertifikası ile Özel kurum ve Kuruluşlarda eğitim verebilirsiniz. Yaratıcı Drama sertifikası ile Anaokulu, Kreş, Kolej, Zeka Kulübü, Özel Okul ve Benzeri kurumlarda eğitici olarak görev alabilir Drama merkezi açabilirsiniz.
Yaratıcı drama, bir düşünceyi, durumu ya da olayı tiyatro tekniklerini kullanarak karşıdaki kişilere yansıtmaya denir. Bu eğitim biçimi, tiyatro türü değildir ve daha çok eğitim alanında, özellikle çocuklar üzerinde kullanılır. Yaratıcı , bir öğretmen veya eğitmen eşliğinde planlanır ve uygulanır.
Yaratıcı drama eğitimleri ile çocuklar doğaçlama, rol yapma, hikayeye uygun hareket etme ve kendini oyun ile anlatma yollarını öğrenir. Öğrendiği bilgiler ve edindiği beceriler ile hem okul hayatında hem de sosyal yaşamında başarıyı garantilerler.
Sınavlar internet üzerinden, Avrupa Online Sınav Uygulama Kriterlerine göre gerçekleştirilecektir. Eğitim ve sınav 45 Gün sürecektir. Eğitim ve sınavların bu süre zarfında gönderilmesi gerekmektedir.
Bu çalışmada drama öğretmeninin sahip olması gereken yeterlilikler/beceriler incelenmektedir. Drama öğretmeni drama literatürü ve drama tarihi bilgisine, drama deneyimine, edebiyat bilgisine, olumlu bir atmosfer yaratabilme becerisine, doğaçlamayı manipüle etme vb. pekçok yeterliliğe ve beceriye sahip olmalıdır.
7-9 yaş aralığındaki çocuklar ise okul dönemi drama için uygundur. Yetişkinlik öncesi drama yaş aralığını ise 9-12 olarak belirtmek mümkündür. Çocukları Ankara gibi pek çok ilimizde bulunana drama kurslarına yönlendirerek, gelişimlerine yardımcı olmalıyız.
Drama lideri, katılımcıları rehberlik ederek, onların duygusal, sosyal ve bilişsel gelişimine katkıda bulunur. Yaratıcı drama lideri, grup dinamiklerini anlayarak, güvenli bir ortam yaratır ve katılımcıların özgüvenlerini ve yaratıcılıklarını geliştirmelerine destek olur.
Bu branşın eğitim süresi 120 saattir. Yaratıcılık becerisini genel amaç olarak hayatın içinde bir beceri şeklinde sunabilme ve yaratıcı drama becerilerini etkin olarak kullanabilme bilgi ve becerisinin kazandırıldığı programdır.
Drama sertifikası ile drama eğitmeni olmuş olursunuz. Drama bir çok alanda kullanılan yöntemdir, bir toplantıda sunum yaparken, çocuğunuza bir olayı ya da olguyu anlatırken. İkna ve kavratma tekniklerini kullanırken ya da ekibinizin motivasyonunu yükseltirken bir çok alanda kullanabilirsiniz.
eleman.net verilerine göre, Sınıf Öğretmeni 2024 yılı itibariyle aylık ortalama 29.000 TL maaş alıyor. Sınıf Öğretmeni, 2024 yılında en düşük 22.200 TL alırken, en yüksek 42.500 TL maaş alıyor. Önceki yıllara baktığımızda Sınıf Öğretmeni, Temmuz 2023 yılında ortalama 21.300 TL maaş alıyordu.
Memurlara yapılan Ocak zammı ile birlikte 1/4 derecesinde 26 bin 654 lira olan öğretmenlerin maaşları 39 bin 781 liraya yükselmiş oldu. Uzman öğretmenlerin maaşları ise 29 bin 538 liradan 39 bin 781 liraya yükseldi.
Bu grafikteki veriler ne ifade ediyor? Kariyer.net kullanıcılarının anket doldurarak paylaştığı maaş verilerine göre, Ücretli Öğretmen maaşı aylık ortalama 18.700 TL seviyesindedir. Paylaşılan en düşük Ücretli Öğretmen maaşı 17.000 TL iken, en yüksek ise 26.000 TL'dir. Gösterilen maaş verileri, aylık net maaşlardır.
Üniversitelerin Tiyatro-Drama bölümünden mezun olmak da meslek için yeterlidir. Bunun dışında özel eğitim veren kurumlarda Milli Eğitim Bakanlığından onaylı olarak verilen kurslara katılıp sertifika sahibi olunabilir.
Yaratıcı drama eğitmen eğitimi programına katılarak üniversite onaylı , MEB 'de geçerli Yaratıcı drama eğitmenlik sertifikası alacaksınız. Alınan 320 saatlik yaratıcı drama eğitmen eğitimi sertifikası ile MEB 'de egzersiz ve kurs açabilirsiniz.
Çocuk drama eğitimi fiyatları 2500 ila 3000 TL arasında değişebilir. Bu kurslar genellikle MEB standartlarına uymaya çalışır, eğitmen kadrolarını geliştirmeyi hedefler ve öğrenci sayısını artırmak için çaba gösterir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri