Türk Dil Kurumu'nda yardım kelimesinin karşılığı; kendi gücünü ve imkânlarını başka birinin iyiliği için kullanma, muavenet, bağış, iane, etki, katkı ve destek şeklindedir.
Bu kelimeler arasından yardım sözcüğü yerine yapılan istatistiklere göre de en çok kullanılan eş anlamlı sözcük ise bağış kelimesidir. Yardım kelimesinin beş tane eş anlamlı sözcüğünün bulunduğunu söyledik. Bunlar bağış, hayır, faydalı, himmet ve iyilik olarak sıralanmaktadır.
Dilimize Arapçadan geçmiş olan himmet, kelimesi yardım ile eş anlamlıdır. Aynı zamanda Himmet, ülkemizde erkek çocuklarına verilen isimler arasında yer alıyor. Karşılık beklemeden yapılan yardımlara bağış denir.
Katkı kelimesinin eş anlamı olan yardım ve ulama sözcüğü ile örnek cümleler ise şu şekildedir: Derneğinizin kız çocuklarının okuma oranını artırmadaki yardımı çok büyüktür.
Maddi ya da manevi yardımcı olmak. Dayanak olmak.
İlgili 44 soru bulundu
Eş anlamlı kelimeler ya da sözcükler, genel olarak aynı anlama gelen, birbirlerini birebir karşılayabilen ve birbirlerinin yerine kullanılabilen kelimeler olarak ifade edilirler. Eş Anlamlı Kelimeler Nedir? Yazılış ve okunuşları bakımından farklı fakat anlamca aynı olan kelimelere eş anlamlı kelimeler denir.
Anaç, fedakar ve iyiliksever kelimeleri yardımsever ile eş anlamlıdır.
Önemli kelimesinin eş anlamı ise ehemmiyetli, mühim gibi kelimelerdir.
Özellikle Kelimesinin Eş Anlamlısı Olan Sözcükler
Hele, özellikle ve bilhassa ile eş anlamlıdır. Husus, özellik anlamına gelir.
Dilimize Arapçadan geçmiş olan Zaruri kelimesi, kaçınılmaz ve mecburi sözcükleri ile eş anlamlıdır.
Yaşlı kelimesinin Türk Dil Kurumu'na göre eş anlamlısı olarak 'ihtiyar' sözcüğü karşımıza çıkmaktadır.
İyilik kelimesinin eş anlamlıları ise şu şekilde sıralanabilir: Düzelme, hayır, ihsan, faydalı, inayet, iyileşme, lütuf, yardım, nimet ve salahtır.
İlk Yardım Nedir? Herhangi bir kaza ya da yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda, sağlık görevlilerinin tıbbi yardımı sağlanıncaya kadar, hayatın kurtarılması ya da durumun daha kötüye gitmesini önleyebilmek amacıyla olay yerinde, tıbbi araç gereç aranmaksızın mevcut araç ve gereçlerle yapılan ilaçsız uygulamalardır.
Hikaye sözcüğü ise öykü, epikriz ve olay kelimeleriyle aynı anlamda veya eş anlamlıdır diyebiliriz.
Yeni sözcüğünün yerine, bilinmeyen ve tanınmayan sözcükleri tercih edilebilir. Henüz sözcüğü de, yeni sözcüğüyle eş anlamlıdır.
Serüvenin Eş Anlamlısı Olan Sözcükler
Yani serüven kelimesinin geçtiği cümlelerde bu kelimenin anlamı macera olarak bilinir. Eş anlamlı kelimeler farklı yazımlara sahip olsa da anlam olarak aynı anlama sahiptirler. Yani macera yerine serüven kelimesi, serüven kelimesi yerine macera kelimesi kullanılmaktadır.
Eş Anlamlı (Anlamdaş) Cümleler/Yargılar
Anlam bakımından birbiri ile aynı olan, farklı sözcüklerle aynı düşünceyi dile getiren cümlelere eş anlamlı cümleler denir.
Başarı kelimesinin eş anlamlısı olan sözcük nedir? Başarı kelimesinin eş anlamlısı olan sözcükler birden fazladır. Başarının eş anlamlısı olan kelimeler: Muvaffakiyet.
Düşünce kelimesinin eş anlamlıları olarak fikir, İdea, kanaat ile beraber görüş gibi sözcüklerini çıkmaktadır.
En çok kullanılan kelimesi bolluk kelimesidir. Bereket kelimesinin diğer eş anlamlı kelimeleri ise gürlük, olgunluk, artağanlık ve yağmur kelimeleri diyebiliriz.
Türk Dil Kurumu açısından iyi kelimesinin eş anlamlı karşılığı Ala, hoş, becerikli ve mükemmel sözcükleri olarak öne çıkar.
Faydalının Eş Anlamlısı Olan Sözcükler
Bunlardan en yaygın olanı yarar kelimesi olup diğer sözcükler ise hayır, iyilik ve yardım sözcükleridir.
Yardımseverlik, insanlara yardım etmekten hoşlanma durumudur. Herhangi bir canlıya yardım etmekten dolayı mutlu ve huzurlu olma duygularının yaşanması halidir. Yardımlaşma, kendinle birlikte herkesi düşünebilmektir. Yardımseverlik, sorunlara ortak olup birlikte çözüm yolları bulabilmektir.
Yardımsever Kelimesi TDK'ya Göre Bitişik mi Yazılır, Ayrı mı? Türk Dil Kurumu açısından ele alındığı zaman bu kelimenin doğru yazılışı hali, 'Yardımsever' olarak bitişik şeklidir.
YARDIMSEVER KELİMESİNİN ANLAMI
Hayırsever anlamına gelir. Bu kelime genellikle yardım sever şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı yardımsever şeklinde olmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri