Yasa kelimesinin eş anlamlısı 'kanun' olarak ne çıkmaktadır. Gündelik yaşam içerisinde her iki kelime de aynı anlam üzerinden değerlendirilebilir. TDK'ya göre hem yatay hem de kanun kelimeleri eş anlamlı olarak kabul ediliyor.
Yasa kelimesinin eş anlamlısı olan kelime "Kanun" kelimesidir. Kanun kelimesi aynı zamanda yasa da demektir.
Birbirlerinin yerine geçen bu sözcüklerin arasında, kural olarak bir anlam farkı yok. Ulusal hukukta, kurallar kademelenmesinin (normlar hiyerarşisinin) en üst basamağında yer alan “anayasa” kavramının içinde “yasa” kavramı bulunuyor.
Dönemeç olarak bilinen kelimeye karşılık gelen eş anlamlılar viraj, kıvrım ve büklüm şeklindedir.
İlan kelimesini Türk Dil Kurumuna göre aynı zamanda, 'duyuru' sözcüğü üzerinden eş anlamlı şekilde değerlendirebilirsiniz. İlan Eş Anlamlısı Nedir? Bireysel ya da şirketler bazında bildirme ilan olarak tabir edilmektedir. Bu kapsamda eş anlamlı olarak aynı zamanda duyuru sözcüğünün kullanabilirsiniz.
İlgili 35 soru bulundu
Kalp, “yürek, hayat merkezi sayılan organ, duygu ve teessür merkezi olan gönül, bir şeyin ortası, merkezi, kalp hastalığı, sevgi, gönül olarak tanımlanmıştır.
Yüzyıl kelimesinin eş anlamlısı nedir sorusunun cevabı asır kelimesidir. Asır kelimesi dilimizde yüzyıl ile eş değer yani eş anlam olarak kullanılmaktadır. Yüzyıl kelimesinin bir diğer anlamı ise çağ kelimesidir.
Günlük hayatta sıklıkla kullandığımız benzersiz kelimesi de özgün ve orijinal sözcükleri ile eş anlamlıdır.
Bu sebeple de “kara kekik” olarak da anılmaktadır. Zahterin bitkisinin diğer adları kara kekik, zahter kekiği, zater, çıprıka ve taze kekiktir.
Örneğin öznel, subjektif; nesnel ise objektif anlamına gelir.
Hakim kelimesinin eş anlamlı kelimesi ise Yargıç, başat, yargıcı, bilge, filozof kelimeleridir.
Öykü kelimesi, hikâye kelimesi yerine en çok kullanılan sözcüklerden biridir. Hikaye kelimesinin bir diğer eş anlama geldiği sözcük ise kıssadır. Son olarak hikâye kelimesi olay kelimesi yerine de kullanılabilmektedir.
Öykü kelimesinin eş anlamlısı hikaye olarak tanımlanmıştır. Öykü ve hikaye aynı anlama gelen sözcüklerdir. Yani eş anlamlı ( anlamdaş) kelimelerdir.
Yasa ya da diğer adıyla kanun (Grekçe kanōn κανων 1. kargı, çıta, cetvel, 2. kural< EYun kánna κάννα kamış, kargı = Aram ḳanyā קניא) anayasal hukuk sisteminde, yetkili organlarca meydana getirilen hukuk kurallarıdır. Yasalar, tüzükler, yönetmelikler birer hukuk kuralıdır.
Kanun kelimesi dilimizde hukuki, felsefi ve bilimsel olarak kullanılabilmektedir. Kanun kelimesinin eş anlamlısı yasa kelimesidir.
yasa- - Nişanyan Sözlük. Moğolca yasa- “düzenlemek, imal etmek” fiilinden alıntıdır. Türkiye Türkçesi yazı dilinde kullanımdan düşmüş bir sözcük iken Dil Devrimi döneminde yeniden canlandırılmıştır.
Ziraat ile eş anlamlı olan sözcükler çiftçilik, tarıng, tarım ve ekincilik olarak bilinir.
Domates (Solanum lycopersicum), patlıcangiller (Solanaceae) ailesinden, anavatanı Güney ve Orta Amerika olan, meyvesi yenebilen otsu bitki türü. Domatesin eş anlamlısı kızanak sözcüğüdür.
Türk dil kurumunun sözlüğüne bakıldığında zaman kelimesinin eş anlamlısı olarak 'vakit' sözcüğü öne çıkıyor.
Fakir kelimesinin eş anlamlısı 'yoksul' ve 'fukara' olarak bilinmektedir. Her iki kelime de aynı şekilde fakir sözcüğü ile eş anlamlı şekilde kullanılabilir.
Baytar sözcüğünün yerine, veteriner sözcüğü kullanılabilir. Baytar ve veteriner aynı anlamı ifade ediyor.
Güç kelimesinin eş anlamlı kelimeleri birden fazladır. Bu kelimeler ağır, bilek, can, çetin, derman, fer, hâl, hız, kudret, kuvvet, mecal, meşkül, sarp, takat, zor, efor kelimeleridir.
önce, öncelikle, ilk iş olarak, her şeyden önce.
Yapayın Eş Anlamlısı Olan Sözcükler
Yapmacık, içtenliksiz ve sahte manasına gelir. "Bana da diğer misafirlere de çok yapmacık davrandı." Yapay kelimesi insan davranışları için kullanıldığında sahte anlamına gelir.
Köhne ve fersude kelimesi eski sözcüğünün eş anlamları olarak biliniyor. Eski Kelimesini Eş Anlamlısı Nedir? Sözcük türlerinin anlam bakımından aynı anlama sahip olması mümkündür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri